23.7.2010

Valkosipuli-juustoranskanleipäSaatiin kissavieraita viikonlopuksi, jotka ovat tänään meillä ensimmäistä päivää, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että istun tässä vahdissa :D Mikäpä siinä, kissat (kaikki viisi!) näyttävät ottavan rauhallisesti ja mulla on aikaa päivittää blogia.

Tällä kertaa siis tämmöistä ihan perusyksinkertaista. Kiva leivän tuunausvinkki, johon törmäsin Lieden lämmössä -blogissa :) Vähän vaihtelua leipälinjaan, jos ei itse jaksa alusta asti alkaa leipää leipomaan. Ollaan testattu tätä jo useammankin kerran erilaisilla täytteillä, mutta loppupäätelmä on aina sama - paljon valkosipulia niin hyvää tulee B)

1 Ranskanleipä

Valkosipulivoi:
75 g voita
2 valkosipulinkynttä (tai 1 ykskyntinen)
tuoreita yrttejä (esim. persilja, ruohosipuli, tms.)

juustoraastettaPaloittele voi hetkeksi huoneenlämpöön pehmenemään.Hienonna yrtit (tässä tapauksessa persilja).Murskaa valkosipuli.Sekoita voi, yrtit ja valkosipuli tasaiseksi tahnaksi.Raasta juusto.Viipaloi leipä 1-2 cm:n viipaleiksi siten, ettet leikkaa niitä kokonaan irti vaan viipaleet jäävät hieman alareunastaan toisiinsa kiinni ja leipä säilyy kokonaisena.Levitä viiltoihin valkosipulivoita.Nosta leipä leivinpaperin päälle leivinpellille. Laita viiltoihin juustoraastetta. Ripottele juustoraastetta myös leivän päälle. (Juuston voi jättää myös kokonaan pois.) Tai laiskan ratkaisuna juuston voi laittaa myös viipaleina.

Paista 200 -asteisessa uunissa, kunnes juusto on sulanut ja ottanut hieman väriä.

Viipaloi leipä leikkaamalla valmiit viillot loppuun asti. Leipä on parhaimmillaan lämpimänä ja tuoreena tarjoiltuna.----

Ostoslista:

Vaasan Ranskanleipä - 0,69 €
Ingman meijerivoi - 1,39 € / 500 g
valkosipuli - 1,15 € / 100 g
ruukkupersilja - 0,95 €
Valio Oltermanni -kermajuusto - 5,99 € / kg

Yhteishinta: 2,20 €

2 kommenttia:

  1. Tätä on vaan PAKKO kokeilla!!

    VastaaPoista
  2. Kannattaa tosiaan kokeilla! :D On niin tosi helppo tapa tehdä perusleivästä monta kertaa maittavampaa :)

    VastaaPoista