10.9.2011

Omenarisotto



Itse en viinirisotoista niin välitä, mutta tää on mulle tämmöinen ihan hyvä perusrisotto :) Meillä kun ei viinejä juoda ja risottojakin tehdään hyvin satunnaisesti niin viinin voi tietysti korvata kokonaankin kasvisliemellä. "Oikea risotto" pienen happamuuden kuitenkin kaipaa, joten tilkka valkoviinietikkaa auttaa tähän. Myös esim. aiemmassa Omena-sinihomejuustorisotossa siideri toimii aivan loistavasti, jos ei halua etikalla läträtä. Kermahan ei välttämättä aitoon risottoon kuuluisi, mutta itse sen kyllä kaipaan makua pehmentämään :)

1 pieni sipuli
1-2 omenaa (n. 2 dl raastetta)
25 g voita
1 kasvisliemikuutio
6 dl vettä
2 dl risottoriisiä
1 rkl valkoviinietikkaa
1-2 dl kermaa
1 dl parmesaaniraastetta
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria



Keitä vedestä ja kuutiosta kasvisliemi.



Hienonna sipuli ja kuullota sipulia voissa hetki.



Lisää riisi ja kääntele, jotta riisi lämpeää ja muuttuu läpikuultavaksi. - Varo ruskistamasta riisiä!!



Lisää valkoviinietikka ja kiehauta sekoitellen.



Lisää kasvislientä desi kerrallaan. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoitellen ja lisää nestettä, kun edellinen neste on suunnilleen imeytynyt riiseihin. - Riisejä ei siis ole tarkoitus keittää vaan hiljalleen haudutellen imeyttää neste riiseihin.





Kun riisi on lähes kypsää, lisää kerma ja omenaraaste, hauduta vielä hetki. - Risotto saa jäädä hieman löysäksi.



Lisää lopuksi parmesaaniraaste, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ja nosta tarjolle.





----

Ostoslista:

sipulipussi - 1,25 € / kg
omenaa - 0 €
Valio meijerivoi - 1,95 € / 500 g
Maggi kasvisliemikuutio - 1,69 € / 16 kpl
Risella risottoriisi - 3,25 € / kg
Rajamäen valkoviinietikka - 2,59 € / 0,35 l
Valio ruokakerma - 0,88 € / 2 dl
Castelli Parmigiano Reggiano - 1,88 € / 70 g (n. 2 dl)
valkopippurijauhe - 1,59 € / 38 g


Yhteishinta: 2,40 € / 3-4:lle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti