27.12.2010

Kahvinmakuinen sinappiEnsimmäinen itsetekemäni sinappi ikinä! Resepti otettu Annan tupa -blogista (sieltä löytyy muitakin sinappireseptejä). Mun makuuni tää oli vähän turhan tujua, mutta taatusti testaan sinapin tekemistä joskus vielä toistekin. Mies tästä sen sijaan kovasti tykkäsi ja melkein tuon sinappipurkillisen tässä joulun aikana jo söikin - vaikka kahvia hän ei kuulemma siitä maistanutkaan :D Mun mielestäni tuo kyllä kevyesti kahvillekin maistui.

Tästä annoksesta tuli tuollainen 0,5 litran mansikkahillopurkillinen. (Hillopurkki pesty, muhitettu ja kuumennettu ennen sinapin laittamista.) Säilöntäohjeita kannattaa googlettaa, mä en siitä mitään tiedä. Mutta oikein säilöttynä valmis sinappi säilyy viikkoja ellei avaamattomana jopa kuukausia. Noin muuten sinapille kai annetaan pari viikkoa säilyvyysajaksi.

1,5 dl sinappijauhetta
1,5 dl sokeria
1 dl kermaa
1 dl väkevää kahvia
4 kananmunaa
5 ml (= 1 tl) maissijauhoa/-tärkkelystä
15 ml (= 1 rkl) ruokaöljyä
5 ml (= 1 tl) etikkaa^ Etikkapullo puuttuu kuvasta!

Keitä kahvi. (Itse käytin taas pikakahvia.)Sekoita sinappijauhe ja sokeri kattilassa.Lisää kerma, kahvi, kananmunat ja maissitärkkelys. Sekoita keskenään.Kuumenna varovasti kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. (Sinappi sakenaa tässä vaiheessa.)

Lisää varovaisesti ruokaöljy ja lopuksi etikka. Sekoita huolellisesti. (Monessa sinappireseptissä kielletään etikan lisäämisen jälkeen kuumentaminen, jotta etikka ei haihdu. Todellisuudessa saa kai aika huolella grillata ennen kuin se etikka sieltä haihtuisi?)

Purkita sinappi. Säilytä viileässä.----

Ostoslista:

Colman's sinappijauhe - 2,67 € / 100 g = 3 dl
Rainbow kidesokeri - 0,85 € / kg
Arla Ingman kuohukerma - 0,99 € / 2 dl
Euro Shopper pikakahvijauhe - 3,04 € / 200 g
Rainboe isot kananmunat - 2,15 € / 15 kpl
Maizena maissitärkkelys - 2,00 € / 400 g
Keiju auringonkukkaöljyä - 2,19 € / 500 ml
Rajamäen väkiviinaetikka - 1,62 € / 0,43 l


Yhteishinta: 2,50 € / 500 ml

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti