13.7.2010

PerunasalaattiIkinä en ole perunasalaatista tykännyt, mutta nähtyäni unta perunasalaatin tekemisestä en vaan päässyt ajatuksesta enää eroon :D Niinpä kaivoin esiin tämän paljon kehutun reseptin, joka löytyy Varsinainen sekametelisoppa -blogista ja yllätyksekseni joudun myöntämään, että itsetehty perunasalaatti on lopulta jopa oikein hyvää :)

Alkuperäinen resepti on 15 hengelle, joten muokatkaa itse omiin tarpeisiinne sopivaksi! :) Mun itseni käyttämät määrät oli niin epämääräisiä, että katsoin varmemmaksi laittaa esille tämän alkuperäisen reseptin.

3 kg perunoita (isoja, kiinteitä perunoita 17 kpl)
2-3 kpl isoja omenoita
4 kpl isoja maustekurkkuja
1 sipuli
6 rkl kapriksia
1 valkosipulimajoneesi/aioli (esim. Kavli, 275g)
3 prk créme fraîchea (ranskankermaa)
(2 rkl etikkaa)
1 ruukku persiljaa
2-3 rkl sinappia
2 tl sokeria
suolaa
mustapippuria myllystä / mustapippurijauhetta
(valkosipulijauhetta)Mulle itselleni uudet tuotteet aioli ja kapris. Harvoin majoneesista ruoassakaan tykkään, mutta valkosipulimajoneesi olikin yllättäen ihan hyvää. Kaprikset nirso sen sijaan nyppi pois salaatin seasta ennen loppujen ainesten lisäämistä :P Huh, se haju oli jotain aivan käsittämättömän kauheaa :DKuori ja keitä perunat.Kuori omenat, poista niistä siemenkodat ja kuutioi ne.Kuutioi maustekurkut.Hienonna sipuli.Hienonna persilja.

Sekoita omena-, maustekurkku- ja sipulikuutiot keskenään. Sekoita joukkoon kaprikset.Sekoita omassa astiassaan kastike créme fraîchesta, majoneesista, sinapista, (etikasta) ja persiljasta. Mausta kastike sokerilla sekä oman maun mukaan (valkosipulijauheella), suolalla ja mustapippurilla.

Kun perunat ovat kypsiä, anna niiden jäähtyä. Jäähtymisen jälkeen pilko perunat kuutioiksi.Sekoita perunakuutiot, muut ainekset sekä kastike keskenään.

Laita perunasalaatti jääkaappiin vetäytymään yön yli. Tarjoile kauniista astiasta ja koristele persiljalla. (Mulla tarjoiluastiana Ikean syvä lautanen.)

----

Ostoslista:

perunapussi - 1,09 € / 2 kg
omena - 0,92 € / 3 kpl
maustekurkku - 1,49 € / 4 kpl
sipulipussi - 1,39 € / kg
Fragata kapris - 0,79 € / 65g/99g
Kavli Aioli valkosipulimajoneesi - 2,29 € / 275 g
Valio créme fraîche - 1,20 €
ruukkupersilja - 0,95 €
Turun sinappi, mieto - 1,77 € / 275 g
Pirkka sokeri - 0,79 € / kg
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g

Yhteishinta: 11,80 € / 15 hlö

4 kommenttia:

  1. Pakko kiittää omenien puolesta! Mun mielestä perunasalaatti ei ole mitään ilman omenaa, se jotenkin piristää koko salaatin :) Tätä ohjetta on pakko testata, viimeistään sit uutena vuotena ;)

    VastaaPoista
  2. Omenien puolesta! :D Omena tosiaan antaa kivan säväyksen perunasalaattiin, kunhan sitä ei laita liikaa :)

    VastaaPoista