![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiMr1KpKFaALhIB7FTqsxPzD0sopcAiE-7638yKAAmlBLrpTEfvioKQD0JMx550UrCRIxcrctqaN1QNC53t6hRithT7P04gBMOTsozZAqnE2RnZJa70W8NQRisCILaOapmf5E76efS2UkY/s400/Kuva+215.jpg)
Eikö niin, että melkein mitä tahansa voi täyttää Aurajuustolla ja kääriä pekoniin? :D Tällä yhdistelmällä herkkusienet sekä broilerinfileet ovat meillä tuttua herkkua, mutta olipa yks onnellisen näköinen syöjä (mies) täällä, kun sai saman kattauksen makkarasta tehtynä :D
Nyt vaan itse mietin, että voinko edelleen sanoa, että en pidä makkarasta, jos mulla on jo kaksi mieleistä makkararuokaa? :O Tätä varten keräsin nälkää ja inspiraatiota Kotona tehtyä -blogissa. Ensimmäinen ajatus tästä oli, että "Miksi mä en tätä ollut itse keksinyt!" :D Ihan loistava mättöruoka.
Annoskuvassa uunimakkaran kanssa perunamuusia ja uunitomaatteja. Näin tuhtien lisukkeiden kera tästä riittää ruoaksi neljälle.
500-600 g lihaisaa makkaraa
n. 100 g Auraa (tai muuta uuniin sopivaa juustoa)
1 pkt pekonia
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhQ-8UuRR49Xpig6cX05mBAvVWWcQx886I9Iv1qI2Gzwi7cc2DXW5EX5080sZ3Sw7Hw1sQB1lZvnVxiwXJuiCzLUWUuKk5JJv2_3EsSliVL6FBjicTR8AJY10MuIYb2oErGAHPkcPYwNz8/s200/Kuva+018.jpg)
Kuori makkarat ja tee niihin syvät viillot keskelle. Täytä viillot juustolla.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiMTQ-RlVYIOaPHreYMgvUSjqlEtz5ON3kG-1WZP9KQlhUQnRL8PjYmubjqTk7X2wbYBPyTtaUIVdU-XiuUc2LUEu0gdPNaKO-WqNSUGt7dQBXhrc1X602JcZFgdGHcXkHN_6s0wdiMtWM/s200/Kuva+029.jpg)
Kiedo makkaroiden ympärille pekonisiivut (2-3 siivua/makkara). Nosta valmiit makkarat leivinpaperilla peitetylle uunipellille tai uunivuokaan.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEioOXgOfmF1bDnfqoqNQ2R01zzNLtn_CLkQF9G-TchxslPv0gaB9AkTL5AEhKPRr2vb4JkeaXzy0L2NkfC3wpcx7XQPvUOtDX_UAZxLEelyipjwZ-y6M0X8aSNu9Mcr2Gk_Yw0Ctc-wpyc/s200/Kuva+040.jpg)
Paista 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes pekoni on kypsää.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiAfLDfaIL9y-fjH6tWT8ZiT4xd4Icl-eE9tUgHLECRr-mOyIT1QzceBnqOB8C3QKiUSoWuAHMLIXwRsqugVi01KbzcyaL86r0D36cKbw6uF3mdKbrIrpSS7OXOjiIG8UZVyh7CdX3fG9M/s200/Kuva+095.jpg)
----
Ostoslista:
Atria Wanhan Ajan makkara - 3,80 € / 600 g (Lihapitoisuus 55%)
Valio Aura -sinihomejuusto - 2,39 € / 170 g
HK Amerikan pekoni - 1,99 € / 170 g
Yhteishinta: 7 € / 4:lle
Hih, hassu yhteensattuma: meilläkin syötiin just eilen uunimakkaraa ja muusia :D Tosin meidän makkarat oli sellasia ihan tylsiä "tavallisia" uunimakkaroita juuston kera eikä tällaisia luksus-versioita... Tätä voiskin sit seuraavaksi testata, kun mikään missä on auraa ja pekonia ei yksinkertaisesti VOI olla pahaa!
VastaaPoistaSun blogis on kyllä aivan parhautta ! Selasin koko blogin äsken läpi :D Ja sen verran kivoja reseptejä kyllä löyty että pitää alkaa niitä toteuttamaan ! Ja jään tokia seurailemaan blogiasi.
VastaaPoistaSlurpsis :)
VastaaPoistaKuovi: Luksus-versio :D Mutta Auran ja pekonin yhdistämisestä olen kyllä samaa mieltä! Mä itse yleensä syön aina jotain muuta, kun mies haluaa uunimakkaraa (juustoa+sipulia makkaran viiltoihin), mutta tästä versiosta tykkäsin kyllä itsekin :) Etenkin, kun vielä välttää pahimpia jauhomakkaroita.
VastaaPoistaAnonyymi: Aika kunnioitettavan urakan olet tehnyt, jos koko blogin selata jaksoit! :D Kiitos kehuista ja toivotaan, että blogista löytyy jotain kivaa jatkossakin :)
Heli: Hyvin tiivistetty! :D
Juuri tätä etsiskelin! Kiitos tuhannesti! Hieno blogi, uskomattomat reseptit ja hyvä meininki. Jatka samaan malliin!
VastaaPoistaHyviä ohjeita täällä sinun blogissa...�� Muutamia ohjeita kerenny kokeilla ja aina saanu kehuja ku sun ohjeilla tehty...nyt nää makkarat uunissa ja varmasti maittaa...helppoo ja yksinkertasta ja mukavaa vaihteluu aina samoihin ruokiin ��
VastaaPoista