15.10.2010

Banaani-rahkapiirakka



Kukaan ei kertonut mulle, että maitorahka ei säily yhtä kauan kuin kermaviili, joten nyt mulla on jääkaapissa pino päiväyksensä menettäneitä maitorahkapurkkeja :P Kyllähän ne kai säilyis pitkäänkin päiväyksensä jälkeen, mutta eroon niistä pitäis päästä. Ja sehän tietää rahkapiirakkaa :D

Banaanipiirakkaa olen tehnyt joskus ennenkin, mutta nyt vasta luin jostain, että joku oli jossain (joo, tosi tarkat lähteet taas) laittanut banaanirahkaan kanelia/inkivääriä/neilikkaa ja pitihän sitä kokeilla, jos vähän vaihtelua edes sais. Itse valitsin turvallisen kanelin. No joo, aika ankeaksi peruspiirakaksi tää silti jää. Kh sanoikin, että maistuu uunibanaanille :D Vähän joo. Mun mieleen tuli enemmän omenapiirakka. Mutta! Helppohan tää tehdä on, joten ei saa haukkua :) "Mitä kaapista löytyy" -leivontaan toimii kyllä, vaikka muuten ei tätä usein tulekaan tehtyä.

400 g murotaikinaa
2-3 banaania
1 prk maitorahkaa
1 kananmuna
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua (voi jättää poiskin)
kanelia/inkivääriä/neilikkaa

Paistaminen 200 asteessa 20-30 minuuttia.



Painele sulanut murotaikina piirakkavuoan (kuvassa 26cm) pohjalle ja reunoille.



Sekoita keskenään tasaiseksi 1 prk maitorahkaa, 1 kananmuna, 0,5 dl sokeria, 1 tl vaniljasokeria ja 2 rkl sitruunamehua.





Viipaloi banaanit.



Levitä banaanit vuokaan murotaikinan päälle.

(Ei tosiaan tarvitse noin tarkasti banaaneja asetella, kunhan vaan mittailin paljonko banaania tuohon vuokaan menee :D Kuvassa vuoassa 2 kokonaista banaania. Ja tietysti banaanit noin vierekkäin aseteltuna piirakan pinnastakin tulee tasainen.)



Ripottele kevyesti kanelia banaanien päälle. (Banaanien oma maku peittyy herkästi kokonaan, jos laittaa kanelia liikaa.)



Kaada rahkaseos banaanien päälle. Tasoita niin, että rahka leviää tasaisesti koko piirakalle.





Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia, kunnes rahka on hyytynyt. (Kuvan piirakkaa paistoin 30 minuuttia, mikä oli vähän liikaa ja piirakan reunat kuivuivat.)



----

Ostoslista:

Sunnuntai murotaikina - 1,96 €
banaani - 0,95 €
Valio maitorahka - 1,23 €
Rainbow kananmunat - 1,45 € / 10 kpl
Rainbow kidesokeri - 0,79 € / kg
Dan Sukker vaniljasokeri - 1,75 € / 170 g
sitruuna - 0,65 €
kanelijauhe - 1,12 € / 38 g


Yhteishinta: 4,30 €

2 kommenttia:

  1. Hyvältä kuulostaa. Mä teen justokakkuja tolla metodilla että mitä kaapista löytyy.

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti mäkin opin vielä joskus tekemään juustokakkuja noin! Mä olen välillä suht avuton ainesmäärien ja muiden kanssa, joten yleensä turvaudun valmiiseen reseptiin helpoissakin ruoissa :D

    VastaaPoista