21.9.2011

JuustomakaronilaatikkoJuustomakaronivuokaa meillä on syöty ehkä miljoonasti, mutta kun tuo niin järjetöntä herkkua on niin päätinpä taas muistutella blogini lukijoitakin kyseisestä reseptistä ja tällä kertaa taikoa kasvisruokaversion soijarouheesta ;) Alkuperäinen tarkoitukseni oli korvata tummalla soijarouheella jauheliha, mutta kun mies toikin vaaleaa rouhetta niin laatikon koostumus oli heti erilainen. Näin pitkään kypsennettynä soijarouhe mössöytyy makaronien sekaan ja melko mukavasti kerää juustoa itseensä (etenkin ainoastaan 1 desillä rouhetta tehtynä).

Annoksen päälle vielä vähän murustettua Auraa ja hyvin maittoi jopa tuolle miehellekin, jolta sai taas etukäteen kuulla juttua hyvän ruoan pilaamisesta :D Uudelleen lämmitettynä sitten taas pari cheddar-sulatejuustoviipaletta annoksen päälle ennen mikrottamista ;)

5 dl makaronia
8-10 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
1-2 dl soijarouhetta
250 g sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija)
(mausteita)Mittaa vuoan pohjalle keittämätön makaroni.Laita vesi kiehumaan.Kun vesi kiehuu, lisää siihen kasvisliemikuutiot ja soijarouhe. Keitä soijarouhepussin ohjeen mukaan (n. 5 min.).

Kun soijarouhe on valmista, lisää veteen paloiteltu sulatejuusto ja sekoittele, kunnes juusto on sulanut. Mausta seos vielä halutessasi (esim. mustapippuri, valkopippuri, tms. "makaronilaatikkomausteet").

Kaada soijarouhe-juustoseos makaronien sekaan vuokaan ja sekoita.Paista 225 asteessa 30-40 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt makaroneihin. - 30 minuutin kohdalla kannattaa vaikka haarukalla kokeilla, onko laatikko vielä kovin märkää. Aivan kuivaksi laatikkoa ei kuitenkaan kannata paistaa, sille se tiivistyy vielä jäähtyessään.----

Ostoslista:

Myllyn Paras makaroni - 0,28 € / 400 g
Maggi kasvisliemikuutio - 1,69 € / 16 kpl
Soyappétit vaalea soijarouhe - 2,97 € / 500 g
Valio Koskenlaskija Perinteinen - 2,79 € / 250 g


Yhteishinta: 3,60 €

2 kommenttia:

  1. Ihan pakko kommentoida, että tämä blogisi on aivan huippu! Erityisesti tykkään siitä, että ruoka-annokset ovat uskottavia ja arkisia (hyvällä tavalla), sillä en jaksa uskoa että kukaan oikeasti syö arkiruokiaan sellaisina hienoina miniatyyriasetelmina, joita hienostoblogeissa näkee.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kivasta palautteesta! :)

    Itsekin tykkään eniten tällaisista ihan tavallisista blogeista, joista se ihmisten oma arki välittyy. Ja mä laitan ruokaa syödäkseni enkä todellakaan nälkäisenä jaksa enää annosten asettelua miettiä :D

    VastaaPoista