13.9.2011

MaalaisranskalaisetTällaisen bongasin Puolialastoman kokin Elmeriltä ja meillä mies nämä heti jo nimesikin omiksi lempiperunoikseen :D

2 suurta jauhoista perunaa /ruokailija
öljyä
suolaa, paprikajauhettaPese perunat huolellisesti, mutta älä kuori. Siivuta perunat paksuiksi siivuiksi ja pilko siivut sitten reiluiksi tikuiksi. Kuivaa perunatikut talouspaperilla.Laita perunatikut kulhoon, mausta suolalla ja ripauksella paprikajauhetta, pyörittele öljyssä.

Paista 225 -asteisessa uunissa leivinpaperin päällä pellillä n. 20-25 minuuttia, kunnes maalaisranskalaiset ovat kypsiä ja saaneet väriä. Kääntele ranskalaisia paistamisen puolivälissä.----

Ostoslista:

pesty kesäperuna - 0,69 € / 1 kg
Rainbow rypsiöljy - 1,55 € / 500 ml
paprikajauhe - 2,18 / 75 g

6 kommenttia:

 1. Oho, tässähän tuli kuin tilauksesta hyvältä vaikuttava ohje ranskalaisille! Teen pojille perjantaina miehiset hampurilaiset pottuineen :)

  VastaaPoista
 2. Näitä on kyllä pakko testata.
  Isommat lohkot kypsyvät myös näppärästi uunissa, mutta nämä ovat extraherkullisen näköisiä.

  Ginger

  VastaaPoista
 3. Luumukka: Nää on kyllä kunnon mättöranskikset! :) Oikeastaan mulle tuli vähän Rainbown lankkuperunat näistä mieleen.

  Ginger: Mekin ollaan tähän asti tykätty herkutella lohkoperunoilla, mutta kieltämättä nää on vielä asteen verran parempia :) Nää tikut rapsakoituukin jotenkin tasaisemmin kuin lohkot.

  VastaaPoista
 4. Nää oli hyviä <3
  Lähikaupasta sai vaan kesäperunoita jotka oli kiinteää lajiketta. Vetelin ne tikuiksi ja kiehautin hetken ennen oljyämistä, liekö vaikuttanut, mutta kypsyivät kyllä uunissa. :)

  VastaaPoista
 5. Mäkin olen kyllä tehnyt ihan niistä perunoista mitä on sattunut löytymään :) En ole edes kiehauttanut ja hyvin ovat kypsyneet, kunhan ei vaan pellille pakkaa perunoita liian tiheään :)

  VastaaPoista
 6. Voikos näitä perunoita pakastaa? Jos haluaisi tehdä pakkaseen valmiiksi ja sieltä ottaa vaikka jos tulee esim.yllätys vieraita.

  VastaaPoista