15.10.2010

Yksin kotona, osa 2^ Kuvassa pannulla voissa paistettua saunapalvi-leikkelettä, perusmunakas salaattijuustokuutioilla sekä tartarkastikkeen tapainen lisuke.

Tämänhän voisi jopa luokitella kokkaamiseksi! Leikkele on yllättävän hyvä pekoninkorvike ja tätä on joskus tullut tehtyä jopa Kotihuoran kanssa. Munakkaiden tekemisessä mä olen aivan onneton. Olen katkeran kateellinen niille, jotka pystyvät kokoamaan munakkaan jääkaapin jämäaineksista. Itse tarvitsen aina valmiin reseptin tai tulee pahaa. Jämämunakas ei siis ole mun lajini, joten ankean kokkauksen linjallakin tyydyn perusmunakkaaseen. Eikä siinä, oikein hyvää tämäkin. Juustoraaste valmiin munakkaan päälle on ehdoton!

Jos maidon ja pippurin määrä tuntuu hurjilta niin voi laittaa tuon pienemmän mitan mukaan. Vähemmän maitoa niin munakas on vähän jämäkämpi ja helpompi halutessaan kääntää. Mä itse kuitenkin tykkään, että munakas ei ole mikään pelkkä iso paistettu kananmuna :P

Perusmunakas ja pannulla paistettu Saunapalvi

3 kananmunaa
0,5-1 dl maitoa tai kermaa
0,5-1 tl mausteita, esim. mustapippuria
(ripaus suolaa)
voita paistamiseen

juustoraastetta
saunapalvia tai muuta vastaavaa leikkelettäIske voita nokare pannulle ja laita levy kuumenemaan.Mittaa munakasainekset kippoon.Vatkaa niin, että kananmunan rakenne tasoittuu.Kun voi on sulanut ja kuplii, käännä lämpöä pienemmälle ja kaada munakas pannulle.

Anna paistua hetki. Käännä työntämällä leveä paistolasta koko munakkaan alle, kun munakkaan reunat ovat hyytyneet. (Tai paista kypsäksi kääntämättä.)Esimerkki siitä, miten munakasta EI käännetä :D No joo, ei ole pahimpia edes. Yleensä munakasta kuuluu kääntäessään räiskiä vähän pitkin hellaakin :P Mä vaan olen ehdoton siitä, että niin kananmunat kuin munakkaatkin pitää paistaa mulle molemmin puolin.Vähän onnistuneempi versio (taitaa olla jotain kinkkuakin seassa tässä):Ja paljon juustoraastetta kyytiin!^ Munakas pelkällä pippurirouheella maustettuna, juustoraastetta ja uunissa paistettua pekonia.

Paista saunapalvit joko pinnoitetulla kuivalla pannulla tai voissa.

----

Ostoslista:

Rainbow kananmunat - 1,45 € / 10 kpl
Valio laktoositon kevytmaitojuoma - 1,71 € / litra
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g
(Valio voi - 1,49 € / 500 g)

(Valio Oltermanni kermajuusto - 5,99 € / kg)
(Atria Saunapalvi - 2,69 € / 350 g)


Yhteishinta: 0,60 €

3 kommenttia:

 1. Täytyy kokeilla joskus tota kinkkua muuten pekonin korvikkeena! Näyttää ainaki ihanan rapeelta :P

  VastaaPoista
 2. Munakkaan kääntö ei ikinä onnistu ;<

  VastaaPoista
 3. Noora, joo toi leikkele toimii kivasti eikä kuitenkaan ole ihan yhtä suolainen ja rasvalilluinen kuin pekoni (vaikka ei siinäkään vikaa ole B) ). Eikä paistettaessa roiski yhtä paljon kuin pekoni. Täytyy vaan paistaa riittävän kuumalla pannulla, ettei se sitten lautasella lötkähdä :P

  maria, ei ainakaan silloin, jos kuvaa blogiin siitä pitäis ottaa! ;D Riittävän pienellä pannulla riittävän paksu munakas ja riittävän tummaksi paistettuna niin kääntyy yleensä kyllä ihan hyvin :)

  VastaaPoista