27.12.2010

SienisalaattiSienisalaatti oli taas näitä kokeiluja. Mähän en sieniä juurikaan syö, mutta koska sienisalaatti on meillä perinteisesti kuulunut joulupöytään niin pitihän sitäkin testata tehdä. Perinteisesti sienisalaatti on tehty äidin itse säilömistä sienistä, mutta mä kun en mikään luontoihminen ole niin hyvällä omatunnolla ostin sienetkin tölkissä. Löytyy siis ihan säilykeosastolta ja kannattaa tosiaan valita niitä metsäsieniä.

No, en mä sienisalaatin ystävä ole vieläkään, mutta kyllähän tuo syötyä tuli, vaikka yksin lopulta jouduinkin syömään. Lähinnä se on tuo sienien niljakas koostumus kai, joka mua potkii vastaan. En tiedä johtuiko valkopippurista vai mistä, mutta mun suussa sienisalaatti maistui ja tuntui aivan raa'alle lihapullataikinalle :D Mutta paljon sipulia vaan niin salaattiin saa vähän jotain pureskeltavaakin. (Vaikka tähänkin kyllä sain vinkin, miten sipulin makua sais sipulit siivilässä vesikattilan päällä höyryttämällä miedonnettua, mutta se taas ei mun makuuni mene. Makuasioita siis tämäkin, itse tykkään raa'asta sipulista. Jos ei sipulia yhtään syö niin voi sen jättää sitten kokonaan poiskin.)

Tällä reseptillä salaattiin ei tarvitse lisätä suolaa lainkaan eikä sieniä myöskään tarvitse liottaa. Reseptissä siis noita Sauvon sienikuutioita joko puolet isosta (500 g) purkista tai 2 pientä (160 g) purkkia. Itse lopulta tein vähän sinne päin yhdestä pienestä purkista, mikä riitti yhdelle ihmiselle hyvin. Hinnan laskin tuon alkuperäisen 250 gramman mukaan.

250-320 g suolasieniä
1 dl kuohukermaa (/ranskankermaa)
0,5 prk kermaviiliä (/ranskankermaa)
1 pieni sipuli
0,25-0,5 tl valkopippurijauhetta
(ripaus sokeria)Rutistele siivilässä sienistä nesteet pois.Hienonna sipuli.Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia.

----

Ostoslista:

Sauvon sienikuutiot - 5,45 € / 500 g (2,38 € / 160 g)
Arla Ingman kuohukerma - 0,99 €
Valio kermaviili - 0,70 €
sipulipussi - 1,39 € / kg
valkopippurijauhe - 1,52 € / 38 g
(Rainbow kidesokeri - o,85 € / kg)


Yhteishinta: 3,70 €

2 kommenttia:

  1. ite olen tehny noista samoista sienistä,paistan sellaisenaan sienistä kosteuden pois,raakaa sipulii,suolaa valkopippurii,sitruunapippurii,ja ranskankermaa n. kahteen sienipurkkiin puolet 150gr ranskankermapurkista ettei tule liian vetistä ja jääkaapissa saa makuuntuu vähintään vuorokauden ja kyllä on hyvää tuoreen ruisleivän päällä

    VastaaPoista
  2. Mä tätä itseasiassa taas pari päivää sitten teinkin, kun oli jäänyt noita sienipurkkeja kaappiin :D Mun makuuni käy vähän tuo lirumpikin salaatti ja syön ihan sellaisenaan tai ruoan sivussa.

    VastaaPoista