26.12.2010

Aura-punajuurivuoka



Kiva lisä joulupöytään tai vaikka uuden vuoden tarjottaviin. Sopiva lisuke esim. liharuoalle arkenakin, varsin pätevä kasvis-/karppisapuska tai miksei vaikka herkutteluun ihan sellaisenaankin :D Meillä tehdään tällä ihan kaikkein yksinkertaisimmalla versiolla. On hyvää!

Eikä mitään etikkapunajuuria tähän sitten!

1 kg punajuuria raastettuna
1 pkt Aurajuustoa
2-3 dl kermaa
(ripaus mustapippuria)



Kuori ja raasta punajuuret.





Murusta Aura punajuuriraasteen sekaan. Lisää kerma. Mausta ripauksella mustapippuria. (Suolaa tämä ei kaipaa, sillä Aura itsessään on riittävän suolaista!)



Sekoita kaikki ainekset keskenään.



Kaada isoon uunivuokaan. (Tai 3-4 0,5 litran vuokaa.)



Paista 200 asteessa n. 1 tunti. (Suojaa pinta tarvittaessa foliolla.)



----

Ostoslista:

punajuuri - 0,99 € / kg
Valio Aura -sinihomejuusto - 2,39 € / 170 g
Arla Ingman kuohukerma - 0,99 € / 2 dl
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g


Yhteishinta: 4,40 € / n. 1,5-2 litraa

14 kommenttia:

  1. Punajuuri on hyvää yhdistettynä juustoihin. Niin on varmasti tämäkin. Pitää kokeilla, kun on homejuustopalanen kaapissa, lisään mukaan jotain muuta kaappiin jäänyttä.

    VastaaPoista
  2. Mä olen tuon punajuuren keittiööni vasta tämän syksyn/talven aikana löytänyt enkä vielä oikein tiedä, mitä kaikkea ihanaa siitä vois taikoakaan :D Tätä meillä on syöty paljon nyt, kun löysin tämän yksinkertaistetun version (aiemmin testasin jotain toista ja oli aikas pahaa). Tällä samalla kaavalla saa myös hyvää punajuuripiirakkaa, kun lisää vaan täytteeseen kananmunan tai pari :)

    VastaaPoista
  3. Hei, taidan napata tän ohjeen ja liittyä lukijaksesi on niin kivoja ohjeita.

    VastaaPoista
  4. Juu, joululomalla on ehtinyt päivitellä blogia - vihdoin! Kevään pitäisi olla työrintamalla vähän helpompi, joten ehkä aikaa riittää blogillekin.

    Tämä kyllä vaikuttaa herkulliselta. Tein eilen punajuuripiirakkaa ja ihmettelin, miten hyvää punajuuresta saakaan aikaiseksi. Tää ohje ei varmaan ole poikkeus. :)

    VastaaPoista
  5. Jumalauta nainen, mikset sä kutsunut mua teille jouluna syömään?!!!

    VastaaPoista
  6. Tupu: Hei, tervetuloa ja kiva, kun kommentoit! :)

    Ranja: Toivotaan tosiaan, että kiireet helpottaisi! Mä olen aina vanhoja reseptejä käynyt hakemassa, mutta kiva on välillä saada niitä uusiakin :)

    Tää on kyllä tosi hyvää ja tämän myötä taidan innostua punajuuriruokia tekemään enemmänkin :D

    Miia: Et sä olis tullut, vaikka olisin kutsunutkin :,( Ja mähän tänkin reseptin sulle annoin jo ennen joulua, että rouva saa itse oman pesueensa ruokkia! ;D Mutta kutsu on aina avoin, tuut juustokakulle taas joskus sitten ;)

    VastaaPoista
  7. Hei!
    Uskomattoman hyvää, njam! Tosin laitoin vain yhden palan auraa 1,5kg:aa punajuuria kohden. Mustapippuria en kyllä olisi itse keksinyt kokeilla.

    VastaaPoista
  8. Hieno juttu, että maittoi! :)

    Mustapippurin mä olen todennut turvalliseksi mausteeksi Auran kanssa, mutta ei tämä välttämättä sitäkään vaadi. Ja Aura ja punajuurihan on täydellinen yhdistelmä ♥ Mä tykkään melko auraisesta ruoasta, mutta hyvin tähän tosiaan riittää vähempikin määrä :)

    VastaaPoista
  9. Teen tänä iltana kolmannen kerran aura-punajuuripaistosta tänä syksynä. Tämä on maultaan lähes ylivertainen ruoka!
    Lisäksi tein imelletyn perunalaatikon tekeytymään aamuksi. Se on myös lähes tämän tasoista.

    Terveisin "iskä".

    VastaaPoista
  10. Imelletty perunalaatikko on mun ehdoton lempijouluruokani! Aura-punajuurivuokaa sitten syödäänkin meillä koko talven :D

    VastaaPoista
  11. Tää on aivan törkeen hyvää, oon itse tehnyt aiemmin vähän eriohjeella, eli lisänä tuohon olen laittanut piparjuurta raastettuna (NAM) ja vähän mustapippuria ja basilikaa. Bueno, loistavaa herkkua ja vetelen kyl muutenvaan sellaisenaan viikonloppu herkkuna :D

    VastaaPoista
  12. monelleko hlö on tämä ohje!kys.suppilo

    VastaaPoista
  13. Tämä menee kokeiluun tänään ,ei voi tulla huonoa näillä aineilla 😊Joulusta jäi punajuuria ja piti oikeastaan tämä tehdäkkin jo jouluksi,mutta sitä ruokaa oli sitten jo liikaakin niin nyt tää on passeli tehdä just tänään,uuden vuoden lootaa 😍

    VastaaPoista
  14. Moi, en oo ennen nuita punajuuria käsitelly saati laittanu niistä ruokaa, niin olis pari kysymystä. Pitääkö punajuuret keittää eka? ja voiko aura juuston tilalle laittaa fetaa?

    VastaaPoista