14.12.2009

Helppo mustikkapiirakkaJa helppo todella on helppo. Tätä en edes minä onnistu pilaamaan! Joka syksy sama epätoivo, kun ihmiset antaa meille mustikoita ja mä_en_vaan_jaksa keksiä niistä mitään leivottavaa. Etenkin, kun en erityisemmin edes mustikoista pidä. Tänä syksynä vastaan tuli kuitenkin tämä ohje ja viimeinkin voin lisätä myös mustikat ruokavaliooni :)

Murotaikina vaan on mun kohdallani melkeinpä vielä katalampaa kuin piparkakkutaikina. Taikinalevyistä katoaa mystisesti aina kulmat sulamista odotellessa ja kokilla on usein hyvin nopeasti huono olo.

1 pkt murotaikinaa
3 dl mustikoita
2 prk vaniljarahkaa
2 kananmunaaPainele taikina piirakkavuokaan.Sekoita rahka ja munat keskenään.Kaada jäiset mustikat murotaikinapohjan päälle. Kaada rahkamunaseos mustikoiden päälle.Paista 200 asteessa 30 minuuttia.----

Ostoslista:

- Myllyn Paras murotaikina - 1,96 € / 400g
- mustikat metsästä (tai äidin pakastimesta) - 0 €
- Valion vaniljarahka - 2,01 € x 2
- Euro Shopper kananmunat - 2,09 € / 12 kpl

Yhteishinta: 6,15 €

2 kommenttia:

 1. Mustikkajogurtti on kans yks mitä voi kokeilla ton rahkan tilalla ja sit ei tartte ees kananmunaa.
  Mut pakko sanoo et siitä kyl tulee v*tusti parempaa kun tekee murotaikinapohjan ite. Todettu juttu :)

  -Sara

  VastaaPoista
 2. Etkö sä meille kesällä tarjonnutkin mansikkajogurtilla tms. vastaavaa herkkua? <3 Alkuperäiseen ohjeeseen tuli enemmän mustikkaa, mutta lipsuin itse enemmän sinne rahkapiirakan puolelle :D Tää versio vaan maistuu lähinnä mustikkaiselle vaniljarahkalle ja toi rahka on tosi hyvää.

  Ja mä rakastan valmista murotaikinaa <3 Toki omatekoinen on aina omatekoista, mutta sitten tää ei olis enää _helppo_ mustikkapiirakka - siitä oiotaan, mistä voidaan! B)

  VastaaPoista