28.10.2010

Tonnikalapannari



Tai koostumukseltaan ehkä enemmän leipä. Tai piirakka. Tai aineksiltaan uunimunakas :D Alkuperäinen resepti on karppaus.infon Aurajuusto-tonnikalapannari, joten ehkä tää karppaajalle pannaristakin menee. Mutta hyvää tää silti on, nimestä riippumatta :) Luokittelin kuitenkin itse tämän piirakaksi (kuten aiemmankin suolaisen pannarini), koska tää näppärästi senkin tunnisteen alle menee.

Alkuperäinen resepti tarjoaa tämän neljälle, mutta jos tätä ei nyt ihan päivän ainoana ruokana syö niin hyvä kerta-annos meillä tuli ainakin kuudelle :)

8 kananmunaa
1 dl leseitä/siemeniä (mitä kaapista sattuu löytymään!)
2 rkl sulatettua voita tai öljyä
1 pss (n. 3 dl) juustoraastetta
2 prk tonnikalaa paloina (öljyssä tai vedessä)
1 pkt Aura -juustoa tai fetaa
(suolaa)
mustapippuria
cayannepippuria
(chilimaustetta/-kastiketta)

Paistaminen 200 asteessa n. 30 minuuttia.



Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki.





Raasta juusto.



Valuta tonnikaloista osa nesteestä pois. Lisää kananmuniin kaikki muut aineet (myös mausteet) paitsi Aurajuusto. Sekoita hieman, mutta älä vatkaa tonnikalaa täysin muusiksi.



Kaada seos uunipellille ja ripottele päälle murennettu Aurajuusto.



Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia tai kunnes pannari/piirakka on päältä kauniin ruskea.



Leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi.



----

Ostoslista:

Rainbow isot kananmunat - 2,15 € / 15 kpl
Myllyn Paras kuitupitoinen kauralese - 1,58 € / 650 g
Sunnuntai juokseva rypsiöljy valmiste - 1,96 € / 500 ml
Valio Oltermanni kermajuusto - 5,99 € / kg
Rainbow vaaleaa tonnikalaa paloina öljyssä - 1,29 € x2
Valio Aura -sinihomejuusto - 2,39 €
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g
cayannepippurijauhe - 0,85 € / 22 g


Yhteishinta: 7,40 €

2 kommenttia:

  1. Menee testiin ihan just kohta... s-ryhmän halpishomejuustolla ja emmentalilla.

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti maittaa! :) Musta toi Aura oli tosi hyvää tässä. Muita homejuustojahan mä itse en edes syö :D

    VastaaPoista