![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiHShiWqcKm05GhExUWh5if7QWkxww0JNDIAM1Z-cXQNWIbIs-Gqtxdx0TvwfdviMgcBtjFjbQN-tXYKpLSP0tPRgwelJEBHJMz04yry_C2eNhx59-JKFMWDwomkK3RM6o6FP3TGGuhE17-/s400/Kuva+094.jpg)
Tällaisen bongasin Puolialastoman kokin Elmeriltä ja meillä mies nämä heti jo nimesikin omiksi lempiperunoikseen :D
2 suurta jauhoista perunaa /ruokailija
öljyä
suolaa, paprikajauhetta
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihrAmC0LGbmxJIwv4lmZADt1ugH0w0OLKaP8g_FktkBIEMfPmEFAKk-3dNc5g0xpGTlqrnzF5MAvzKXyFjxBeAo4qxTp1KiDReUa-QM2X0veu9gN6ADWHZo9-BThPhf1LEJuITuXFiUCby/s200/Kuva+024.jpg)
Pese perunat huolellisesti, mutta älä kuori. Siivuta perunat paksuiksi siivuiksi ja pilko siivut sitten reiluiksi tikuiksi. Kuivaa perunatikut talouspaperilla.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjwsHacEg4fAWTLUJuv_FHb_tt2pXhR1wCsaClviC8pQqVfd672fIdQtB251whwBVQoA8aQdTxvVn1tCTMTMulp_5LAEagh6igxLrqcAxw2xR9KpBMnXw3e69tgL18BrgNQ3do5QPqho8oC/s200/Kuva+040.jpg)
Laita perunatikut kulhoon, mausta suolalla ja ripauksella paprikajauhetta, pyörittele öljyssä.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgujOFJuuADD7VWkWlYI5I9qZzEwNN_AQplzXX2hundRsmfQk2VoPNOTmhJzj_4QR9ChuEFNnPHg52cqwCIVE-JQ5u1BuNzDJP4T2b_IuO_4RB3aimVHA8_wMWHrkhFeLuKU527pxkRaUcR/s200/Kuva+049.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiPsAMZAaZhArGnJpqR0JSHPbRa_Imvjib389laYWYkjvoy-JTTRj6opihjMxeAxiFEow6oaT-TnqMmEQOn6wQDtMproFjd0x7-4XAfM-9jtvU135BgWyEiZvwuc2j21SyHNBrAaLSLn_13/s200/Kuva+061.jpg)
Paista 225 -asteisessa uunissa leivinpaperin päällä pellillä n. 20-25 minuuttia, kunnes maalaisranskalaiset ovat kypsiä ja saaneet väriä. Kääntele ranskalaisia paistamisen puolivälissä.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEglfYqvtPO6PVEDmhVRFM361foF4TJ8lRCWUdn3cXmH_o9_Gc-9oMTNhXAtvVCgKcl4qi-nq79ZvSZvuUv614Nd_ZtZqgJpGBrIeO-5xwXmBIg8bIFiMQu0RVxQ-gbSIK0CC2ttSkC2qk9R/s200/Kuva+092.jpg)
----
Ostoslista:
pesty kesäperuna - 0,69 € / 1 kg
Rainbow rypsiöljy - 1,55 € / 500 ml
paprikajauhe - 2,18 / 75 g
Oho, tässähän tuli kuin tilauksesta hyvältä vaikuttava ohje ranskalaisille! Teen pojille perjantaina miehiset hampurilaiset pottuineen :)
VastaaPoistaNäitä on kyllä pakko testata.
VastaaPoistaIsommat lohkot kypsyvät myös näppärästi uunissa, mutta nämä ovat extraherkullisen näköisiä.
Ginger
Luumukka: Nää on kyllä kunnon mättöranskikset! :) Oikeastaan mulle tuli vähän Rainbown lankkuperunat näistä mieleen.
VastaaPoistaGinger: Mekin ollaan tähän asti tykätty herkutella lohkoperunoilla, mutta kieltämättä nää on vielä asteen verran parempia :) Nää tikut rapsakoituukin jotenkin tasaisemmin kuin lohkot.
Nää oli hyviä <3
VastaaPoistaLähikaupasta sai vaan kesäperunoita jotka oli kiinteää lajiketta. Vetelin ne tikuiksi ja kiehautin hetken ennen oljyämistä, liekö vaikuttanut, mutta kypsyivät kyllä uunissa. :)
Mäkin olen kyllä tehnyt ihan niistä perunoista mitä on sattunut löytymään :) En ole edes kiehauttanut ja hyvin ovat kypsyneet, kunhan ei vaan pellille pakkaa perunoita liian tiheään :)
VastaaPoistaVoikos näitä perunoita pakastaa? Jos haluaisi tehdä pakkaseen valmiiksi ja sieltä ottaa vaikka jos tulee esim.yllätys vieraita.
VastaaPoista