![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh8GBIRHD5eqf94-NxNiT_pfP7FPxTOwjgnKGp-AFpUmknVMlB_2YNmzAfhym-Y8bTF584QDLXDw3H588DuiGYz8Ahm9RDp03uZwUSnlac4ujDpji_niu8yy95VD-XU07VQmpuxY_XxK98/s400/Kuva+014.jpg)
Pasteijoita tulee tehtyä vähän ympäri vuoden fiiliksen mukaan, mutta esim. uuden vuoden tarjottaviin ne kuuluvat ja meillä perinteisesti myös jouluun. Lapsuuden jouluihin kuului aina joulutortut luumutäytteellä sekä pasteijat jauheliha-riisi-täytteellä. Itse en jauhelihatäyteestä saa ikinä yhtä hyvää kuin äiti niin mä teen pasteijani milloin milläkin täytteillä. Tämä yksinkertainen kinkkuversio on mun tämänhetkinen suosikkini.
1 kg torttu-, lehti-, tai voitaikinaa (10 levyä)
300 g kinkkusuikaleita
1 iso (200 g) paprika
250 g juustoraastetta
(1 kananmuna voiteluun)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjUHVkyUE19Bxa-yeD6yIcRDMaBXL4i-MTt_6wzmHs5z4V-5dlfxk8sc4e_YZPrhk_ANDxocoFw6HHXrZ2XpisA65Je0O9tOaOMIcPFHNlMHSw2rh38qqFWpWunnw5skH8EI7xSOQakJ18/s200/Kuva+024.jpg)
Ota taikinalevyt sulamaan.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQO1pbVCI8UTJn2_Ne5h7LlwjTgPV_ji_opToVDFhSfByBjucLznfYAUNV2WOJpHokwWp0bvPlgmDyYfcnztIW2O23xt0QqfXVPsbKmEM_LkuGE4sbz8bh5mYGgVqtGMYP4rIGSH9spNE/s200/Kuva+039.jpg)
Pilko paprika pieniksi kuutioiksi.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjVFrJJrWMoYy3nzGkVfv5OYP3OBpZfvkcuHW1zr-wRLdOfrOe4hLMI3OLePs2mwg9lOVdUf-eezMCoQ25JLvW81D5CNIzETsoDcoJOYVctBdtwjOzhDumGQUfmxTIf7_ZOtdgtNT-4OF0/s200/Kuva+052.jpg)
Leikkaa levyt puoliksi ja kauli isommaksi. (Laiska vaan käsin venytteli taikinaneliöitä vähän reunoistaan.)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiSQ07gcQXSbrqKkaqqmPFQgXaOT3pTb8SWE_U6F3GswiwEt6G8X18_33FUXHxo-VanEnpC1yho4laGQFrZUy_657qtuuE8hpBIX55abknFfL4WNpQeUseJSzTlgyv3mjM5Mf-qZQM0Ano/s200/Kuva+046.jpg)
Laita jokaiselle puolikkaalle kinkkusuikaleita, paprikasilppua ja juustoraastetta.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjkdXIC0JkcrBrlxhbBfzbdE-QFe4MRsG78ul_cofuk2KIogHOaeiZ11urJulxGL0YAfCE-HVFFyHrACcdC6qu_pFmHDmVVCk_04SIU7l2mADiKSuuBanR06aJ7ROhjXATqFmOkpuPHUzw/s200/Kuva+060.jpg)
Taita pasteijat ja paina reunoistaan kiinni.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiAerHE7GTCUlpPca39k_Us-FCRGa3M74COIpZvpUJHOKhhOvS05SkgH7pzkcH6XRX7sFZSpppj5KVPA4SmgT-K2nsZfKxcYXEWMeenjksaOhBApURoPM20HyzzJppcuNce2-eiGrZ99x0/s200/Kuva+066.jpg)
Jos haluat pasteijaan runsaammin täytettä, sulje se ainoastaan toiselta reunaltaan, käännä pystyyn ja ahda niin täyteen kuin haluat. Sulje lopuksi toinenkin sivu.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQgrtv4s-z7mYzUBmCZVHmzegW8xrKALdFFxSIpsnUKUMiUTK9dgM_xkgrfOexUMMGaWrN-TmDRqcHN_svuCUJiBiImN97-66upmKGBxnUa_Wx8btFQZorCyJZWwTO2HATknpfLXjuM2w/s200/Kuva+115.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjuSH85SQpRHAKDSjVrLHnKhiGQ64NG9WbDPwC9EAYXkefK1r3pIgu2n4g3k6c_hbTPgQLPQf9Z-v62eUIfbP7wAtQ1V-DRDiyR6IpSmI4WPoY7zmRdfJMSWzGVlYTUUIbDTGbc46apKu4/s200/Kuva+080.jpg)
Nosta pasteijat leivinpaperilla peitetylle pellille ja voitele ne kananmunalla.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjSXHGEoxiCXe1D-JD3qQgD0a-dV_sebD4NT7CA-tXzSh4GQIHUpURAFinw3u21GiwzVZL-hwa2t9I07BYeXu6lz2VitK_ZhzqKRZcnwSwKDcPt9ndLENgutTpPRcjfB1WVQBJxgG0df6Q/s200/Kuva+137.jpg)
Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia, kunnes pasteijat ovat kauniin ruskeita.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjzhzEb9JTH5tAmJuYNd126afeONOOKCTze7o_-IVAB6E0mGHDskuCOrkAUYwwO6cbcw4FBeWL2vAIF2-Y8MIRTxLMotKW3hpGlJ3yXAMr7TVT272G63IfUpPffB7C_zrf5tgIjQpqQAXo/s200/Kuva+149.jpg)
----
Ostoslista:
Myllyn Paras torttutaikinalevyjä - 1,59 € / kg
Portti pizzasuikaleet - 1,85 € / 300 g
paprika - 1,16 € (4,49€/kg)
X-tra juustoraaste - 3,34 € / 500 g
(Pirkka virike kananmunia - 2,19 € / 15 kpl)
Yhteishinta: 6,40 € / 20 kpl
Kokeileppa laittaa tuorejuustoa väliin. Tulee hyvää!
VastaaPoistaOlen itseasiassa kokeillutkin :) Sulatejuusto on aika jees myös. Mä en vaan ole niin taitava pasteijantekijä, että saisin tuorejuustot pasteijan sisässä pysymään :D
VastaaPoista