15.3.2011

TurkinpippuritryffelitTällä kertaa kitisen suklaatehtaassa pyörähti blogikelpoisina Makeaahyvää -blogista napatut turkinpippuritryffelit. Miehen mielestä nää oli liian turkinpippurisia, mutta mun makuun nää oli just hyviä ollakseen nimenomaan turkinpippuritryffeleitä. Melko hyvin näistä kuitenkin tuo suklaakin maistuu, joten musta tasapaino on just hyvä. Oikein hyviä eivätkä lopulta kovin vaikeita tehdäkään.

Tähän reseptiin on käytetty yksi pussillinen valmista turkinpippurirouhetta mikä meinas mun mielestäni olla liian vähän. Kyllä nää yhdestäkin pussillisesta varmasti onnistuu, mutta itse lisäsin rouhetta vielä toisesta pussista, sillä muuten turkkarikuorrutteesta olis tullut melko niukka. Samoin tummaa suklaata tarvitaan kuorruttamiseen vielä toinen levy, vaikka kuvassa näkyykin ainoastaan yksi levy kumpaakin suklaata.

n. 40 kpl

150 g tummaa suklaata
150 g maitosuklaata
1 dl kuohukermaa
0,5 dl turkinpippurirouhetta

Pinnalle:
150 g tummaa suklaata
turkinpippurirouhettaPaloittele suklaat kerman kanssa kattilaan.Kuumenna sen verran, että suklaa sulaa, mutta älä anna kiehua. Sekoita kiiltäväksi.Sekoita 0,5 dl turkinpippurirouhetta suklaan joukkoon.Peitä laakea pieni astia kelmulla (tai leivinpaperilla) ja kaada seos siihen. Anna jähmettyä.Leikkaa jähmettynyt tryffeliseos neliöiksi ja pyörittele ne palloiksi. Laita pallot jääkaappiin jähmettymään.

Sulata tummaa suklaata ja kasta tryffelipallot siihen. Laita loput turkinpippurirouheesta lautaselle ja pyöritä pallot siinä.Laita valmiit tryffelit makeisvuokiin.Säilytä viileässä.

----

Ostoslista:

Fazer tumma suklaa - 1,69 € / 200 g
Fazer maitosuklaa - 1,69 € / 200 g
Arla Ingman kuohukerma - 1,06 € / 2 dl
Fazer Tyrkisk Peber Crush - 2,39 € / 150 g

Panda tumma suklaa - 1,25 € / 130 g


Yhteishinta: 6,70 € / n. 40-50 kpl

2 kommenttia: