19.7.2010

Pekonileivät




Tietysti vois kuvitella, että tällaisia ruokia keksii ihan omasta päästäänkin, mutta kun on nollatason luovuudella varustettu niin mikäpä sen parempaa kuin googlettaa. Okei, ollaan me itsekin pekonileipiä syöty. Tällä tavalla tein Kotihuoralle leipiä työevääksi:

1 Ruispala (voideltuna)
1-2 salaatinlehteä
2 kananmunaa keitettynä tai paistettuna (kummasta itse tykkää enemmän)
4 siivua pekonia
2 cheddar-viipaletta



Paista tai keitä kananmunat. Paista pekonit. Voitele leivät ja kokoa täytteet luetellussa järjestyksessä. Ja sitten ääntä kohti. Hyvää on.








Nämä pekonileivät Perussettiä -blogista. Toimivat hyvin myös kaikki täytteet yhteen väliin tungettuna.

3 paahtoleipäviipaletta
2 siivua pekonia
1 rkl majoneesia
1 siivu cheddar-juustoa
1 salaatinlehti
2 siivua tomaattia



Paista pekonit (valuta talouspaperin päällä), paahda paahtoleipäviipaleet, viipaloi tomaatit ja kokoa leivät. Voitele paahtoleipäviipale majoneesilla, aseta päälle salaattia, juustosiivu sekä pekonia.



Aseta päälle välikerros ja sille pekonia ja tomaattia. Voitele viimeinen paahtoleipäviipale majoneesilla ja aseta leivälle kanneksi.



Valmiin leivän voi syödä joko sellaisenaan tai leikata kolmioleiviksi.




Tämä resepti Valiolta, kahdelle.

4 isoa paahtoleipäviipaletta
paprika-chili -tuorejuustoa (tai muuta vastaavaa)
6 siivua pekonia
1 tomaatti
salaattia ja/tai herneenversoja



Paista pekonit (valuta talouspaperilla) ja paahda leivät, viipaloi tomaatit. Voitele paahtoleipäviipaleet tuorejuustolla, täytä leivät ja aseta toinen voideltu leipäviipale kanneksi.





----

Ostoslista:

Vaasan Ruispalat - 1,69 € / 12 kpl
ruukkusalaatti - 0,89 €
Rainbow isot kananmunat - 1,95 € / 15 kpl
HK Amerikan pekoni - 1,65 €
Hochland cheddar -sulatejuustoviipale - 1,90 € / 8 kpl
Vaasan Iso paahto graham - 1,69 € / 20 viipaletta
Felix Kruunu majoneesi - 2,58 €
tomaatti - 0,78 € / 6 kpl
Valio Viola Afrikan paprika - 2,45 € / 200 g

Yhteishinta: 1,90 € - 1,30 € - 2,40 €

6 kommenttia:

  1. Hitsi, kun en oo blogiasi aiemmin löytänyt, no nyt muutaman päivän jälkeen kuuluu vakiokamaan =D Tosi hyviä perusohjeita, saa tehtyy nopeesti ja sit kauppareissulle oon tulostanu kuvan mitä tarviin. Tykkään leipoa ja tehdä ruokaa, mutta toi mielikuvitus ei oikeen riitä mihinkään kokeiluihin ja aikaavieviin juttuihin ;)Siks on kiva, kun yhdestä paikasta löytyy just omaankin makuun sopivia ohjeita. Kiitti!!

    VastaaPoista
  2. Tosi mukavaa kuulla, että blogista on apua ja iloa! :) Omiin tarpeisiin tää blogi alkujaan syntyikin - luovuutta ja viitseliäisyyttä nolla ja reseptit aina hukassa xD

    Mua jäi kovasti kiinnostamaan, mitä ruokia olet mahtanut testata :D

    VastaaPoista
  3. Ihana leipä! Tykkään pekonista ja viime marraskuussa pääsin Memphiksessä Kuopiossa maistamaan kunnon BLT-leipää, nam! Nyt herahti taas vesi kielelle.

    Muutenkin tosi kiva blogi, kun sie laitat kunnon vaihekuvat aina. Mie olen laittanut vaan muutamasta jutusta :)

    Kiitos onnitteluista ja kiva kun kävit blogissani! :)

    VastaaPoista
  4. Oi, nää on kyllä ihan luvattoman hyviä :)

    Ja kiitos :) Välillä tulee mietittyä noiden vaihekuvien tarpeellisuutta, kun niiden kanssa tekstit kasvaa aina niin pitkiksi. Mutta sitten aina tulee kuitenkin vastaan joku, joka on vielä enemmän pihalla ruoanlaitossa kuin minä tai tuo avomies :D

    Niin ja olen mä sun blogiasi ahkerasti käynyt ihastelemassa :D En vaan ole tainnut kovin ahkerasti kommentoida.

    VastaaPoista
  5. kuka vittu laittaa pekonit uuniin

    VastaaPoista