7.12.2010
Uuniriisipuuro
Nyt vasta marraskuussa ekaa kertaa tein riisipuuron uunissa ja oikein hyväähän siitä tuli! Tykkään kyllä puuroista, mutta niiden tekeminen kaatuu aina siihen keittelemiseen. Tässäpä varsin näppärä oikopolku, jota aion hyödyntää jatkossakin! B) Koostumus ja maku ei tietenkään täysin vastaa kattilassa tehtyä ja liedellä haudutettua puuroa vaan on hieman "laatikkomaisempi", mutta itse melkein sanoisin tämän olevan jopa parempaa. Niin ihanan helppo tehdä, että tätä onkin jo monena päivänä meillä syöty :) Saa nähdä jaksaako syödä jouluun asti :D
Resepti napattu puuroriisipaketin kyljestä. 4 annosta:
2 dl puuroriisiä
1 litra maitoa
0,5 tl suolaa
voita vuoan voitelemiseen
Kypsentäminen 175-asteisessa uunissa 1-2 tuntia.
Voitele uunivuoka. (Valitse riittävän suuri vuoka, sillä puuro saattaa kuohua paljonkin.)
Mittaa vuokaan riisi, maito ja suola ja sekoita ainekset keskenään.
Leikkaa halutessasi puuron pinnalle muutama nokare voita. (Mun oma lisäys, lapsuudesta opittu tapa :D Voi ehkäisee kovan pintakalvon muodostumista ja antaa puuron pintaan makua.)
Kypsennä uunissa 175 asteessa 1 tunti ja 15 minuuttia. (Mulla tämä aika ei riittänyt ollenkaan vaan puuro oli vielä aivan märkää. Annettu aika riittää puolikkaan annoksen kypsentämiseen, ohjeenmukaista annosta paistoin 2 tuntia. Eli kannattaa vähän kurkata puuron sisään ennen kuin ottaa puuron pois uunista.)
Tarjoa mehukeiton/kiisselin tai maidon ja kanelisokerin kanssa.
Itse söin näin joulun alla asianmukaisesti sekahedelmäkiisselin kanssa :)
----
Ostoslista:
Rainbow pyöreäjyväinen puuroriisi - 1,09 € / kg
Arla Ingman täysmaito - 0,87 € / litra
Valio voi - 1,48 € / 500 g
Yhteishinta: 1 € / 4 annosta
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Oi, uuniriisipuuro on niin ihanaa! Olen itse yrittänyt tätä herkkua monta kertaa tehdä, mutta aina jokin on mennyt hieman pieleen...
VastaaPoistaMinä kypsennän riisipuuron uunissa. En jaksa seisoa kattilan vieressä ja uunissa tulee minusta parempaa. Samoin teen ohrasuurimopuuron uunissa myös.
VastaaPoistaSosuli: Mä olen tehnyt nyt vasta muutaman kerran, mutta hyvin on joka kerta tuota paistoaikaa lukuunottamatta onnistunut :) Asiaa googleteltuani tulin siihen tulokseen, että toi paketin ohje ei välttämättä ihan päde, sillä aika pitkiä haudutusaikoja uunipuuro näyttäis vaativan. Eli katson onnistuneeni B)
VastaaPoistaarleena: Mäkään en jaksa kattilaa vahtia ja yleensä keitänkin puuron aina pohjaan. En vielä muita puuroja ole ehtinyt testata uunittaa, mutta ainakin uuniriisipuuro on ihan paras keksintö ikinä :D