14.12.2009

Tervehdys!

Hei vaan niin tutuille kuin tuntemattomillekin!Ruokajuttuja tulee nykyään kirjoiteltua niin paljon kaikkialle, että ajattelinpa avata niille viimeinkin oman bloginkin. Blogi on ollut suunnitteilla jo pari kuukautta, mutta uusien blogien kanssa ilmeisesti on jotain ongelmaa kuvien liittämisessä ja muutenkin. Kuvien kokoa (tai tekstin muotoilua) en pääse vieläkään kuvien liittämisen jälkeen muokkaamaan, mutta päätin nyt kuitenkin laittaa blogin jo alulle ja muokata kuvat sitten joskus, jos homma alkaa toimimaan. Löysin pari niin ihanaa jouluisen juustokakun ohjetta, että niitä on pakko päästä testaamaan! Ja niistä ei kauheasti iloa enää kenellekään tammikuussa ole, joten katsotaan, mitä blogiin nyt syntyy :)Blogin tulevasta linjasta en uskalla vielä sanoa varmaksi mitään. Todennäköisesti tulen kuvaamaan tänne niitä ruokia, joita itsekin usein teemme sekä satunnaisesti innostunen myös leipomaan. Näiden neljän vuoden aikana, jotka olemme tuon avomieheni kanssa yhdessä asuneet, on tuo Kotihuora monesti sanonut kaipaavansa yksityiskohtaisempia ohjeita, kun hänellä ei aiempaa ruoanlaittokokemusta juuri ollut. Paljon tuo on näiden vuosien aikana oppinut ja vähitellen muuttunut monen ruoan suhteen meidän pääasialliseksi keittiövastaavaksikin <3 Seuraava toive olis saada ruokien hinnat ylös, jotta voisi ruokalistaa suunnitella helposti sen mukaan, missä vaiheessa kuukausi on ja, millaisella budjetilla eletään. Joten näitä yritetään nyt toteuttaa myös täällä blogissa sitten :)

Ruokien hinnoilla nyt on usein paljonkin eroa sen mukaan, mistä ostaa, milloin ostaa ja, mitä merkkiä ostaa, mutta saa näistäkin irti jo jotain suuntaa antavaa. Reseptien loppuun merkitty "Ostoslista" ja "Yhteishinta" on laskettu sen mukaan, mitä itse käytimme. Ruokakuvien yksityiskohtaisuudestakaan en mene takuuseen, kun monien ruokien valmistukseen itselle on jo muodostunut tietty rutiini niin kaikkea ei aina tule ajatelleeksi - ihan jokaista "paista lihat pannulla öljyssä" -kohtaakaan tuskin tarvitsee kuvata.Itsekin lähden liikkeelle melko perusteista. Ruokaohjeita en edes yritä esittää omikseni vaan katalasti hyödynnän nettiä ja ystäviäni. Oma luovuuteni rajoittuu siihen, että saatan muuttaa valmiista ohjeesta annettuja ainemääriä tai jättää jonkin mausteen/ruoka-aineen pois. Esimerkiksi oliiveja ei mun ruoissani tulla näkemään. Myöskään ohjeita kalaruokiin on turha täältä etsiä, kun itse en kalaa syö. Paitsi Rainbown vaalea tonnikala öljyssä ja pelkkää seitiä sisältävät kalapuikot eivät ole kalaa! Tonnikala on tehty tonnista (paitsi, jos purkin kyljessä on kalan kuvia) ja kalapuikot on vaan puikkoja. Samoin kuin herkkusienet eivät ole sieniä vaan herkkua <3Mutta nyt itse asiaan! Muutama valmis ohje tähän heti alkuun, että päästään vauhtiin :) Jatkossa tulen blogia päivittämään säännöllisen epäsäännöllisesti sitä mukaa, mitä ruokia itse kotona laitetaan. Toiveita ja kehitysehdotuksia uuteen blogiin otetaan vastaan! :)

- Katja -

2 kommenttia:

  1. Tää on ihan mahtavuutta. Musta pirun hienoa, että sä oot merkannut noi materiaalin hinnatkin tohon, osaa vähän budjetoida. Mä käyn tää aina B)

    VastaaPoista
  2. Jee, blogi auki jee! Yritän muistaa vierailla toistekin. :)

    VastaaPoista