16.2.2011

Täytetty ja kääritty uunimakkara



Eikö niin, että melkein mitä tahansa voi täyttää Aurajuustolla ja kääriä pekoniin? :D Tällä yhdistelmällä herkkusienet sekä broilerinfileet ovat meillä tuttua herkkua, mutta olipa yks onnellisen näköinen syöjä (mies) täällä, kun sai saman kattauksen makkarasta tehtynä :D

Nyt vaan itse mietin, että voinko edelleen sanoa, että en pidä makkarasta, jos mulla on jo kaksi mieleistä makkararuokaa? :O Tätä varten keräsin nälkää ja inspiraatiota Kotona tehtyä -blogissa. Ensimmäinen ajatus tästä oli, että "Miksi mä en tätä ollut itse keksinyt!" :D Ihan loistava mättöruoka.

Annoskuvassa uunimakkaran kanssa perunamuusia ja uunitomaatteja. Näin tuhtien lisukkeiden kera tästä riittää ruoaksi neljälle.

500-600 g lihaisaa makkaraa
n. 100 g Auraa (tai muuta uuniin sopivaa juustoa)
1 pkt pekonia



Kuori makkarat ja tee niihin syvät viillot keskelle. Täytä viillot juustolla.



Kiedo makkaroiden ympärille pekonisiivut (2-3 siivua/makkara). Nosta valmiit makkarat leivinpaperilla peitetylle uunipellille tai uunivuokaan.



Paista 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes pekoni on kypsää.



----

Ostoslista:

Atria Wanhan Ajan makkara - 3,80 € / 600 g (Lihapitoisuus 55%)
Valio Aura -sinihomejuusto - 2,39 € / 170 g
HK Amerikan pekoni - 1,99 € / 170 g


Yhteishinta: 7 € / 4:lle

6 kommenttia:

  1. Hih, hassu yhteensattuma: meilläkin syötiin just eilen uunimakkaraa ja muusia :D Tosin meidän makkarat oli sellasia ihan tylsiä "tavallisia" uunimakkaroita juuston kera eikä tällaisia luksus-versioita... Tätä voiskin sit seuraavaksi testata, kun mikään missä on auraa ja pekonia ei yksinkertaisesti VOI olla pahaa!

    VastaaPoista
  2. Sun blogis on kyllä aivan parhautta ! Selasin koko blogin äsken läpi :D Ja sen verran kivoja reseptejä kyllä löyty että pitää alkaa niitä toteuttamaan ! Ja jään tokia seurailemaan blogiasi.

    VastaaPoista
  3. Kuovi: Luksus-versio :D Mutta Auran ja pekonin yhdistämisestä olen kyllä samaa mieltä! Mä itse yleensä syön aina jotain muuta, kun mies haluaa uunimakkaraa (juustoa+sipulia makkaran viiltoihin), mutta tästä versiosta tykkäsin kyllä itsekin :) Etenkin, kun vielä välttää pahimpia jauhomakkaroita.

    Anonyymi: Aika kunnioitettavan urakan olet tehnyt, jos koko blogin selata jaksoit! :D Kiitos kehuista ja toivotaan, että blogista löytyy jotain kivaa jatkossakin :)

    Heli: Hyvin tiivistetty! :D

    VastaaPoista
  4. Juuri tätä etsiskelin! Kiitos tuhannesti! Hieno blogi, uskomattomat reseptit ja hyvä meininki. Jatka samaan malliin!

    VastaaPoista
  5. Hyviä ohjeita täällä sinun blogissa...�� Muutamia ohjeita kerenny kokeilla ja aina saanu kehuja ku sun ohjeilla tehty...nyt nää makkarat uunissa ja varmasti maittaa...helppoo ja yksinkertasta ja mukavaa vaihteluu aina samoihin ruokiin ��

    VastaaPoista