22.12.2010

Mini-porkkanalaatikot



^ Valmis mini-porkkanalaatikko teelusikan päällä.

Ihan perinteinen porkkanalaatikko siis iskettynä muffinivuokiin. Idean löysin Kyökkipiika Katilta, vaikka laatikoihin eri reseptiä lopulta käytinkin. Mun keittiössäni joululaatikoihin kuuluu läträtä siirappia kaikkiin enkä riisipuuroakaan keitellä jaksanut. Ensimmäiseen testiversiooni tosin hulautin siirappia niin reilulla kädellä, että mun porkkanalaatikot muistuttivat enemmän porkkanaleivoksia xD

Tää mun käyttämäni resepti on ihan näppärä, mutta jos on laiska niin kannattaa ostaa valmista porkkanasosetta. Sitä löytyy joko pakasteena tai sitten eineshyllystä. Muuten samalla reseptillä kuin alla, mutta porkkanavaiheet tietysti jättää pois ja keittää riisit samalla tavalla kuin keittäis mitkä tahansa muutkin riisit. Mä kun en tosiaan jaksa kattilassa puuroja haudutella niin tällä tavalla riisit saa laatikkoon nopeasti ja suht vaivattomasti.

Jos tekee itse ihan alusta asti niin porkkanaa kannattaa ostaa ainakin se 1,5 kg, sillä kuorien ja kantojen mukana porkkanaa häviää painosta ainakin sen pari sataa grammaa.

1 kg kuorittuja porkkanoita
n. 5 dl vettä
1 tl suolaa
1,5 dl puuroriisiä
2 dl kuohukermaa
1 dl täysmaitoa
1-2 munaa
0,5 tl suolaa
0,5 dl siirappia
0,25 tl valkopippuria
0,25 tl muskottipähkinää



Kuori porkkanat.



Keitä paloitellut porkkanat lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä siten, että vesi juuri peittää porkkanat.



Ota keitinvesi talteen, ja pane riisit siihen kiehumaan.





Soseuta porkkanat. (Itse tykkään, että porkkanan ei tarvitse aivan sileää sosetta olla, joten soseutin porkkanat ihan vaan perunasurvimella.)





Lisää soseeseen maito, kerma, kananmuna, siirappi sekä mausteet.



Kun porkkanoiden keitinvesi on imeytynyt riiseihin ja ne ovat kypsiä (kannattaa maistaa ja lisätä tilkka vettä, jos riisi on vielä kovin raakaa), yhdistä riisit muihin aineksiin. Tarkista suolan määrä.





Kaada seos voideltuun noin 2 litran vuokaan. (Tai 24 muffinivuokaan tai neljään 0,5 litran alumiinivuokaan.)



Ripottele pinnalle korppujauhoja. (Vähempikin riittää :D )



Paista 200 asteessa n. 45-60 minuuttia. (Muffinivuokiin tehden saattavat olla kypsiä vähän aiemminkin jo.)





Muffinivuoasta porkkanalaatikkoa irrottaessaan kannattaa pyöräyttää ensin pienellä lusikalla laatikon ympäri, jotta se irtoaa reunoista ja lähtee siististi ehjänä pois.

----

Ostoslista:

porkkana - 1,79 € / 3 kg
Rainbow puuroriisi - 1,09 € / kg
Arla Ingman kuohukerma - 0,99 €
Valio täysmaito - 0,87 € / l
Pirkka virike kananmunia - 2,19 € / 15 kpl
Dan Sukker tumma siirappi - 2,10 € / 750 g = 5 dl
valkopippurijauhe - 1,52 € / 38 g
jauhettu muskottipähkinä - 1,90 € / 32 g


Yhteishinta: 2,50 € / 2 litraa

(Valmiista soseesta 4,40 €)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti