15.7.2010

KanelijäätelöKuva ei nyt päästä tätä herkkua oikeuksiinsa, kun meidän pakastin on säädetty näillä helteillä taas syväjäädytyksen tasolle eikä puhettakaan kauniista jäätelöpalloista :D Mutta hyvää on, uskokaa mua.

Yllätin taas itsenikin sillä, miten neitseellinen lopulta olen ruoka-asioissa. Ensimmäinen kerta jäätelöntekoa takana! Jotenkin se itse tekeminen on aina kuulostanut niin kovin vaivalloiselta. Mutta selvisin hengissä ja lopputulos oli varsin hyvä! :D Kanelijäätelö on ihanaa!Ohje otettu Susanna Teen Jäätelö -kirjasta hieman muokattuna. Suluissa alkuperäiset määrät. Alkuperäisessä ohjeessa käskettiin ensin kiehauttaa kerma ja kaneli paksupohjaisessa kattilassa, mutta hyvin toimii ilman tätäkin vaihetta.

4 dl (3 dl) kuohukermaa
1 tl kanelijauhetta
4 dl (5 dl) valmista vaniljakastiketta (vaniljakastikejauhe + 4 dl maitoa)
1 rkl sitruunamehua
50 g tomusokeria(Valmista vaniljakastike.)

Sekoita kaikki aineet keskenään, siivilöi lopuksi tomusokeri seokseen.

Jos käytät jäätelökonetta, sekoita seos käyttöohjeen mukaisesti.

Vaihtoehtoisesti voit pakastaa seosta ilman kantta pakasterasiassa (itse pakastin suoraan kulhossa) 1-2 tuntia tai kunnes se alkaa kovettua reunoilta. Kumoa seos kulhoon ja sekoita haarukalla tai yleiskoneella tasaiseksi. Laita jäätelö pakastimeen 2-3 tunniksi tai kunnes se on kovaa. Jos kuitenkin aikaa ja voimia riittää, toisesta sekoituskerrasta ei ole haittaa, päinvastoin.Jos säilytät jäätelöä pitkään, peitä se kannella.

----

Ingman kuohukerma - 1,01 € x 2
kanelijauhe - 1,12 € / 38 g
Blå Band Vanhan ajan Vaniljakastike - 1,33 € / 2x4dl
Arla Ingman täysmaito - 0,87 € / litra
sitruuna - 0,45 €
Dan Sukker tomusokeri - 1,20 € / 500 g

Yhteishinta: ~ 3 € / 4-6 annosta

4 kommenttia:

 1. Ohh, sehän näyttää jäätelöltä! =D Mielenkiintoista, jaksaisikohan itsekin joskus kokeilla tehdä omaa jätskiä :b

  VastaaPoista
 2. Se myös maistuu jäätelöltä! :D Vähän hileinen koostumus mulla jäi, mutta ei menoa haittaa, kun oli muuten niin törkeän hyvää.

  Ehdottomasti kannattaa testata itse tehdä jätskiä! Ei se ollutkaan ollenkaan vaikeaa :D Ja mä olen tähän asti saanut syödäkseni ainoastaan pahoja itsetehtyjä jäätelöitä, mutta ainakin kanelijäätelö oli jotain_aivan_muuta. Mun olis tehnyt mieli litkiä tuo kulhosta jo ennen pakastamista! xD

  VastaaPoista
 3. Kanelijäätelö on hyvää. Vielä parempaa siitä saa, jos löytää jostain oikeaa kanelia (ceyloninkaneli), joka on kaupoissa yleisesti myytävää kassiakanelia makeampaa, aromaattisempaa ja vähemmän kitkerää.

  Terv. hifistelijä. :)

  VastaaPoista
 4. :D Mä noista kaneleista luinkin joskus "tuolta eräältä foorumilta", mutta en ole jaksanut sen tarkemmin niihin perehtyä. Mä en tuohon hifistelyyn lähde, kun tuo jäätelö oli aivan_liian_hyvää näinkin ;P

  VastaaPoista