27.9.2011

Leivitetty kesäkurpitsaMulle aiemmista kesäkurpitsakokkailuistani pala kesäkurpitsaa vielä jäi. Niinpä laitoin kesäkurpitsan Googlen kuvahakuun ja katsoin sieltä kiinnostavimman näköisen ruoan :D Tällä kertaa tieni vei Kettuterroristit -blogiin. Mausteita täytyy ehkä vähän vielä säätää enemmän mieleisikseni ja olla sen cayannepippurin kanssa varovainen, mutta tykkäsin näistä kyllä. Pinnaltaan ihanan rapeaa, mutta sisältä kuitenkin pehmeää.

Pahoittelen ainesmäärien puuttumista, mutta heittelin kaikkea niin sattumanvaraisesti, etten yhtään osaa määriä edes arvioida. Enkä varmaan ihan hetkeen näitä taas teekään, kun miehelle ei kelvanneet niin julkaisen tämän reseptin sitten edes tällaisena.

kesäkurpitsaa
korppujauhoja ja/tai parmesaaniraastetta
yrttisuolaa
cayennepippuria
kananmunaaLeikkaa kesäkurpitsa siivuiksi.Vatkaa kananmunan rakenne rikki haarukalla.Sekoita keskenään korppujauho, mausteet ja parmesanraaste.Pyöräytä siivut kauttaaltaan kananmunassa ja sitten korppujauho-mausteseoksessa.

Paista pannulla, kunnes kesäkurpitsa on kypsää ja pinta on saanut kauniin värin. (Ei ihan yhtä houkuttelevan näköisiä tullut näistä mun leivityksistäni kuin noista kmsu:n blogin versioista :P )

----

Ostoslista:

kesäkurpitsa - 2,09 € / kg
X-tra korppujauho - 0,62 € / 500 g
Castelli Parmigiano Reggiano - 1,85 € / 70 g
yrttisuola - 1,05 € / 76 g
cayennepippurijauhe - 0,85 € / 22 g
Rainbow kananmunat - 1,49 € / 10 kpl

2 kommenttia:

  1. Ne miehet! Minunkin mies nyrpistää nenäänsä, jos ehdottelen kesäkurpitsasta tehtävää ruokaa.

    VastaaPoista
  2. Niin tuttua! Meillä onneksi nyrpistely on enemmän vaan tottumuksesta jäänyt ja kiltisti mun tekemäni kesäkurpitsaruoat aina syödään :D Paitsi nyt tää oli kuulemma liian kesäkurpitsaista :P

    VastaaPoista