15.9.2011

Tulinen jauheliha-papumuhennos



Mulla on selkeästi nyt meneillään papukausi. Tällä viikollakin ollaan syöty valkoisia papuja joka päivä ja nyt viimeksi tällaista. Tämä resepti on siis Hellapoliisilta. Kesäkurpitsaa inhoavan miehen tyytyväisenä pitämiseksi laitoin kesäkurpitsaa hieman vähemmän kuin ohjeessa, ak-tomaatit jätin kokonaan pois ja taco-mausteseosta hulahti puoli pussillista, mutta muuten tein ohjeen mukaan. Hyvää oli! Lisäys: Nyt vasta huomasin, että sulatejuustoakin laitoin ainoastaan puoli pakettia! :D Hyvää näin, ei liian juustoista :)

400 g jauhelihaa
1 iso sipuli
1 pieni paprika
3 isoa valkosipulinkynttä
n. 10 cm pätkä kesäkurpitsaa
n. 1 rkl taco-maustetta
n. 1 rkl paprikajauhetta
1 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
(5 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja paloiteltuna)
100-200 g sulatejuustoa
(öljyä paistamiseen)



Kuutioi paprika ja kesäkurpitsa. Hienonna sipuli ja valkosipuli.



Kypsennä jauheliha pannulla (öljyssä tai ilman).



Lisää kasvikset. Anna pehmetä hetki.



Mausta taco-mausteella ja paprikajauheella.



Lisää pavut ja sulatejuusto, kuumenna. Sekoittele hieman, jotta juusto sulaa ja sekoittuu tasaisesti. (Itse annoin ruoan vielä hautua hetken.)





Tarjoa esim. riisin ja raikkaan salaatin kanssa.

----

Ostoslista:

Rainbow nauta-sikajauheliha - 2,70 € / 400 g
sipuli - 1,25 € / kg
paprika - 0,35 € (2,29 €/kg)
valkosipuli, yksikynsi - 1,15 € / 100 g
kesäkurpitsa - 0,21 € (2,09 €/kg)
Old El Paso Taco Spice Mix - 1,10 € / 30 g
paprikajauhe - 2,18 / 75 g
X-tra valkoisia papuja tomaattikastikkeessa - 0,69 €
Koskenlaskija Perinteinen - 2,79 € / 250 g


Yhteishinta: 6,30 € / 4:lle

2 kommenttia:

  1. Tätähän voisikin tehdä vaihtelun vuoksi, kun aina tulee tehtyä vain chili con carnea. :)

    VastaaPoista
  2. Mun taas varmaan pitäis joskus tehdä sitä chili con carnea! :D Tykkään siitä kovasti, mutta aina tulee tehtyä vaan tämmöisiä mössöruokia :P

    VastaaPoista