10.3.2011

Broileripyörykät^ Annoskuvassa broilerpyöryköitä, raejuusto-kasvispihvejä, feikki-tartaria ja raejuustoa.

Sopivasti tuossa jokin aika sitten Henskis laittoi omaan blogiinsa broileripyöryköiden ohjeen just, kun mä ihmettelin jääkaapissani pyörivää broilerin jauhelihapakettia, josta en yhtään muistanut mitä olin siitä alkujaan suunnitellut tekeväni :D Ikinä ennen en ollut broilerpyöryköitä tehnyt enkä juuri syönytkään niin nyt oli jo korkea aika.

Vähän turhan mausteisia näistä tuli mun makuuni ja jostain syystä saan curryjauheen tuoksusta aina päänsärkyä, mutta hyviähän nää on, jos broilerpyöryköistä tykkää :) Miehen kommentti oli taas jotakin siihen suuntaan, että broilerista ei tule tarpeeksi lihaisia pyöryköitä, mutta se nyt jätetään omaan arvoonsa.

Mulla oli käytössä 400 gramman paketti broileria ja paketin kyljessäkin olis ollut joku pyörykkäresepti, mutta kopioin nyt tähän suoraan tuosta Henskiksen reseptistä ainesmäärät :) Paketin mukaan pyörykät olis voinut paistaa myös uunissa 200 asteessa, noin 20 minuuttia.

n. 12 kpl pyöryköitä

250 g broilerin paistijauhelihaa
1 kananmuna
2 tl curryjauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
½ tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1/4 tl valkopippurijauhetta
½ tl mustapippurijauhetta
1 tl chilijauhetta
(voita paistamiseen)Kippaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita huolellisesti, kunnes jauheliha notkistuu ja mausteet ovat sekoittuneet tasaisesti.

Muotoile taikinasta pyöryköitä ja paista voissa pannulla kauniin ruskeiksi ja kypsiksi.

----

Ostoslista:

Kariniemen Kananpojan paistijauheliha - 3,79 € / 400 g
Rainbow isot kananmunat - 2,15 € / 15 kpl
curryjauhe - 1,19 € / 37 g
valkosipulijauhe - 1,42 € / 40 g
paprikajauhe - 2,18 / 75 g
valkopippurijauhe - 1,59 € / 38 g
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g
chilijauhe - 1,39 € / 37 g
(Arla Ingman meijerivoi - 2,45 € / 500 g)


Yhteishinta: 2,50 € / 10-15 kpl

3 kommenttia:

 1. Me tykätään miehen kanssa niin mausteisista ruoista, ettei aina tuu tajuttua sitä että kaikki ei ehkä niin mausteisista ruoista tykkääkään. 8) Ja curryakin lykätään joka kanaruokaan, maustoinpas sillä tossa pari viikkoa sitten vahingossa jauhelihaakin. :D Sen piti olla chiliä, mutta silmät luki väärin... xD

  Kerran isä mausto jauhelihakastiketta vahingossa kanelilla. Sen piti laittaa jauhelihamaustetta, mutta laittoikin maustetta vahingossa jauhettu kaneli-pussista. Oli aika erikoinen makuelämys. :D

  VastaaPoista
 2. Joo ja mä taas en käytä mausteita juuri ollenkaan :D Esmes suolaakaan mä en itse lisää kuin hyvin harvoihin ruokiin. Mutta ei nääkään liian mausteisia silti vielä olleet! :) Tietääpä ens kerralla itse laittaa vähän vähemmän, sillä maut oli muuten kyllä kohdallaan.

  Ja kyllähän kanelia lihapatoihin ja muihin käytetään, mutta ei ehkä ihan yhtä ronskilla kädellä kuin jauhelihamaustetta kuitenkaan :D Mä itse en juuri mausteiden kanssa mokaile, kun en ikinä mitään käytäkään xD

  VastaaPoista
 3. Kiva kanaresepti! Laittaa huomenna kokeiluun!:-)

  VastaaPoista