19.12.2010

Kinkkupasteijat



Pasteijoita tulee tehtyä vähän ympäri vuoden fiiliksen mukaan, mutta esim. uuden vuoden tarjottaviin ne kuuluvat ja meillä perinteisesti myös jouluun. Lapsuuden jouluihin kuului aina joulutortut luumutäytteellä sekä pasteijat jauheliha-riisi-täytteellä. Itse en jauhelihatäyteestä saa ikinä yhtä hyvää kuin äiti niin mä teen pasteijani milloin milläkin täytteillä. Tämä yksinkertainen kinkkuversio on mun tämänhetkinen suosikkini.

1 kg torttu-, lehti-, tai voitaikinaa (10 levyä)
300 g kinkkusuikaleita
1 iso (200 g) paprika
250 g juustoraastetta
(1 kananmuna voiteluun)



Ota taikinalevyt sulamaan.



Pilko paprika pieniksi kuutioiksi.



Leikkaa levyt puoliksi ja kauli isommaksi. (Laiska vaan käsin venytteli taikinaneliöitä vähän reunoistaan.)



Laita jokaiselle puolikkaalle kinkkusuikaleita, paprikasilppua ja juustoraastetta.



Taita pasteijat ja paina reunoistaan kiinni.



Jos haluat pasteijaan runsaammin täytettä, sulje se ainoastaan toiselta reunaltaan, käännä pystyyn ja ahda niin täyteen kuin haluat. Sulje lopuksi toinenkin sivu.





Nosta pasteijat leivinpaperilla peitetylle pellille ja voitele ne kananmunalla.



Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia, kunnes pasteijat ovat kauniin ruskeita.



----

Ostoslista:

Myllyn Paras torttutaikinalevyjä - 1,59 € / kg
Portti pizzasuikaleet - 1,85 € / 300 g
paprika - 1,16 € (4,49€/kg)
X-tra juustoraaste - 3,34 € / 500 g
(Pirkka virike kananmunia - 2,19 € / 15 kpl)


Yhteishinta: 6,40 € / 20 kpl

2 kommenttia:

  1. Kokeileppa laittaa tuorejuustoa väliin. Tulee hyvää!

    VastaaPoista
  2. Olen itseasiassa kokeillutkin :) Sulatejuusto on aika jees myös. Mä en vaan ole niin taitava pasteijantekijä, että saisin tuorejuustot pasteijan sisässä pysymään :D

    VastaaPoista