4.12.2010

ValkosipulileviteKun noita cocktailpiirakoita tuli ostettua niin niitä on nyt tullut sitten syötyäkin useampana päivänä. Kun mainitsin kylmissä levitteissä riittävän valinnanvaraa niin laitetaas nyt vähän esimerkkiäkin sitten :D Aiempia suosikkejani löytyy jo kolmioleipien välistä.

Itsetehdyt levitteet ovat ihania, mutta etenkin tästä tuli nyt oma uus suosikkini. Tämä on jotenkin ihanan pehmeä pohjamaultaan ja muutenkin tosi kiva käyttää välillä jotain muutakin kuin aina sitä tuorejuustoa. Valkosipulin ystävillä suosittelen :)

n. 2/3 prk (150-200 g) maitorahkaa
100 g voita
2-3 valkosipulin kynttä (tai 1 ykskyntinen)
0,5 tl yrttisuolaa
1 dl ruohosipulia tai persiljaaOta voi kulhoon huoneenlämpöön pehmenemään. Myöskään maitorahkaa ei kannata lisätä jääkaappikylmänä.Silppua ruohosipuli/persilja. (Itse käytin vähän molempia, kun niitä toisesta ruoasta jäi.)Notkista voi haarukalla/vatkaimella.Lisää maitorahka ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.Lisää yrttisilppu, yrttisuola ja murskatut valkosipulin kynnet.Sekoita huolellisesti tasaiseksi levitteeksi.Kaikkein parasta tulee, kun levite saa hetken makustua jääkaapissa. Levite kannattaa kuitenkin nostaa hetkeksi huoneenlämpöön ennen tarjoilemista, jotta se on helpompi levittää.

----

Ostoslista:

Valio HYLA maitorahka 0.3% - 1,18 € ( norm. 1,69 € )
Valio voi - 1,48 € / 500 g
valkosipuli - 1,15 € / 100 g
yrttisuola - 1,05 € / 76 g
ruohosipuliruukku - 0,95 €
ruukkupersilja - 0,95 €


Yhteishinta: 2,20 €

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti