16.7.2010

Marinadi broilerille, kanavartaat



Kuvassa kanavartaat ja lisukkeena "mitä kaapista löytyy" -salaatti eli jääsalaattia, kurkkua, punasipulia ja salaattijuustoa.

Tällaisen reseptin sain, kun tuskailin marinadiohjeiden kanssa. Yllättävän vaikeaa löytää resepti, jossa EI olisi käytetty inkivääriä eikä mitään valmiita kastikkeita! o_O Ei vaan mene mun makuun nuo, ei millään. Mutta tällaisen tosiaan sain ja ihan hyvää oli. Melko miedon makuinen, mutta en mitään kovin voimakasta kaivannutkaan. Mutta se on uskottava, että ei uunissa vaan saa kovin hyviä kanavartaita tehtyä :( Todella vaisu lopputulos siis taas ja vaikka pihvit ja muut vielä uunitettuina meneekin niin jotenkin vartaat vaan on sellainen, joka jää sitä grillatun makua kaipaamaan.

500 g broilerin rintafilee/ohutleike/fileepihvi
1 sitruunan mehu
sipulihaketta
1-2 valkosipulin kynttä
paprikaa kuutoina tai jauheena
ripaus chiliä
nippu persiljaa
tuoretta basilikaa
öljyä



Hienonna basilika ja persilja.



Purista sitruunasta mehu. Puserra valkosipuli. Hienonna sipuli. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään ja lisää öljyä tarpeen mukaan.







Pilko broilerit sopiviksi varraspaloiksi ja sekoita broileripalat joko kannella peitettyyn kulhoon tai pakastepussiin marinoitumaan. Anna marinoitua jääkaapissa seuraavaan päivää. Käy välillä sekoittelemassa kulhoa / puristelemassa pussia niin, että kaikki kanapalat marinoituvat varmasti tasaisesti.





Jos käytät puisia varrastikkuja, liota niitä puolisen tuntia ennen käyttöä. Pujota kanapalat vartaisiin.



Paista 200-250 asteisessa uunissa, kunnes vartaat ovat kypsiä. Tai kypsennä grillissä/muilla keinoin.





----

Ostoslista:

Kariniemen Kananpojan rintafilee - 7,30 € / 0,543 kg
sitruuna - 0,43 €
sipulipussi - 1,39 € / kg
valkosipuli - 1,15 € / 100 g
paprikajauhe - 2,18 € / 75 g
chilijauhe - 1,39 € / 37 g
ruukkupersilja - 0,95 €
basilika - 1,53 €
Keiju auringonkukkaöljy - 2,19 € / 500 ml

Yhteishinta: 2 € , kanavartaat 9,40 €

3 kommenttia:

  1. Olihan täällä ruokaakin ;D Naminannaa nuo kanavartaat varmasti! Mutta totta tuo, ettei uunissa pääse kyllä samaan tulokseen kuin grillaamalla :( Uunista kyllä löytyy grillivastukset, mutta ei olla käytetty niitä kuin jokunen kerta makkaran paistossa =D Pitäisi varmaan koettaa hyödyntää niitä enemmän, kun ei kerta pysty muutenkaan grillailemaan :/ Ellei mennä anoppilaan =D Eilen vertailin yhden amerikkalaisen kaverini kanssa molempien maiden grillailutottumuksia ja voi vide kun alko tehdä mieli grillattuja hampurilaisia ja hotdogeja! :P Vois melkein ehdottaa appivanhemmille, että miten ois... =D Ohoh tästähän tulee taas pitkä kommentti, eikä liity tähän ruokaan edes mitenkään XD Kuvittelen varmaan olevani Facebookissa..

    VastaaPoista
  2. Hei onko noi mustat lautaset Ikeasta? ;D

    VastaaPoista
  3. Meillä ei tosiaan ole edes niitä grillivastuksia :P Sähkögrilli olis, mutta sitä ei ole jaksanut ikinä esiin kaivaa, kun sitä ei voi kuitenkaan parvekkeella säilyttää :P Ihanat naapurit räimii milloin mitäkin paskaa parvekkeeltaan alas ja suoraan meidän parvekkeelle >:/

    Musta on vaan kiva, jos blogienkin puolella voi kommentoida vähän vapaammin :) Ei noilla "Oi, nam!" -kommenteilla ainakaan paljon ihmisiin tutustu. Ja mun blogissani ei ainakaan ole pelkoa, että suuren komenttimäärän sekaan hukkuisi tärkeitä vinkkejä kyseisiä ruokalajeja koskien xD

    Ja juu! Lautaset on Ikeasta :) Ekassa kuvassa tosin on iso musta lautanen ja tuossa vikassa pieni ja tumma liila xD Hyvin näkyy :P

    VastaaPoista