29.12.2009

Suolaiset tujukkeetAsteen verran tujumpi suolapala :D

Alkuperäinen ohje täältä: karppaus.info

Etsin ihan muuta ohjetta, kun sattui tämä vastaan. Kuulosti niin hauskalta, että pakko oli testata :D Ja helkatin hyviähän nää on! Tulee tehtyä aina tortillapäivän jälkeen, jos salsaa jää yli. Leikkeleeksi käy melkeinpä mitä vaan kaapista sattuu löytymään. Jos ei tykkää tulisesta ruoasta niin salsan tilalla voi käyttää vaikkapa pestoa - tai jälleen, mitä jääkaapista sattuu löytymään :D Itse tulee joskus lisättyä myös Aurajuustoa, jota meillä käytetään paljon ruoanlaitossa ja sitä usein kaapista löytyy.

Omassa annoksessa meni 100 grammaa metwurstia (20 kpl), 15 siivua saunapalvia, 1 tölkki tulista taco-kastiketta (230g) ja melkein 500 grammaa juustoa (josta suurin osa upposi saunapalvi-tujukkeisiin).

metwurstia
tulista salsakastiketta
oreganoa
juustoraastettaLevitä metwurstisiivut leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Sivele siivut salsalla (oman mauan mukaan, itse lätkin aina reilusti lusikalla). Ripottele päälle juustoraastetta ja oreganoa.Paista 250 asteessa, kunnes juusto sulaa, ottaa hieman väriä ja lopputulos alkaa näyttää rapsakalta.Anna vetäytyä hetki ja tarjoile joko sellaisenaan tai ranskankerman kanssa. Ranskankerma vähän tasaa näiden tulisuutta ja suolaisuutta, mutta hyvin nää menee ilmankin! :)----

Ostoslista:

- Linja Kevyt meetvursti - 2,15 € / 100 g
- Atria Saunapalvi - 2,33 € / 350 g
- Santa Maria Taco Sauce hot - 2,25 €
- oregano - 1,15 € / 6 g
- X-tra juustoraaste - 2,92 € / 500g
(- Valio crème fraîche - 1,21 €)

Yhteishinta: 7,90 € / 35 kpl

(Näitä onkin siis kannattavinta tehdä jääkaapin tähteistä, mutta hintansa arvoisena näitä kyllä pidän jopa muutenkin.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti