11.12.2010

Feta-broilerikastikeAhkerasti on taas tullut leivottua, mutta jospas välillä lisättäisiin ihan tavallistakin ruokaa ennen kuin joulusta tulee ennenaikainen yliannostus. Tämäkin tosin löytyi tuolta jostakin "unohdettujen reseptien"-arkistosta kinkku-juustosalaattiin (annoskuvassa taustalla) kuvia etsiessäni. Pitääkin ehkä ottaa joulukuun projektiksi käydä kuvakansiot läpi ja julkaista ne jo unohdetutkin ruoat.

Tämäkin on aika tämmöinen peruskastike, mutta niin ruoka saakin nyt olla yksinkertaista, että jää taas aikaa ja energiaa leipomiseen ;D Kerman määrä taas omien mieltymysten mukaan - 2 dl riittää, mutta 4 on omaan makuuni parempi kastike. Jonkun toisen makuun se 4 dl taas vaatisi jo suurustamisen. Samoin itse en käytä juurikaan mausteita (tässäkin broileri valmiiksi marinoitu), joten niitäkin voi tottakai itse lisätä, jos niitä kaipaa.

450 g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
0,5 (n. 100 g) paprikaa
1 prk herkkusieniä
1 prk ananasta
2-4 dl ruokakermaa
200 g fetaa/salaattijuustoa
(muutama lehti tuoretta basilikaa)Pilko paprika makuusi sopiviksi kuutioiksi (jos tykkää niin voi siis jättää palat isommiksikin).Valuta herkkusienistä nesteet pois. Paista pannulla broilerisuikaleet, herkkusienet sekä paprika. (Paprikan voi lisätä vasta myöhemminkin, jos haluaa jättää siihen hieman koostumusta.)Paloittele ananasrenkaat ja silppua basilika.Kun broileri on kypsää, lisää kerma ja ananas. Anna hautua hetki.

Lisää salaattijuustokuutiot ja basilikasilppu.Sekoittele sen verran, että ainekset on sekoittuneet tasaisesti ja juustokuutiot lämpeävät hieman, mutta eivät aivan ala vielä sulaa.Tarjoa pastan/riisin kanssa.

----

Ostoslista:

Kariniemen kananpojan fileesuikaleet, hunaja - 3,99 €
paprika - 1,15 € / 257 g
Rainbow herkkusienet - 0,75 €
Del Monte ananasrenkaat - 0,69 €
Valio ruokakerma 15% - 0,85 €
Rainbow salaattijuustokuutiot - 1,39 €
basilika - 1,53 €


Yhteishinta: 8,20 € / neljälle

2 kommenttia: