18.7.2010

Pekoni-pastavuoka



Hyvää perusruokaa :) Kuvasin tämän ensimmäisen kerran jo varmaan kuukausia sitten, mutta jotenkin pääsi taas unohtumaan. Ei ole tullut tätä pitkään aikaan taas tehtyäkään ja tässä on "jotain" mikä mun makuuni puuttuu, mutta menee tää toki tällaisenaankin. Kerron sitten, jos keksin, mikä oli se jokin puuttuva osa! :D

Pastan/makaronin määrä kannattaa katsoa pussin kyljessä olevan ohjeen mukaan 3-4:lle syöjälle. Itse heitin pastaa sen 8 desiä, kun taas makaroniversion olen tehnyt joskus kuudella desillä. Tällä suhteella muiden ainesten määrä pastaan nähden on melko vähäinen, mutta tuleepahan ainakin vuoka täyteen :P

5-8 dl pastaa/makaronia
2 pkt pekonia
1 prk ranskankermaa
1 prk smetanaa
1 tlk ananasta
3 tomaattia
1 rkl pizzamaustetta
2 tl mustapippuria
n. 2 dl juustoraastetta



Pilko pekonit ja paista ne pannulla.





Keitä pasta/makaronit.



Paloittele ananas (valmiit isot palatkin kannattaa halkaista). Viipaloi tomaatit.





Valuta kypsästä pastasta vesi pois.



Sekoita pekoni, pasta, ranskankerma, smetana, ananas ja mausteet hyvin keskenään.





Kaada uunivuokaan. Asettele tomaatit vuoan päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste.





Paista 225 -asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes juusto on ottanut hieman väriä.



Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.



----

Ostoslista:

Rainbow Gnocchi kuviopasta - 0,89 € / 500 g
Pouttu pekoni - 1,15 € x 2
Valio créme fraîche - 1,20 €
Valio smetana - 1,39 €
Pirkka ananasviipale - 0,63 €
tomaatti - 2,53 € / 10 kpl
pizzamauste - 2,49 € / 32 g
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g
Valio Oltermanni kermajuusto - 5,99 € / kg

Yhteishinta: 7,90 €

2 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä. Oli todella hyvää, tosin vähän muuntelin: Laitoin lisäksi sipulia (paistoin pekonin kanssa) ja tuoreita yrttejä (basilikaa, vähän timjamia). Smetanaa ei ollut joten korvasin sen parilla ruokalusikallisella valksipulituorejuustoa. Pizzamausteen sijasta grillimaustetta, oreganoa yms. Lisäksi laitoin hieman kuivattuja chilihiutaleita.. Ja ananas ei ollut purkista vaan tuoretta.

    Johan oli muuten hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oma versiosihan on noilla muutoksilla jo aivan uusi resepti, mutta kiva, jos inspiraatio lähti blogistani, sillä lopputulos kuulostaa todella hyvältä! :)

      Poista