21.3.2011

Suklaa-minttukinuskitNää on jotenkin hämmentäviä, mutta hyviä. Jääkaappikylmänä maistuu lähinnä suklaalle ja mariannerouheelle, mutta hetken huoneenlämmössä oltuaan koostumuksesta tulee aavistuksen kinuskinen. Lisäksi kondensoitu maito makeuttaa näitä niin paljon, ettei tumma suklaakaan näissä kovin voimakkaalta enää maistu. Täytyy ehdottomasti testata jotain tällaista fudge-meininkiä kondensoidusta maidosta toistekin!

Kondensoidusta maidosta kinuskin tekeminen on hävyttömän helppoa ja näitä vastaavia reseptejä löytyy blogeista paljonkin, mutta mulle tähän alkuperäinen resepti löytyi täältä: chocomum

Valmistusaika noin 15 minuuttia + jäähdytys reilu pari tuntia.

800 g kinuskeja:

500 g tummaa suklaata
1 tlk (n. 400 g) kondensoitua maitoa (sokeroitu maitotiiviste)
40 g väkeviä piparminttukaramelleja tai 80-100 g Marianne-murskaa
50 g maito- tai valkosuklaataLaita vesikattila kiehumaan.Paloittele tumma suklaa kuumennuksen kestävään kulhoon ja kaada (keittämätön) kondensoitu maito samaan kulhoon.Nosta kulho hiljalleen kiehuvan vesikattilan päälle. Sulata suklaa koko ajan sekoittaen.

(^ Mun kattilani on ihan liian pieni eikä näin kaikkein turvallisin ratkaisu, mutta pääasia on saada vesihauteessa suklaa sulamaan ja maitotiiviste tahmaantumaan.)

Sekoita joukkoon murskatut piparmintut (tai Mariannet) ja sekoita huolellisesti.Vuoraa matala 18 cm:n uunivuoka leivinpaperilla. (Mun vuokani 18x27 cm ja kinuskeista tuli siltikin ehkä hieman turhan paksuja mun makuuni.) Kaada seos vuokaan ja levitä sitä nurkkia kohti. Tasoita pinta ja anna jäähtyä.Nosta suunnilleen jäähtynyt vuoka jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi.Nosta jähmettynyt levy vuoasta ja irrota paperi. Sulata maito- tai valkosuklaa ja kaada se paperiseen pursottimeen. Napsauta kärki pois ja pursota suklaakiekuroita kinuskien päälle. (Itse vaan roiskin kiireessä lusikalla nopeasti suklaata pintaan.)Leikkaa levy 2x2 cm:n neliöiksi (tai pienemmiksikin, ovat todella makeita!) ja nostele kinuskit tarjoiluastiaan.----

Ostoslista:

Fazer tumma suklaa - 1,69 € / 200 g
Panda tumma suklaa - 1,25 € / 130 g
Markomilk makeutettu kondensoitu maito - 1,99 € / 397 g
Fazer Marianne Crush - 2,30 € / 150 g
Panda valkoinen suklaa - 1,25 € / 130 g


Yhteishinta: 8,70 € / n. 50 kpl

2 kommenttia:

  1. Markomilk makeutettu kondensoitu maiton hinta on 2,69 e / 397 g

    VastaaPoista
  2. Vaikka tämä julkaisu on jo lähes vuoden vanha niin Markomilkin kondensoitu maito on kyllä ainakin täällä Tampereen seudulla edelleen 1,99€/prk :)

    VastaaPoista