4.10.2011

Kitinäkeittiön kasvisruokaviikko

4.-10.10. vietetään Eläinten viikkoa, joka alkaa tänään kansainvälisellä eläinten päivällä. Eläinten viikkoa on Suomessa vietetty vuodesta 1959, vuoden 2011 teemana on Pidä huolta pienistäkin.

Vaikka Mau!kas ei kovin kantaaottava blogi olekaan enkä yleensä tartu "mainostaisitko meitä?" -yhteydenottoihin niin tällä viikolla teen poikkeuksen ja mainostan Animalian Vapauta valinnoilla - kampanjaa. Sivuston ideana on jakaa vinkkejä eläinystävälliseen ja –eettiseen kuluttamiseen, sieltä löytyy myös mm. reseptejä ja muita ruokajuttuja.

Vietettävän Eläinten viikon kunniaksi vietetään meidänkin keittiössä siis kokonainen kasvisruokaviikko, jonka tuotokset jaan teillekin täällä blogissani. Aktiivinen blogiviikko siis luvassa! :D

Keittotaitojen karttuessa on myös kasvisruoan määrä kasvanut meidän keittiössämme, mutta valitettavan usein siihen joutuu rinnalle sen liharuoankin tekemään tai hyvät kasvisruoatkin lihalla jatkamaan. Meidän valinnoissamme ensisijaisesti ratkaisee helppous ja sitten hinta. Tähän yhteyteen olisikin varmaan hyvä lisätä se huomio, että kasvisruoan tekeminen on usein huomattavasti liharuokaa halvempaa.

Kasvisruokaviikko on ollut mulla suunnitteilla jo pitkään ihan vaan kokeilumielessä ja ruokahaasteena itselleni, joten tällä viikolla on hyvä aika unohtaa tekosyyt ja ryhtyä toimeen. Täysin vegaanisesti en aio syödä nytkään (olen juustoriippuvainen), mutta lihattomasti sentään edes. Toivottavasti julkaisemani kasvisruokareseptit innostaisivat jonkun muunkin pitämään vaikka edes sen yhden kasvisruokapäivän! :)

Reseptien julkaisemisen aloitan heti iltapäivällä, kunhan ennätän kokkaamaan! :D


Lisäys: Se unohtui tästä yhteydestä, että tällä viikolla vietetään myös Luomuviikkoa! :) Mau!kkaalla ei valitettavasti aiheeseen ole tällä hetkellä mitään annettavaa, mutta tuolta Luomuliiton linkin kautta löytyy luomuasiaa ja mm. luomutuoteuutuuksia.

2 kommenttia:

  1. Seuraan innolla, mitä uusia reseptejä tulee tämän viikon mittaan! Meillä on sun blogista vakkarikäytössä monet reseptit, mm. juuri nyt mies tekee mangonmakuista broilerkastiketta, me tosin vegeinä korvataan broileri soijasuikaleilla. Pari muuta mitä teemme usein on reseptiesi mukaan ovat halloumipasta ja paprika-cheddarkastike.

    VastaaPoista
  2. Tosi mukavaa kuulla! Ihan loistavaa aina, jos joku onnistuu soveltamaan näistä pöperöistä itselleen sopivia ruokia :) Toivottavasti tämänkin viikon resepteistä löytyy jotain mieleistä!

    VastaaPoista