![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj0DNgCzLSZtT8YGXC7B_RiaaR7mNkCgXLEfCHo5EFuqmVFhcdf4uIXuY1mVYhS_5Itli1TZBnwX5oZwXyhzVmeSc0ipKlyNEvUWDOr6ST1R2w4b423PnY72c-ulBgIGlumD5112FDnWrg/s400/Kuva+170.jpg)
Kiitos sasulle, joka vinkkasi tästä reseptistä mulle! Nyt sain innostuksen leipoa näitä taas uudestaan ja hyvinhän nää vaan maittaa :) Mua itseäni hieman epäilytti tuo sitrus teeleivissä, mutta yllättäen se ei ollutkaan lainkaan omituinen makuyhdistelmä vaan antoi jopa kivasti vähän raikkautta leipiin.
4 leipää, 16 palaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 tl sokeria
2 dl (100g) juustoraastetta
1 prk (200g) maustettua rahkaa sitruuna
1 dl appelsiinitäysmehua
0,5 dl juoksevaa margariinia (tai 50 g sulatettuna)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEggIpasAONzFtgwCWQD24JTJ4gNxBc2OyVUaCyHsYFqszF-bQT_TYIYSucBx1hno1Z3a9qwv1awkiNVuF4EdaRaAny2yNbWOjRVqxfjL-BkONTIXivqpzKgf9euBTO_lUa0sj5inlezaDc/s200/Kuva+012.jpg)
Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjyxDNHKtqJksDG6PMvogSUDaCaNtqGa1w6ppvR8hDGZkqwzcpadXn8oR3nWN3r-Tcge-pROfEC1r7oYaeYWh6iclTJp3piMXIm1cXD_-Hp8tjSbd3kHx_S1vLQnvQfSgGnER8c_f9WLiY/s200/Kuva+022.jpg)
Lisää loput aineet.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgiLrWb6LaV1sZjAXKZcI7i4BwpgH95wK8zqXrtQ1vYO3oGo9Xg985V6R7kNmH5EXfNqb3zmUUGG3sr0PG-v7igLRal5JYgylklzcs6UgzwqQ_zLaQucrPcRiNKj10r-csndL4X4xgyhgQ/s200/Kuva+034.jpg)
Sekoita nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa liikaa, ettei taikina sitkisty.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7hgZzOqNTSlCXOTRy6E-KINhjBJdPtpmHbCW2HQubH9Lps2z3yhV_Wdg87i3kOxMnUu6CSVED5Fs8t0Y20DXVsCtg4ErPesBJZaYjtPiPlYuLcLSGIivGhFjMrMzdPDyUP_obhTaoB4o/s200/Kuva+048.jpg)
Ripottele leivinpaperille hiukan jauhoja.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhu62-4D1dlsaO8AJfyQZQIbPdPlHNiWZuTdYfwClxJ6b-BsgKOu16GsIAW1XjEXeiCoGH4AjkUFZaZufesRvDbITvKVmLyIROKOzyFe2Fiia9BsUoJawDC4sCCbv1-_pdl4a2wc10v06A/s200/Kuva+053.jpg)
Jaa taikina 4 osaan, laita pellille.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhBr-Dmb6E7gHUzy42WlZ5X1mLGzrGqVFslcsT0rlwv5SQBus1v6Qx_I5IJGag6VuW5MNMBBQk3jz_EiOvmDH81JFIRMVPd6-rmXjqA5NP7T1gxEIbP6Bd7DuY3uouSb0f-KarJ8dcn0W4/s200/Kuva+056.jpg)
Painele jauhotetulla kädellä n. 1 cm:n paksuisiksi leipäsiksi.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEij4iUoAb5QGXR3Sb__b7GOeO2tZ93D1konk8Tfg81G8e0s3KmRBzDax_OsTusA39lK4CwM6QrdJFuJSPg_DKvt6FDqwHitWlKg-JlYHT9noMipvvxBA9cJDxhBq2xUbEit5hDDNSBmigo/s200/Kuva+066.jpg)
Leikkaa jokainen teeleipä leivinpyörällä 4 osaan.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjh4r3b3WGOkybpO-OtdBJY-D6wGg6VhwAeg6rgRzzN_AczQFObPHAokHnxW3hzqhSYe9ePtB-7TU7okBIcEZFkE7kftBLvJISweHxrcCeN3EjUwbEBZZ8MlAx6uBIKSy05wYTmkj6FTQc/s200/Kuva+085.jpg)
Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 12-13 minuuttia.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjF-DTBufsS0QcQsCE-FkdqA8KKmUSnNae4QI5OBLD6SMwMkaYmiHHmCFsdfvCEsdet-qH0gkW1MIjXmRWcDzcgJHQYUMu5Fpqr84V1M3dQhqIvRg9cP9R7U32Mwq3Bki54WGFxNJRpIbM/s200/Kuva+108.jpg)
----
Ostoslista:
Sunnuntai erikoisvehnäjauho - 0,79 € / 2 kg
X-tra leivinjauhe - 1,03 € / 225 g
Rainbow kidesokeri - 0,85 € / kg
Valio Oltermanni kermajuusto - 6,09 € / kg
Valio maustettu rahka sitruuna - 2,01 € / 200 g
Rainbow appelsiinitäysmehu - 0,83 € / l
Sunnuntai leivontamargariini - 1,49 € / 500 g
Yhteishinta: 2,90 € / 16 palaa
näitä on tehty meillä jo useaan otteeseen kun lapset ovat tykästyneet näihin. Tosin niillä taitaa olla jokin teeleipäkausi kun teeleipiä tulee tehtyä nykyään yllättävän paljon.
VastaaPoistaMielenkiintoinen resepti :)
VastaaPoistasasu: Mullakin iskee aina välillä teeleipäkausi :D Harmi vaan, ettei tätä rahkaa aina ole jääkaapissa valmiina, kun teeleivät yleensä tulee tehtyä hetken mielijohteesta kaapista löytyvistä aineksista :)
VastaaPoistaNina: On kyllä ja lopputuloskin oli hauskalla tavalla vähän erilainen :)
Mie olen tehnyt hieman samantyyppisiä rieskasia kaurahiutaleista ja appelsiinimehusta. Sen perusteella on kyllä ihan pakko koittaa tätäkin ohjetta, kuulostaa herkulta! :)
VastaaPoistaJos appelsiinimehurieskasista olet tykännyt niin sitten suosittelen kyllä tätäkin! :) Rahka antaa aina vähän pehmeyttä taikinaan ja näissä toi sitruksen makukin on aika jännä.
VastaaPoista