28.4.2010

Kolmioleivät



Nämä ovat kaikki alkujaan voileipäkakkujen täytetahnoja, mutta itse tykkään mieluummin syödä kolmioleipiä. Kolmioleivät ovat niin hyvä välipala kotioloissa kuin toimivaa tarjottavaa juhlissakin - eivät vaadi erityisiä koristeluja ja ovat suht siistejä syödä käsinkin. Näistä tosin noiden kanaleipien täyte on majoneesin takia melko vilkasta :D Muutamaa erilaista täytettä olen testannut, joista valitsin omat suosikkini liha-, kana- ja kasvisversioista tänne blogiin. Kalaversiota ei ole omien rajoittuneiden mieltymysteni takia, mutta näistä julkaistuista kaikki kolme maittavat vähän turhankin hyvin :D

Kolmioleipiin kannattaa laittaa ainakin toinen puolikas tummaa paahtoleipää, joka on vähän jämäkämpää kuin vaalea niin pysyvät leivät paremmin kasassa :)

Broilerikolmioleivät

450 g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
1 dl majoneesia
1 paprika
salaattia

Vaaleaa ja/tai tummaa paahtoleipää n. 12 viipaletta.



Hienonna paprika.



Paista kanasuikaleet.



Laita broilerisuikaleet, paprika sekä majoneesi kulhoon ja sekoita keskenään.





Levitä leivälle sopiva kerros täytetahnaa.



Lisää halutessasi salaatinlehti. Liitä toinen siivu leipää kanneksi ja leikkaa leivät vinottain kolmioiksi.




Kinkkukolmioleivät

200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk ranskankermaa
250 g palvikinkkumurua
1 paprika
1 dl Amerikan kurkkusalaattia
mustapippuria

paahtoleipää n. 16 viipaletta



Pilko paprika pieniksi kuutioiksi. Kaada kaikki ainekset kulhoon ja sekoita.



Täytä ja leikkaa leivät.




Kasviskolmioleivät

200 g maustettua tuorejuustoa (esim. tomaatti- tai paprikatuorejuustot)
200 g fetaa
1 paprika
1 dl ruohosipulia
2 rkl sitruunamehua
0,5 tl mustapippuria

Paahtoleipää n. 16 viipaletta



Laita juustot kulhoon ja hienonna ne haarukalla yhdeksi tahnaksi.





Hienonna paprika ja ruohosipuli, lisää ne juustotahnaan. Puserra sitruunasta 2 rkl mehua ja lisää mustapippuria.



Sekoita kaikki ainekset keskenään.



Täytä ja leikkaa leivät.



----

Ostoslista:

Fazer Ruispaahto - 2,19 € / 700 g - 20 viipaletta
Vaasan Iso grahampaahtoleipä - 1,86 €

- Hinnat laskettu pelkille täytetahnoille!

Atria broilerin fileesuikale, hunaja - 2,99 €
Findus aito majoneesi - 2,00 € / 450 g
paprika - 2,39 € / 3 kpl
jääsalaatti pussi - 1,61 €

Yhteishinta: 5,80 € - 6/12 kpl


Philadelphia maustamaton tuorejuusto - 2,06 €
Valio crème fraîche - 1,18 €
Wigren kinkkurouhe - 3,02 €
paprika - 2,39 € / 3 kpl
Felix Amerikkalainen kurkkusalaatti - 2,58 €
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g

Yhteishinta: 7,70 € - 8/16 kpl


Valio Viola Afrikan paprika - 2,65 €
Arla Apetina Classic - 1,87 €
paprika - 2, 39 € / 3 kpl
Pirkka ruohosipuli ruukku - 1,13 €
sitruuna - 0,38 €
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g

Yhteishinta: - 6,60 € - 8/16 kpl

11 kommenttia:

  1. Kokeilin täytettä esipaistettuun patonkiin. Lisäsin tosin tohon vielä fetapaloja ja oliiveja, oli mielettömän hyvää!!

    VastaaPoista
  2. Oi, kuulostaapa hyvältä! Täytyy itsekin kokeilla patonkiin :) Ilman oliiveja tosin :D

    VastaaPoista
  3. Tein näitä ja tuli oikein maukasta. Kiitos ohjeesta.
    Löytyisikö sinulta vielä vinkkiä meetwurstikolmioleipien tekoon? :)

    VastaaPoista
  4. Tuota joo... olen mä joskus meetvurstillakin tehnyt. Mitähän niihin tuli? Meetvurstia, ruohosipulituorejuustoa, ranskankermaa, paprikaa, ripaus pippuria... oliskohan tullut vielä tuoretta ruohosipuliakin..?

    Laitan tarkemman reseptin blogiin, jos näitä joskus taas tulee tehtyä! :)

    VastaaPoista
  5. on tosi hyviä . tarjoan näitä elääkkeele pääsyni kunniaksi kaikille veteraaneille ennen mua töistä kotiin jääneille kiitos hyvästä ohjeesta

    VastaaPoista
  6. näyttää niin herkullisilta että on pakko kokeilla :PP aateltiin kavereiden kesken tehdä toi broilertäyte mut mua alko mietityttään et mitä majoneesia oot käyttäny?? :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan tuota Finduksen purkkimajoneesia käytin, joka kuvassakin näkyy :) Mutta tuohonhan kyllä voi käyttää ihan sitä, mistä majoneesista vaan itse tykkää. Ainoastaan kovin löysää majoneesia ei kannata valita, sillä tuo broileritäyte on vähän turhan löysää muutenkin :P Niin ja itse jätän kevyt majonesit kaupan hyllyyn ;D

      Poista
  7. Kuinka paljon aikaisemmin kolmioleivät voi tehdä?

    VastaaPoista