23.7.2010

Pekoni-aurasalaattiEn tiedä huomaako täältä blogista, miten mulla on aina kausia, jolloin tehdään ainoastaan tietynlaisia ruokia. Kun innostun jostakin asiasta niin siitä kokeillaan sitten monella eri reseptillä siihen asti, kunnes taas innostun jostain muusta :D Tällä hetkellä näyttäis olevan pekonikausi meneillään. En varsinaisesti ole pekonista mitenkään erityisen innostunut nyt eikä helteillä kovin rasvaista ruokaa oikein tee mielikään, mutta jostain syystä viime aikoina on tullut paljon pekoniruokia tehtyä. Mutta nyt pekonia vähän erilaisessa muodossa välillä sentään :)

Tää on taas näitä "miksen mä itse ole tuota keksinyt!?" -ruokia :D Oikeasti. Pekonia ja Auraa - näillä saadaan varmasti salaattikin maittamaan. Ja kyllähän vaan maittoikin, jopa Kotihuora söi hyvällä ruokahalulla tätä ilman mitään lisukkeita. Tosi hyvää! Ollaan syöty tämän kanssa myös tuota valkosipuli-juustoranskanleipää, joka sopii myös tämän kanssa yhteen loistavasti. Molemmat reseptit löydetty Lieden lämmössä -blogista. Määrät oman maun mukaan, suluissa mun käyttämät määrät, joiden mukaan hinta on laskettu.

(½ ruukkua) lehtisalaattia
(½ ruukkua) jääsalaattia
(hieman rucolaa)
(1 kokonainen, pienehkö) kurkkua
(~ 100 g) viinirypäleitä
(1 pkt) pekonia
(~ 100 g) Aura -juustoaPaista pekonit.

Huuhtele ja revi salaatit.Pilko kurkku.Huuhtele ja halkaise viinirypäleet.Pilko tai murenna Aurajuusto.Pilko rapeaksi paistetut pekonit. (Pekonit voi myös pilkkoa jo raakana ja paistaa pannulla kypsiksi.)Kippaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita keskenään.

Tarjoa esimerkiksi valkosipulileivän kanssa.

----

Ostoslista:

lehtisalaatti - 0,79 €
jääsalaatti - 0,99 €
kurkku - 0,49 €
tumma siemenetön viinirypäle - 2,15 € / 500 g
Pirkka pekoni - 1 €
Valio Aura -sinihomejuusto - 1,99 €

Yhteishinta: 3,80 €

2 kommenttia:

  1. Mullakin on melkein aina meneillään joku ruokakausi, en tosin tiedä mikä juuri nyt on menossa (ehkä mansikkakausi?). Aiemmin on kuitenkin ollut pastakautta, keittokautta, salaattikautta jne..

    Pekoni ei ehkä rasvaisuutensa vuoksi sovi helteiseen säähän, mutta suolaa siitä saa mukavasti hikoiltujen tilalle!

    VastaaPoista
  2. Kesällä kuuluukin olla mansikkakausi <3 Muhun iskee yleensä erilaiset jälkiruoka-kaudet :D Ihan samastakin ohjeesta testailen montaa versiota, mutta yleensä painaa uusi kausi taas jo päälle ennen kuin saan lopputulosta blogiin asti :/ Nyt tosiaan on pekonikausi ja salaattikausi ;P Juustokakkukausi on aina.

    Hyvä huomio toi suola-asia! Ja vaikka pekoni itsessään on suolaista ja rasvaista niin silti salaatin muodossa se ei ole ollenkaan liian tuhtia syötävää :)

    VastaaPoista