25.10.2010

Mangonmakuinen broilerikastikeRuokaa ruokablogiin! Vaadimme.

Hävettävän vähän varsinaisia ruokaruokia tulee blogiin lopulta laitettua. Uusia leivontajuttuja vaan on niin paljon helpompi kokeilla ja niihin löytyisi ideoita loputtomasti! Etenkin itse olen melko nirso, tai ruokarajoitteinen, niin uusien ruokien löytäminen on välillä jopa vaikeaa. Ja kun tahdon pitää kiinni lupauksestani olla laittamatta tänne ruokia, joista en itse ole pitänyt niin tietenkään kaikki ruokakokeilut eivät edes blogiin asti päädy. Luonnollisestikin paljon tulee tehtyä myös vanhoja tuttuja ruokia. Kuten todettua, uusia leivontajuttuja on aina helpompi kokeilla.

Mutta! Jos itse asiaan halutaan päästä niin kehunpa tätä kastiketta melkoisen makoisaksi! Melko mietohan tämä on kaikilta mauiltaan, mutta toisaalta se on ihan mukavaakin niin maut eivät peitä toisiaan. Miedosti maistuu mangoltakin, mutta tähän voisi hyvin vaikka pilkkoa vähän säilykemangoa paloinakin sekaan.

Mä en yleensä osta noita Atrian marinoituja broilerisoseita (anteeksi vaan), mutta Kh:lla aina välillä tarttuu kaupasta matkaan jotain listan ulkopuoleltakin ja tällä kertaa piti googlettaa reseptejä (miedosti) pippurimarinoidulle kanalle. Sopiva resepti löytyikin Makunautintoja Mimmin keittiöstä -blogista, joten kiitos sinne! Alun epäluuloisuuteni jälkeen tää osui mun yksinkertaiseen makuuni just hyvin :D Vielä kun broileri olis paremman laatuista... Tätä tehdään meillä taatusti jatkossakin :)

Todella helppo ja nopea kastike! Kastike valmistuu sillä välin, kun riisi kypsyy :) Lisukkeena tuossa ruokakuvassa kanaliemikuutiolla maustettu riisi sekä jääsalaatti+paprika+salaattijuustokuutio ja mulle tuli sellainen olo, että noi salaattijuustokuutiot olis voineet olla kivat lisättynä tuonne kastikkeenkin sekaan samaan aikaan mangososeen kanssa.

Itse en yleensä jaksa kastikkeita suurustaa, joten tästäkin jättäisin laiskana päivänä veden ja Maizenan kokonaan pois.

400 g pippurimaroinoituja broilerin fileesuikaleita
1 dl vettä
2 dl ruokakermaa
2-3 rkl vaaleaa Maizena -suurustetta
1 prk (125 g) mangososetta
(suolaa)Ruskista broilerisuikaleet pannulla.Lisää vesi ja kerma, hauduta n. 10 minuuttia.Suurusta kastike.Lisää mangosose ja kuumenna vielä hetki. (Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa.)Tarjoa esim. riisin tai pastan kanssa.

----

Ostoslista:

Atria pehmeän pippurinen broilerin fileesuikale - 3,20 €
Valio ruokakerma - 0,85 €
Maizena vaalea suuruste - 2,00 € / 250 g
Piltti mangoa - 0,33 €


Yhteishinta: 4,40 €

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti