15.12.2009

JauheliharisottoTässä jokaisen ruokagurun painajaisten esiaste! :D Perinteinen suomalainen "risotto", kaikkien rakastamilla herne-maissi-paprika -pakastevihanneksilla. Pahimmaksi painajaiseksi tästä ei kuitenkaan ole, sillä tää on ainakin omasta mielestäni oikein maittava perusruoka :) Vaikka tämä ei ehkä kulinaristiselta arvoltaan aidolle italialaiselle risotolle pärjääkään niin kuitenkin kouluruokalan kuiva ja mauton risotto, kalpealla jauhelihalla on tästä kaukana. Se tosin täytyy myöntää, että itsekään en hemapan ystävä ole ja jätänkin pakastevihannekset usein kokonaan pois.

350g jauhelihaa
2 sipulia
n. 1 tl mustapippuria
n. 2 tl paprikajauhetta
2dl pitkäjyväistä riisiä
5-6dl vettä
1 lihaliemikuutio
1 pss herne-maissi-paprika -pakastevihanneksiaPilko sipuli.Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kattilassa tai kasarissa (itse tein isolla paistinpannulla ilman öljyä). Mausta.Lisää riisit ja anna niiden hetki kuullottua.Lisää vesi ja lihaliemikuutio. Anna kypsyä n. 15 minuuttia.Lisää pakastevihannekset ja jatka kypsennystä vielä 5 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt riiseihin.

(Itse törkkäsin hemapan pannulle jäisenä ja lisäsin tässä vaiheessa sen kuudennen desin vettä, kun haudutin vähän pidempään, että hemapasta tuli riittävän pehmeää mun makuuni.)Risotto on valmis tarjoiltavaksi.----

Ostoslista:

- Atria (nauta-sika) jauhelihaa - 4,01 € / 700 g
- sipulia - 1,09 € / 1 kg -pussi
- mustapippuria - 2,54 € / 70 g
- paprikajauhetta - 2,18 € / 75 g
- Uncle Ben's pikariisi - 2,63 € / 400 g (Pirkka pitkäjyväinen riisi 1,61 € / kg)
- Maggi -lihaliemikuutio - 1,80 € / 16 kpl
- Pirkka hemapa - 0,46 € / 200 g

Yhteishinta: 3,20 €

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti