7.12.2010

SekahedelmäkiisseliEli tuttavallisemmin sekametelisoppa :D Ainoa kiisselille soveltuva tarjoilukulho oli kulkeutunut kissoille vesikipoksi, joten tällä kertaa tyylikkäästi uunivuoasta tarjoiltuna :D

Perinteisesti tää on kuulunut meillä aina joulupöytään, mutta mikäänhän ei estä tätä muulloinkin syömästä. Mun lapsuudessani tuhdin jouluaterian päätteeksi aina illalla oli kylmää sekametelisoppaa suuressa kulhossa kermavaahdolla koristeltuna. Vaikka mä en noista kuivatuista hedelmistä oikein tykkää niin tarkkaan mä aina kiisselit ja kermavaahdot erottelin omaan kulhooni :D Näin aikuisena omassa taloudessa vähän ikävämpi, kun ei ole ketään niitä hedelmiä syömässä niin menee vähän tuhlaukseksi, mutta eiköhän se pari kertaa vuoteen mulle sallita.

Etenkin näin talvella jaksaa syödä vähän tuhdimpiakin puuroja ja mehukeitot ja kiisselit on sitten niille loistavia lisukkeita. Jouluna kuuluu aina riisipuuron kanssa olla joko tätä tai rusinasoppaa ja nyt teinkin kivan uuniriisipuurokokeilun tämän kylkeen :)

1 litra vettä
300-400 g kuivattuja sekahedelmiä
1 dl sokeria
1 kanelitanko
0,5 dl perunajauhoja
1 dl vettäLaita 1 litra vettä, 300-400 grammaa kuivattuja hedelmiä, 1 dl sokeria ja kanelitanko kattilaan. Sekoita.Nosta kattila liedelle. Kun vesi kiehuu, keitä n. 10 minuuttia, kunnes hedelmät pehmenevät. Sekoita varovasti, jotta hedelmät eivät mene rikki. (Itse tykkään vähän muhjummasta, joten keittelen hieman pidempään ja sekoittelen suht huolettomasti. Lähinnä nätimpi ulkonäkö, jos hedelmät säilyy ehjinä.)Sekoita 0,5 dl perunajauhoja 1 desiin kylmää vettä. (Vähempikin määrä perunajauhoa saattais riittää, sillä tuolla määrällä oli kylmä kiisseli aika hyytelöä seuraavana päivänä :D Samana päivänä syötävään kiisseliin toimi hyvin.)Kaada suurus kattilaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kiisselin pitäisi tässä vaiheessa sekoittelun aikana saeta ilman lisäkuumennusta.

Kaada kiisseli tarjoiluastiaan. Ripottele pinnalle hieman sokeria kalvon muodostumisen estämiseksi. Kanelitangon voi ottaa tässä vaiheessa kiisselistä pois, mutta tääkin kai on makuasia.Jäähdytä. Tarjoa kylmänä kermavaahdon kera tai puuron kanssa.

----

Ostoslista:

Rainbow kuivatut sekahedelmät - 2,77 € / 500 g
Rainbow kidesokeri - 0,85 € / kg
Meira kanelitanko - 0,98 € / 15g/4kpl
Rainbow perunajauho - 0, 81 € / 500 g


Yhteishinta: 2,40 €

2 kommenttia:

  1. Voih! Sekahedelmäsoppa ja riisipuuro on aivan lyömätön yhdistelmä. Sekahedelmätkin on jo ostettu, joten jos jonain iltana vaivautuisi toteuttamaan tämän!

    Meillä muuten syödään tätä aina aattoaamuna!

    VastaaPoista
  2. Meillä tää on yleensä tehty aattoillaksi ja syöty tosiaan kermavaahdon kanssa jälkkärinä ja, jos on jäänyt niin sitten puuron kanssa joulupäivän aamuna :)

    Mä tuossa jokin aika sitten leivoin niitä Piparimuffineja ja niistä jäi niin sopivasti noita kuivahedelmiä käyttämättä, että piti yks testisoppa ennen joulua keitellä :)

    VastaaPoista