2.1.2010

Kiinalainen porsaspata



Joulusta ja vuoden vaihtumisesta selvitty, joten välillä voinee herkuttelun sijaan tehdä taas ihan tavallista perusruokaa :) Nämä reseptit mulla on olleet viimeistelyä vaille odottamassa julkaisua blogin alusta asti, joten jospa viimeinkin lopetan pihtailun ja laitan kaikki kolme ohjetta tänne kerralla.

Kiitos tästä porsaspadan ohjeesta kuuluu meidän yläasteen kotitalouden oppikirjalle :D Alkuperäiseen ohjeeseen tulee myös kaalia, mutta sitä en ole koskaan itse laittanut. Kopioin alle alkuperäiset määrät, koska itse vihaan epämääräisiä "oman maun mukaan" -ohjeita. Omaan versioon tulee 4oo g perusporsaansuikaleita, mitä kaupasta sattuu milloinkin valmiina saamaan. Porkkanaa vastaavasti enemmän, paprikaa kokonaisen ja purjoa sen verran, mitä sattuu olemaan. Fariinisokerit ja soijakastikkeet roiskitaan sekaan fiilispohjalta. Kotihuora just sanoikin, että possupata on siitä hyvää, kun se ei ikinä ole samanmakuista :) Kh myös nimesi tämän ohjeen yhdeksi lempiruoakseen eikä voi kyllä vastaan väittää, etteikö tää hyvää olis. Alla olevalla ohjeella pääsee hyvin alkuun ja onnistuu varmasti :)

200 g porsaan etuselkää
1 (100g) porkkanana
n. 10 cm purjoa
½ paprikaa
1 rkl öljyä
1 tl perunajauhoja
1 dl vettä
1/4 rkl fariinisokeria
½ dl soijakastiketta



Suikaloi vihannekset. (Itse raastan porkkanan. Jos ei tahdo yhtä muhjun näköistä lopputulosta niin silloin kannattaa porkkanakin suikaloida.)



2. Kuumenna öljy padassa ja ruskista liha kevyesti.
3. Ota liha pois padasta ja ruskista kasvikset kevyesti.

Sekoita perunajauhot veteen.



Lisää kypsennetty liha takaisin pataan sekä vesi-perunajauhoseos, fariinisokeri ja soijakastike. Sekoita ja anna hautua.



Tarjoa riisin tai vaikka perunamuusin kanssa.

----

Ostoslista:

- Pirkka porsaanlihasuikale - 2,67 € - 400 g
- porkkanaa - 0,56 € / 500 g
- purjo - 0,53 € - 1,59 € / kg
- paprika - 0,65 € (27.12.-09) - 2,99 € / kg
- perunajauhot - 1,00 € / 600 g
- Dansukker fariinisokeri - 1,13 € / 500 g
- Kikkoman soijakastike - 2,76 € / 150 ml

Yhteishinta: 5 €

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti