8.3.2011

PinaattiletutKuinkahan kauan mun on näitäkin jo pitänyt testata tehdä itse? Nyt kun ostin jo lettupannunkin niin en voinut tätäkään enää vältellä :D Vaikka kaupan pinaattiletuista tykkäänkin niin ehkä nää itsetehdyt on sitten kuitenkin vähän parempia ;)

Pinaattilettujen lisukkeista voidaan olla montaa mieltä. Mä itse peruskoulu-lukio-osastolla kouluruokailuissa opin, että pinaattilettujen lisuke on mansikkahillo ja järkytys olikin suuri, kun joskus aikuisiällä ensimmäisen kerran pinaattiletuille kaveriksi olikin tarjolla ainoastaan puolukkasurvosta :O Hyh, ei. Mulle pinaattiletut ja mansikkahillo kuuluvat erottamattomina yhteen. Pääruoallakin makealla hillolla ja joskus vaihteluna lisäksi raejuustoa (ja mansikkahilloa).

Mulle pinaattiletut tarkoittaa aina näitä pieniä lettuja, mutta tällä samalla reseptillä voi paistaa myös isoja lettuja tavallisella pannulla :)

Noin 40-50 pientä lettua.

5 dl maitoa
2 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
150 g pakastepinaattia
(voita paistamiseen)Sulata pinaatit (esim. kulhossa mikrossa) ja valuta pinaateista enin vesi pois.

Riko vispilällä kulhossa kananmunien rakenne.Lisää muut ainekset ja sekoita niistä lettutaikina. Voit antaa taikinan turvota hetken ennen paistamista.

Kuumenna lettupannu ja laita lettusyvennyksiin hieman voita. Kun voi tirisee, kaada pannulle lettutaikinaa. (Seuraavissa pannullisissa voita sen mukaan, ettei letut tartu pannuun kiinni. Pinnoitettua pannua käytettäessä ei voita välttämättä seuraaviin enää tarvitse - etenkään jos tirauttaa tilkan öljyä/sulatettua voita jo taikinan joukkoon. Itse totesin, että kauneimmat letut saa käyttämällä ihan vähän voita jokaisessa paistossa.)Pienennä lämpöä ja anna lettujen paistua hetki. Käännä letut ja paista molemmin puolin, kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet hieman väriä.

Tarjoile mansikkahillon kanssa! Tai puolukkasurvoksen ja raejuuston tai mikä itselle nyt parhaiten maittaakaan :P

----

Ostoslista:

Arla Ingman täysmaito - 0,87 € / l
Rainbow kananmunat - 1,45 € / 10 kpl
Sunnuntai erikoisvehnäjauho - 0,79 € / kg
Apetit kotimaista pinaattia - 0,89 € / 150 g
(Arla Ingman meijerivoi - 2,45 € / 500 g)
(Dronningholm mansikkahillo - 3,25 € / kg)

Yhteishinta: 1,70 € / 43 kpl

4 kommenttia:

  1. Mä en viitsinyt enää erikseen voita laittaa, kun käytän sitä niin paljon aina paistamiseen :D

    VastaaPoista
  2. Hei kiitos tästä, täytyy heti testiä :)

    VastaaPoista
  3. Ilo olla avuksi B) Kuulemani mukaan lopputulos oli ollut oikein maittavakin :D

    VastaaPoista