![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiPq3xhXQa-PhzWjGR2GcRmlpKHGIbKnYdLknS99aEpw8OP1iTsHxBQlzdwhcbLKfR4U0On0I33LaBAZDV_pyBrf_lN9CvMxqU2LyLU1IGhOZdKr6HZaAgXV0XhZNMjQ0PSWyL8XAe_xNpm/s400/Kuva+304.jpg)
Saatiin kissavieraita viikonlopuksi, jotka ovat tänään meillä ensimmäistä päivää, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että istun tässä vahdissa :D Mikäpä siinä, kissat (kaikki viisi!) näyttävät ottavan rauhallisesti ja mulla on aikaa päivittää blogia.
Tällä kertaa siis tämmöistä ihan perusyksinkertaista. Kiva leivän tuunausvinkki, johon törmäsin Lieden lämmössä -blogissa :) Vähän vaihtelua leipälinjaan, jos ei itse jaksa alusta asti alkaa leipää leipomaan. Ollaan testattu tätä jo useammankin kerran erilaisilla täytteillä, mutta loppupäätelmä on aina sama - paljon valkosipulia niin hyvää tulee B)
1 Ranskanleipä
Valkosipulivoi:
75 g voita
2 valkosipulinkynttä (tai 1 ykskyntinen)
tuoreita yrttejä (esim. persilja, ruohosipuli, tms.)
juustoraastetta
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi1frIdpB2H_uYFD7Zq0MVXZ7L-IPiCIIeArAauxr2oOSEjGTJy9igo222SVqu2jcED3gcCg4pjqlolRGszfAlAEbfMIDv3vZkw7LcNkWnLz-4qak2LSkwvL6PYou5jiVdXnjg31BKzQjAX/s200/Kuva+050.jpg)
Paloittele voi hetkeksi huoneenlämpöön pehmenemään.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg191E0lOaE40afrD458uUuvYsvQkXvhh2jLBrhMedSvFGwW8rPsWBN6Igo0bSRBNzIafZLp-wxqmDMZAt6DDBJjCRwbFbjIa1tdvuH7u6cdhWdav65xeWbrLyGgoALfEHjXf-8Dx-gKjBp/s200/Kuva+054.jpg)
Hienonna yrtit (tässä tapauksessa persilja).
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhUSotTGr0MRxcz08tCY2E_GAsUN2w3bjBTYuZppi3q-vMJOuwKgifAP1ESnw2sR3Wn6fUBMHQu7bSwtjia-FXOaJCwkMUIn3rXMUtPvYokekZaPvEY8fwJGtVLefuiYVuhucgXTKK94cA0/s200/Kuva+063.jpg)
Murskaa valkosipuli.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj2J5_5dH60p8MB3UHlXQ7GIP8xpS2fKnw6-IbfKJ7AhnI3-mu4H1BzsBkXA6O1i33DRpsEr_78UKJiWlvbWHL7QR4PCP6gEky18JYTCVAoavs-P1WXh77rTMhqPmlE3ogNixFXhOu0cpAz/s200/Kuva+080.jpg)
Sekoita voi, yrtit ja valkosipuli tasaiseksi tahnaksi.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgso6Jw-J4M97Pj2yCQqBu3et6G-V964nojapE3Iy1fhgFWyvx6cLiiHO8g4MaAPMObLOMPFUYRYf-h6fuFkho7kdZzTfdX0lS5o0vFwRyxcRzRmK1KScu3yk9_MVe7Hc7piSry4Jby87Pa/s200/Kuva+104.jpg)
Raasta juusto.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhaTSTVK-dQ9Mt6z9K8gT3KlIMwsEHjnvvsSEg_UUwKDj07FNT3F0QAapw6Qgbzh9hPs6d_pIl3K5yVy3jTJWzE9E5nlWoOpxfDrRirbPRVVMJ4o_OyOxBm-CbqbWxaCnZUDljejcf3a_tP/s200/Kuva+164.jpg)
Viipaloi leipä 1-2 cm:n viipaleiksi siten, ettet leikkaa niitä kokonaan irti vaan viipaleet jäävät hieman alareunastaan toisiinsa kiinni ja leipä säilyy kokonaisena.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjtKmmHBHxGpHZxXJhLnbjBpfV1IbJ8coOF56hE63znUBC9YqRw0oQ0o9wgNeqBAass8D0QvqwVVF28qHMEL0M4_DmZvMvGmLHsv5Gj3S_n9plPygP3gn2KKvANtzX0OvuIVna3l-6B9ll6/s200/Kuva+171.jpg)
Levitä viiltoihin valkosipulivoita.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3YvTmVi3zyWm2qGAym9IqoEQrSvRun6aRCO1L8J4g0zTeuNpdM4rJ69eeHSEg3tQaYQ5T9Q5GWrLDdtWiib6W5woEKLMwpdchScrjMSyfRs4k0vBIIzNNaAV-dBQZRPVws7-hO7jF7MT_/s200/Kuva+184.jpg)
Nosta leipä leivinpaperin päälle leivinpellille. Laita viiltoihin juustoraastetta. Ripottele juustoraastetta myös leivän päälle. (Juuston voi jättää myös kokonaan pois.) Tai laiskan ratkaisuna juuston voi laittaa myös viipaleina.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiZ1XZ7T7ZnelzIZ0O1OkwHKFJd5LvYIHwRL0ay1GPFYYcmh00vt9OLCmq8vU501vPu8mUbpxK5C-PYUzXAIG9jGi1oP3S0HyD4n-2bf3R0RJ3XNe7rnRS_81Tf1yHyLV-hb8wT_gDma0x1/s200/Kuva+192.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi1zbz-SDLg-rwkEDnOlb5M0xALn0TYObidE-PYKEg53o2CjeHSb2ijFwY8BrTHqAkdkgM4qpRF5xZGNbyR2V4mWTQgk5v8-fcbUXRi7hwzLrSroHNEhBRCRSnp0lCeZ7I0gVV1x4mWBrEA/s200/Kuva+002.jpg)
Paista 200 -asteisessa uunissa, kunnes juusto on sulanut ja ottanut hieman väriä.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj1DcLKoCutG8PdPwe68_5N-_4GI9PCKkbqKMrtWDVZsSjEaDmcvMSEoN9IMqrglA1tWEEQl6jbaeSRmlL_sD82VfFNPHQo2LyMSM5vYNRJtxeG-sosFGgeqdQkd0QUnMP6BmQ95vkK0Li-/s200/Kuva+274.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgUXAoxI335urCHBdVbmfRD3v7TNmGEBiXnduGQOLkM0dCE8uyZhwWMlob7Vl7POmmGQ-SPxD6e4H1TuiTSWVIvH1rwYJ5lEdru4sCIlHbPxEwdq6ms0b9w4vq767uEMNt8CtNNqwAiHmaU/s200/Kuva+007.jpg)
Viipaloi leipä leikkaamalla valmiit viillot loppuun asti. Leipä on parhaimmillaan lämpimänä ja tuoreena tarjoiltuna.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg3tyZ8-D-9atZK1jFvRrYUKl6_i0GJ-FssdHEzfM8l2yKZfXAM-59lZbgI4Ka4srHUGzdxJAOeK7qrx8AM5kzSVRbalavP9dRrZYd2JLRyAEanF6CK4A0l05KczavbbHRCjBB3oy-rH166/s200/Kuva+300.jpg)
----
Ostoslista:
Vaasan Ranskanleipä - 0,69 €
Ingman meijerivoi - 1,39 € / 500 g
valkosipuli - 1,15 € / 100 g
ruukkupersilja - 0,95 €
Valio Oltermanni -kermajuusto - 5,99 € / kg
Yhteishinta: 2,20 €
Tätä on vaan PAKKO kokeilla!!
VastaaPoistaKannattaa tosiaan kokeilla! :D On niin tosi helppo tapa tehdä perusleivästä monta kertaa maittavampaa :)
VastaaPoista