27.10.2010

Piimäjuoma, 2 versiota



No kun sitä piimää pitäis aina juoda se litra. Meillä mä olen ainoa, joka piimää juo ja aina ajoittain sitä tekee mieli. Yleensä tuleekin leivottua jotain piimäkakkua, mutta ei niitäkään aina jaksais. Nyt ovelana kettuna keksinkin sitten taas tavan saada piimä uppoamaan tuolle miehellekin B)

Ensimmäinen ei kovin kummoinen ollut. Mutta jälkimmäinen oli mun makuuni tosi hyvää eikä maistunut piimälle lainkaan! Itse käytin piimän kanssa appelsiini-mangomehua ja mango-Pilttiä ja juoma maistuikin lähinnä mangolle ja hieman happamalle :)

Ensimmäinen löytyi googlettamalla jostain, toinen sovellettu mehu-jogurttijuomasta. Molemmista pieni lasillinen kahdelle.

1. versio

2 dl piimää
2 dl marja-/hedelmäkeittoa
(leseitä, hiutaleita, jotain)



Mittaa lasiin (tai kulhoon, jos teet useamman annoksen kerralla) ja sekoita hyvin. Nauti kylmänä.




2. versio

2 dl piimää
2 dl täysmehua (esim. appelsiini-mango tai Valion 5 hedelmän nektari)
1 prk (125 g) hedelmäsosetta (esim. mango, persikka-banaani)



Kippoon ja sekaisin!



----

Ostoslista:

Valio Gefilus piimä - 1,29 € / litra
Valio mansikkakeitto - 1,90 € / litra
Marli Vital appelsiini-mango - 1,29 € / litra
Piltti mangoa - 0,33 €


Yhteishinta: 0,60 € / 0,80 €

2 kommenttia:

  1. Tällaiset smoothiet ja pirtelöt on ihania. Viimeeksi tuli itsekin laitettua mangopilttiä ja jotain hedelmämehua, sekä luonnonjogurttia.

    Miksihän näitäkin tulee tehtyä niin harvoin, vaikka olisivat aamu- ja välipaloina (ja herkkuja kaivatessa) ihan täydellisiä... :)

    Profiilikuvasi ja blogin nimi olivat niin lupaavan kissamaisia, että teki mieli tutustua paremmin tuohon ruokapuoleenkin ja hyviä ohjeita täältä onkin jo bongattu!

    Kiti ja Tane ovat 5 kk vanhoja. Vanhemmiltani löytyy 12-vuotias kissamuori ja avomiehen äidilläkin on kaksi kissaa. Ollaan ihan hurahtaneita kissoihin x)

    VastaaPoista
  2. Mä en oikein noihin maustamattomiin jogurtteihin ole päässyt kiinni, mutta maitorahkasta teen joskus mangosmoothieita ja sitten vaniljajogurtin totesin sopivan kaikkeen :D Yleensä käytänkin vaniljajogurttia ja sekoitan siihen, mitä kaapista sattuu löytymään, esim. limua xD

    Kiva, kun tutustuit ruokapuoleenkin :) Multahan löytyy kissablogikin, jos kissajutut kiinnostaa ;) Ruoka ja kissat on ne kaks asiaa, joista jaksan puhua aina :D

    Meidän nykyiset kissat on noin 2,5-vuotias Töppönen sekä noin 9 kuukauden ikäinen Hani. Näitä ennen meillä oli kaksi muutakin kissaa, mutta valitettavasti niiden aika koitti liian varhain, 4-vuotiaina. Ensimmäinen kissani sitten elikin 19-vuotiaaksi ja avomieheni kissa 16-vuotiaaksi, joten kissojen parissa ollaan mekin kasvettu ja höpsähdetty :D

    VastaaPoista