29.12.2009

Helppo broilerigratiini



Alkuperäistä lähdettä en tälle ohjeelle tiedä/muista, mutta ilmeisesti jostain karppaussivustolta lähtöisin tämäkin. Nappasin vaan ohjeen talteen ja, kun viimeinkin sain tätä kokeiltua, muodostui tämä yhdeksi lempigratiineistani. Tai no, ehdoton suosikkihan tämä on, kun aiemman lempigratiinini ohjeen olen tyylikkäästi taas onnistunut hukkaamaan.

Sen lisäksi, että tämä on hyvää niin mä rakastan tämän helppoutta. Kukka- ja parsakaalit kun ostaa pakasteesta valmiiksi pilkottuina niin tämä ei kovin kummoisia ponnistuksia vaadi onnistuakseen :D Eikä vaikuta omasta mielestäni makuunkaan mitenkään tekeekö pakasteesta vai tuoreesta. Ainoastaan Crème Bonjour Cuisinessa suosin itse nykyään aina pippurisekoitusta, jolla gratiinista tulee aivan mielettömän hyvää! <3 Myös ainakin valkosipuli&yrtit toimii ihan hyvin (vähän ehkä mauton mun makuuni) ja se onkin meillä lähinnä ns. hätävara, kun sitä löytyy melkeinpä jokaisesta kaupasta.

300g broilerin fileesuikaleita (esim. hunajamarinoitu)
250 g kukkakaalia
200 g parsakaalia
2 dl kermaa
1 prk Crème Bonjour Cuisinea (esim. pippurisekoitus)
juustoraastetta



Paista broilerisuikaleet ja heitä uunivuokaan.



Kaada päälle kukkakaalit ja parsakaalit.



Sekoita ruokakerma ja Crème Bonjour Cuisine keskenään.



Sekoita kanat ja kaalit keskenään, kaada kermaseos niiden päälle.



Paista 200 asteessa n. 30 min, jonka jälkeen lisää juustoraaste. (Itse sekoittelen vuokaa paistamisen aikanakin, koska olen pakkomielteinen.)



Paista vielä niin kauan, kunnes juusto ottaa hieman väriä.



----

Ostoslista:

- Kariniemen kananpojan fileesuikale, hunaja - 3,60 € / 450 g
- Apetit kukkakaali - 0,95 €
- Apetit parsakaali - 1,39 €
- Valio ruokakerma - 0,85 €
- Crème Bonjour Cuisine pippurisekoitus - 2,19 €
- X-tra juustoraaste - 2,92 € / 500 g

Yhteishinta: 10 €

8 kommenttia:

  1. Ja testiin menee välittömästi huomisen tilipäivän jälkeen B)

    VastaaPoista
  2. Ja täällä testataan tätä tänään...

    VastaaPoista
  3. Toivottavasti maittaa! :D Ainakin mingolla taisi kokeilut mennä putkeen ja muutenkin tästä on tullut paljon kehuja bloginkin myötä :)

    VastaaPoista
  4. Tästä tuli ehdottomasti meidän perheen suosikki! Mies ylisti maasta taivaaseen ja pikkuneiti 1v maiskutti kovasti suutaan kun äidin lautaselta pääsi maistamaan (loppujen lopuksi piti hakea neidille oma lusikka ;)) Kiitos siis huippuhyvästä ohjeesta!

    VastaaPoista
  5. Ihan loistojuttu, että löytyi ruoka koko perheen makuun! :D Tää on yks munkin lempiruokiani edelleen.

    VastaaPoista
  6. Tein tätä just ja ongelmaksi muodostui se, että toi kerma-bonjourseos jäi ihan litkuksi? En oikein tiedä missä meni pieleen...:(

    VastaaPoista
  7. No voi harmi! :( En kyllä yhtään osaa sanoa, missä vois vika olla. Kyllähän tuo neste jää vähän tuommoiseksi lautaselle valuvaksi, mutta aika hyvin tuon määrän kyllä pitäisi gratiiniin hävitäkin :/

    VastaaPoista