8.7.2010

Hyydytetty banaani-suklaakakku x 2



No, eihän tääkään nyt mikään juustokakku ole, mutta laitetaan nyt "Juustokakut" -luokittelun alle kuitenkin. Hyvin kattaa kaikki juustokakkumaiset kakut ja muut leivonnaiset olkoon sitten erikseen. En jaksa alkaa miettimään, minne paistettavat juustokakut sitten laittaisin, jos nyt lähtisin luokittelua muuttamaan.

Tää on taas hyvä osoitus siitä, kuinka mun blogissani ei ainakaan ulkonäöllisiin seikkoihin juuri panosteta :D Alkujaan mun oli tarkoitus tehdä tämä virtuaalikummitytölleni virtuaaliseksi syntymäpäiväkakuksi koristeluineen kaikkineen, mutta siihen tuli sitten taas "jotain" ja homma jäi. Oikeastaan mulla oli kaikki vuoatkin kakkukäytössä, kun kesäkuu näyttää olleen tuollainen leivontakuukausi taas.

Koska projektin aikataulut lipsuivat niin teinpä sitten samalla toisenkin kakkukokeilun tähän samaan blogijulkaisuun :) Nämä molemmat reseptit ovat Rakkaudesta ruokaan -blogista ja oikeastaan kaksi versiota samasta kakusta. Molemmat kakut tehty 22cm irtopohjavuokaan.

Säilyvyys näillä ei kuitenkaan kovin kummoinen ole tuon banaanin takia.

Samalla saanen hehkuttaa myös Ehrmannin suklaavanukasta, joka kuuluu kiinteänä osana omaan perusruokavaliooni :D 750 gramman törppö ei kauan kaapissa ehdi pyörimään. Tätä löytyy myös vaniljavanukkaana.




Hyydytetty banaanikakku

Mä en tästä suklaata juuri maista ja se musta luo ehkä vääriä odotuksia tuossa nimessä. Ja tää on niin hämmentävä yhdistelmä! :D Mutta kun tähän suhtautuu banaanikakkuna niin tää on jopa yllättävän hyvää. Kyllähän tää banaanille maistuu! Ihan ensimmäinen valintani tää ei kyllä olis aikuisvieraille tarjota, mutta mun omaan makuun menee taas. Ehkä tähän versioon olis voinut vanukkaan sijaan käyttää ihan vaan levysuklaata suklaan makua tuomaan? Mutta kuten todettua, banaanikakkunakin maittaa :D

Itse korvasin Digestivet halpis-Dominoilla ja, koska itse kakku ei juurikaan suklaalle maistu niin musta nuo Dominot oli se, joka pelasti tämän kakun tasapainottamalla banaanirahkatäytteen makua.

200 g Digestive -keksejä (tai pötkö Dominoita)
75 g margariinia

3 dl suklaavanukasta
2 dl banaanijogurttia
2 dl maitorahkaa
2,5 dl kuohu-/vispikermaa
0,5 dl sokeria
2 isoa banaania
5 liivatelehteä
2 rkl vettä



Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.



Murskaa keksit ja sulata margariini. Sekoita hyvin keskenään.



Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti.



Laita liivatteet kylmään veteen.



Muussaa banaanit.



Vatkaa kerma vaahdoksi.



Sekoita banaanijogurtti, maitorahka, suklaavanukas, muussattu banaani ja sokeri keskenään.



Purista liivatteista liika vesi ja liuota ne tilkkaan kiehuvaa vettä.



Lisää liivateneste täytemassaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.



Lisää kermavaahto ja sekoita varovasti, mutta huolellisesti muun täytteen joukkoon.



Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pintaa hieman.



Nosta kakku jääkaappiin ja anna hyytyä useita tunteja tai yön yli.




Hyydytetty banaani-suklaakakku

Tämä on alkuperäinen versio, myöskin Rakkaudesta ruokaan -blogista. Alkuperäisessä versiossa tämä on yhdistetty kaksikerroksisena appelsiinitäytteeseen. Mulla itselläni kuitenkin on lievät appelsiinikakkutraumat niin jätin sen tekemättä ;D Hyvin toimi ihan näinkin ja 22cm irtopohjavuokaan tuli ihan hyvän korkuinenkin :)

Ja voi, miten tämä oli hyvää! Tässä maistui jo vähän suklaakin ja koostumus oli aivan suussasulavan pehmeä. Mikäli haluaa juustokakkumaisemman eli jämäkämmän ja leikattavamman koostumuksen niin kannattaa heittää yksi liivate lisää. Tällä liivatemäärällä kakusta tuli pehmoisen hyllyvää :D

200 g Digestive -keksejä (tai 1 pötkö Dominoita)
75 g margariinia

2 dl suklaavanukasta
2 banaania
2 dl kuohukermaa
3 liivatelehteä
2 rkl vettä



Valmista samoin kuin yllä esitelty banaanikakku :)





----

Ostoslista:

Pirkka Daniela täytekeksi - 1,96 € / 350 g
Sunnuntai leivontamargariini - 1,48 €
Ehrmann suklaavanukas - 1,81 € / 750 g
Valio banaanijugurtti - 0,48 €
Valio maitorahka - 1,23 €
Flora vispi - 1,01 €
Pirkka sokeri - 0,89 € / kg
banaani - 2,03 € / kpl
Meira liivatelehti - 1,29 € / 10 kpl

Yhteishinta:

Banaanikakku - 6,20 €
Banaani-suklaakakku - 4 €

4 kommenttia:

  1. Mitäs mitäs, juustokakkua ;D Vaikuttaa maukkaalta... :P~ Jos noihin sulattais vähän suklaata sekaan, niin olisi varmaan enemmän suklaista? :O Voi kun saisi noista molemmista palasen...

    VastaaPoista
  2. Juustokakkua ilman juustoa :D Etenkin jälkimmäinen on oikeinkin mau!kas <3 Ensimmäinen tosiaan olis voinut sitä suklaata kaivata, mutta jälkimmäisessä riitti vanukaskin ihan hyvin :) Mä täällä jo mietin, että mitähän muita kakkuja sais suklaavanukkaasta leivottua xD

    VastaaPoista
  3. Oijoih, mä en kestä! :D Pakko lähtee ettimään jääkaapista jotakin, kun en näitä sinun herkkujasi nyt saa :D

    VastaaPoista
  4. Tää ruokablogin pitäminen on kyllä lisännyt herkuttelua huomattavasti! :D Aina joko nälkä muiden blogeissa tai sitten pitää olla koko ajan itse leipomassa B)

    VastaaPoista