22.3.2011

PinaattikeittoJoku multa jo Facebookissa vaati pinaattikeittoreseptiä, joten tässä nyt olis ;D Pinaattikeitto ei mun lempiruokiini mene, mutta aina välillä tykkään einespinaattikeiton napata ja on tämä kyllä itsetehden sitäkin parempaa. Lisäksi itsetekeminen on todella helppoa, kunhan vaan malttaa vahtia keiton polttamatta pohjaan toisin kuin eräällä on tapana...

Hellapoliisin ohjeella muuten, mutta itse lisäsin ihan pienen ripauksen valkopippuria. Myös muskottia näkee monissa resepteissä, mutta sillä saa jotenkin tosi helposti aikaan vähän tunkkaisen maun niin sitä en uskaltanut laittaa. Jauhoa tähän tulee melko paljon, mutta itse tykkään tällaisesta vähän paksummasta pinaattikeitosta. Pinaattia mulle riitti hyvin yksi pussillinen :)

n. 80 g voita tai margariinia
n. 1 dl vehnäjauhoja
1 litra maitoa
1-2 pss (150 g) pakastepinaattia
suolaa
ihan pieni ripaus valkopippuriaSulata rasva kattilassa, älä ruskista. Lisää jauhot ja sekoita ne rasvan joukkoon (varo edelleen polttamasta!).

Lisää maitoa vähitellen koko ajan sekoittaen.

Lisää pinaatit. Kun pinaatit ovat sulaneet keittoon ja keitto on kuumaa jälleen, anna keiton hautua miedolla lämmöllä kypsäksi, n. 10 minuuttia.

Mausta lopuksi suolalla (ja valkopippurilla).

Tarjoa keitetyn kananmunan kanssa.

----

Ostoslista:

Arla Ingman meijerivoi - 2,55 € / 500 g
Sunnuntai erikoisvehnäjauho - 0,79 e / 2 kg
Arla Ingman täysmaito - 0,87 € / l
Apetit kotimaista pinaattia - 0,89 € / 150 g
valkopippurijauhe - 1,52 € / 38 g


Yhteishinta: 2,20 €

3 kommenttia:

 1. Joku vaati o_O Pah. Tää tekee tätä heti vloppuna B)

  VastaaPoista
 2. Minäkin taidan tässä joku päivä kokeilla - kiitos inspiraatiosta ja ohjeesta! :)

  VastaaPoista
 3. mingo: Joo ja mä heti tottelin ;D

  Tingelstiina: Kokeile ihmeessä! :) Munkin piti vaan "kokeilla", mutta olikin niin helppoa, että on tullut tehtyä taas jo useammankin kerran :D

  VastaaPoista