12.2.2011

Vastauksia palautteeseen

Vähän tylsä postaus ilman kuvia taas, mutta halusin kuitenkin vastata saamaani palautteeseen, kun mulla muutenkin on tapana vastata kaikkiin saamiini kommentteihin :)

Arvonnan yhteydessä pyysin siis osallistujia jättämään myös palautetta blogistani sekä toiveita tulevasta linjasta. Kiitettävästi vastauksia sainkin, vaikka risuja kukaan ei juuri antaa uskaltanutkaan! :D Blogin yleistä linjaa en ala muuttamaan, mutta kiva vähän tietää millaisille resepteille on kysyntää ja joitakin hyviä huomioitakin kommenttien seasta sain :) En tässä nyt erittele kenenkään nimimerkkejä vaan poimin ihan yleisesti vastauksissa esiintyneet kohdat :)

Iso kiitos kaikille kannustavasta palautteestanne! ♥

Arkisia ruokia. - Niitä tullaan taatusti näkemään jatkossakin, sillä ihan omaa arkikokkaustani tässä blogissa pääasiassa esittelenkin :)

Ruokaisat salaatit. - Aihe, joka kiinnostaa itseänikin. Eli eiköhän näitä ole luvassa, jos vaan sopivia reseptejä vastaan tulee.

Salaatit. - Näitä varmasti teen yleisestikin jatkossakin! Tää on vielä siitä hauska, että ennen oman blogin aloittamista meillä ei syöty salaatteja juuri lainkaan! :O Yllätin ihan itsenikin siitä, että tuonne luokitteluun on kertynyt ihan oikeitakin salaatteja niin paljon.

Karppiruokaa. - Taatusti! Itse en edelleenkään karppaa, vaikka ruokapuolella suunta on sinne päin lipsumassakin :D Mutta eiköhän karppia tai karpiksi taipuvaa ruokaa jonkin verran ainakin tulla näkemään. Karppaajat syö niin hävyttömän hyvin!

Perunatonta ja vehnätöntä ruokaa. - Tää menee vähän samaan kuin tuo karppiruokakin eli tulossa on, vaikka kokonaan sille linjalle ei vaihdetakaan :) Nyt mulla tosin on ollut joku perunakausi taas, vaikka en muuten perunaa juuri syökään :O Mutta peruna ja vehnä eivät mulle ole ruoassa mikään pakko, joten varmasti ilmankin tulee taas kokkailtua :)

Leipiä. - Tää olis mun omakin toiveeni :D Mä en yhtään ole sellainen ihminen, että jaksaisin vaivata ja kohotella leipiä, mutta silti itseleivottu leipä on onnistuessaan jotain niin parasta. Eli joo, leipää toivottavasti saadaan vielä lähiaikoina blogiinkin asti :) (Lisäsin tälle jo oman luokkansakin.)

Pikkusuolaisia. - Näille mulla olis tarve itsellänikin! Hävettävän paljon mun leivontani taipuu tuonne makean puolelle, mutta voisihan sitä pientä suolapalaa kehitellä muutenkin kuin leipoen. Mutta näitä luvassa varmasti myös :)

Suklaajuttuja, suklaakonvehteja. - Konvehteja mun on vähän hankala tehdä, kun multa puuttuu temperointivälineet. Mutta muita suklaajuttuja tullaan varmasti näkemään! Etenkin leivonnassa sitä suklaata tulee paljon käytettyä :)

Enemmän juustokakkuja. - Tähän ei varmasti tarvitse sanoakaan, että näitä tullaan taatusti tekemään jatkossakin paljon :D Näitä tosiaan on nytkin vielä julkaisua odottamassa, kun en viitsi kaikkia kerralla blogiin iskeä.

Lisäaineetonta ruokaa. - Lupasinkin jo kiinnittää asiaan huomiota uusia reseptejä katsellessani :) Itse en tosiaan kovin E-koodipelkoinen ole, mutta olisihan se hyvä kiinnittää asiaan huomiota ja pyrkiä välttämään ainakin niitä turhia lisäaineita, jotka helposti vältettävissä on. Helppouden edelle tämä ei kylläkään valitettavasti täällä mene :( Muutenkin reseptien muokkaaminen "terveellisemmäksi" jää lukijan vastuulle eikä tämä mun "reseptien katseleminenkaan" ainakaan vielä ihan hetkeen tule blogissa asti näkymään.

Suolaista syötävää. - Ruoka ja suolainen leivonta ovat ne itseänikin eniten kiinnostavat jutut ruokablogeissa :) Makeaa on vaan niin paljon helpompi aina leipoa, että saan välillä ihan kynsin ja hampain pitää kiinni ruokablogilinjastani :D Herkkublogiksi lipsutaan, mutta ruokablogina jatketaan :)

Kasvisruokaa. - Tästä olen kiinnostunut itsekin! Ainoastaan yhden valikoivasti nirson ja toisen ajoittain epäluuloisen avoliitto hieman rajoittaa näitä kokeiluja keittiössämme :D

Ei kevyttä. - Ehkä kaikkein helpoin toteuttaa! :D

Blogin musta tausta. - Tästä saan palautetta aina ajoittain, mutta ainakaan toistaiseksi blogin yleisilme ei ole muuttumassa. Itse pidän yksinkertaisesta ulkonäöstä ja mielestäni se myös kuvastaa blogin linjaa hyvin :) Lisäksi useimmat itse seuraamistani blogeista ovat taustaltaan mustia tai muuten tummia, joten se helpottaa omaa bloggailuani :D

Valmiista ruoista "lehtikuvamaisempia" kuvia. - Tylysti ei :D Itse näen blogit erillisenä lajina erilaisiin ruokasivustoihin verrattuna. Toki mäkin mielelläni kauniita kuvia katselen, mutta blogeista mua itseäni viehättävät eniten ne sellaiset ihan tavallisen näköiset ruoat ja annokset :) Mielestäni ruokablogit saisivatkin olla sellaisia hieman huolimattoman näköisiä, jotka enemmän ilmentäisivät sitä pitäjänsä arkea :) Aitoa ruokaa.

Mutta tietenkin ns. helppoja keinoja kuvan kaunistamiseen voi käyttää. Itsekin olen ostanut muutamia servettejä ihan tätä varten ja niitä on joidenkin ruokien (etenkin leivonnaisten) alla nähtykin, vaikka se periaatteideni vastaista onkin :D Koitan jatkossakin kiinnittää asiaan huomiota, mutta usein tuo annoskuva tuppaa olemaan enää nopea näppäisy nälkäiseltä kamerankäyttäjältä :/

Ja pyydän huomioimaan myös sen, että meillä ainoa työtaso koko keittiössä on tuo tiskipöytä eikä muualla asunnossa valaistus riittäisi ilman salamaa. Pöytäliinoja en omista kuin harmaita ja muutenkaan tuohon tiskipöydälle ei kovin kummoisia kattauksia voi väsätä, kun tietoisesti pyrin varsinaista lavastamista välttämään.

Kebabia. - Hoh! Tää on ollut jo vuosia testattavien listalla! Ehkä mä vielä saan sitä kebabiakin joskus tehtyä :D

Avokado-testausta. - *ärinäämurinaa* Mä tästä kerran jo onnistuin luistamaan, mutta kai sitä täytyy testata nyt, kun jo bloginkin puolella toivotaan :D Mutta jos en tykkää niin silloin ei kyllä reseptiä blogiin asti päädy :/

Enemmän "perusruokaa" eikä niin "eksoottista" aina. - Tää oli ihan hauska kommentti saada, koska mä itse olen monen ruoan suhteen todella nirso tai vähintäänkin ennakkoluuloinen niin olen pääasiassa suht perusruokaa kuvitellut tekeväni :) Mutta kieltämättä sinne ihan perusteisiin olis välillä hyvä palatakin!

Yksinkertaista ja halpaa. Helppoa ja nopeaa. Tavallista kotiruokaa. - Nyt ruoasta innostuttuani tulen varmasti kokeilemaan jotain monimutkaisempiakin juttuja, mutta blogin yleislinja ei ole muuttumassa mihinkään! :) Eli perusruokaa ilman turhaa kikkailua jatkossakin.

Enemmän leivonnaisia ja jälkkäreitä. - Tää romuttais mun ruokablogini täysin! :D Mutta näitä teen kyllä varmasti paljon jatkossakin, täytyy vaan sitten tehdä vastapainoksi myös sitä ruokaruokaa enemmän ;) Ja jälkiruoathan ovat ruokaa! Jälkkäripuoli mua itseänikin viehättää, vaikka ei itse juuri jälkiruokia syödäkään :)

Marjaisia jälkiruokia. - Jostain syystä en marjoista ole ikinä juuri pitänyt, mutta osana ruokavalion laajennusprojektiani niitäkin tulee jonkin verran käytettyä. Enemmän viimeistään kesällä sitten, kunhan tuoreita marjoja taas saa! :)

Aakkosjärjestyksessä oleva lista resepteistä. - Oi voi. Mä en ole sellaista tehnyt, kun useinkaan reseptien nimet eivät juurikaan aakkostu järkevästi ja nyt reseptejä alkaakin olla reilu 200. Mutta joo, kyllähän mä sellaisen teen, jos sitä toivotaan! :)

Googlen hakulaatikko suoraan blogiin. - En sitä ole nähnyt tarpeelliseksi lisätä, koska ylänurkan Bloggerin oma haku toimii ihan kiitettävästi ja mielestäni blogin luokittelu on melko kattava. Itse tosin olen jo pari kertaa menettänyt hermoni tuon hakulaatikon kanssa, joten täytyy katsoa sitten uudestaan, jos se kiukuttelee mulle vielä jatkossakin :D

Jatkossakin tämmöinen perusteellinen blogi. - Blogin perusteellisuus välillä kieltämättä käy voimille. Blogi varmasti päivittyisi aktiivisemmin ilman vaihekuvia ja hintatietoja, joita ei useinkaan jaksa nälkäisenä miettiä. Mutta toisaalta ei tää mikään hiljainen blogi ole nytkään :D Erityisesti hintatietojen kaiveleminen ja laskeminen usein viivästyttää reseptien julkaisua, mutta olen saanut niistä paljon positiivista palautetta ja niistä on ollut paljon apua itsellenikin, joten eiköhän nekin blogissa pysy. Vaihekuvat taas ovat sellaiset, että pari vuotta sitten olisin sellaisia kaivannut itsekin! Aion perusteellista linjaa jatkaa siis ainakin niin kauan kuin kiireetön elämäntilanne sen vaan sallii :)

Helpot ja vähäkaloriset reseptit. - Näitä ei tässä blogissa valitettavasti nähdä muuten kuin vahingossa :(

Ohjeissa laskettuna annoksen/koko satsin ravintoarvot. - Tähän mä en myöskään valitettavasti taivu :( Jo hintojen laskeminen on niin työlästä, että menettäisin noiden kanssa varmasti hermoni lopullisesti :D Lisäksi en myöskään itse ole tällä hetkellä kovin perehtynyt noihin ravintoarvoihin. Suurin syy kuitenkin on ehkä se, että en useinkaan osaa ruoilleni annoskokoja määritellä ja tästä syystä joistain resepteistä saattaa puuttua kokonaan sekin, kuinka monelle syöjälle kyseinen ruoka on tarkoitettu :/

Keittiöhankintojesi seuraaminen on kivaa. - Ja mä kun olin näistä postauksista jo kokonaan luopumassa! :D En oikein ole osannut päättää, miten tiukasti keskittyisin pelkkiin resepteihin. Mutta ehkäpä jatkankin näitä vielä. Jospa jatkossa sais vaikka kirjoitettua pari sanaa siitä, mitä itse olen hankinnoistani tykännyt tai muuta muitakin hyödyttävää :)

Tulisia ruokia. - Allekirjoittaneen vatsa ei oikein meinaa tulista ruokaa kestää ja muutenkin mulla on kai jotenkin herkkä suu, kun en meinaa pystyä edes niitä turkinpippureita syömään :D Mutta eiköhän jotain tex mex -henkistä mättöä ainakin vielä luvassa ole ja varmaan tulee tulistakin ruokaa joskus taas laitettua :)

Pullaohje. - Mä en ole varmaan ikinä leiponut pullaa alusta asti yksikseni :O Tää on kyllä yks ikuisuusprojekti, joka on vaan odottanut sopivaa inspiraatiota. Mutta jos hyvää pullaa onnistun joskus tekemään niin varmasti lupaan myös blogata aiheesta! :) Sitä ennen vaikka tämmöinen linkki: The art of making pulla - Noxin äidillä on melko samat vinkit kuin munkin äidilläni :D Pulla aina voilla maitoon ja tuorehiivalla. Ainoana varsinaisena erona, että itse en välttämättä edes kananmunaa laittaisi, kun sekin on ollut aina sellainen "laitetaan, jos kotona on" -aines :D

Suolaisia piirakoita. - Näiden kanssa on vähän sama kuin kaiken muunkin suolaisen leivonnan kanssa. Mielelläni tekisin ja mielelläni söisin, mutta jostain syystä se aina jää :O Täytyy kunnostautua tässäkin taas!

Täytekakku 1-vuotiaalle blogille. - Vuosipäivä on onneksi jo sen verran kaukana takana päin, ettei sitä enää tarvitse kummemmin juhlistaa :D Ehkä 2-vuotiaalle sitten? ;) Mä olen enemmän noihin juustokakkuihin päin ja täytekakut jollain tavalla pelottaa mua :D Kieltämättä mua vähän täytekakkukin nyt taas houkuttaisi...

Koristellut kakut. - Mä itse tykkään panostaa enemmän siihen syötävyyteen kuin ihailtavuuteen, mutta toisaalta mua on tämän blogeissa seikkailemisen myötä alkanut tuo pipertelypuolikin kiinnostaa! :D Inspiraatiota odotellessa siis.

Laatikkoruokia. - Nää on kieltämättä viime aikoina hieman päässeet unohtumaan kaikkien muiden ruokien alle. Kunhan taas joskus tulee laatikkoa tehtyä niin lupaan kuvata blogiinkin! :)

Juomaohjeita (smoothieita, yms.) lisää. - Varmasti tulee! :) Vaikka haluan korostaa, että täältä aika paljon jo juomia löytyykin B) Mua niin harmittaa, kun monista ruokablogeista puuttuu ne juomat kokonaan!


- En mä nyt tiedä sanoinko mä "ei" tai "kattellaan" kaikkiin toiveisiin :D Mutta uutta inspiraatiota mä näistä vastauksista sain ja se kai pääasia onkin :) Vaikka blogin linjaan ei suuria muutoksia ole tulossa niin pidän nämä toiveet mielessäni uusia ruokia miettiessäni. Jotain toiveiden mukaista tuossa jo kokkailinkin ;)

3 kommenttia:

 1. Oi, minä en tätä mielipide-kyselyä huomannut. Olen aina pitänyt tästä blogista, kuvat ovat hienoa katseltavaa. Ja työn vaiheittaisuus tulee hyvin niistä esiin. Ehkäpä ruokablogin seuraaminen vähentää omaa turhaa herkuttelua. Ruokablogin seuraaminen on VÄLTTÄMÄTTÖMYYS.
  Mitä yleensä kirjoissa oleviin ohjeisiin tulee, olen joskus kauhistellut kerman määrää; esim. 2 Dl kakkuun. Kyllä siinä kolesteroli sitten jyllää.
  Kiitokset hienosta blogista ja hyvää jatkoa. Annan Googlen syötteidenlukijassa säännöllisesti vinkkejä tästä blogista.

  VastaaPoista
 2. Paljon mielenkiintoista tekstiä! :D Piti taas kommentoida vaikka mitä, mutta unohdin taas suurimman osan mitä piti sanoa... :D No ainakin siitä aakkosjärjestyksessä olevasta reseptilistasta sen verran, että kannattaa tehdä se kun vielä ei niitä reseptejä ole ihan jumalattomasti. :D Itellä kun meni jo järki niiden reilun 200 postauksen päivittämiseen aakkosjärjestyksessä, mutta sitten taas jälkeenpäin ajateltuna oli ihan huippuhyvä juttu että tein sen, koska nyt on niiiin paljon kivempi kun saa sieltä käydä suoraan ettimässä reseptit eikä selata koko blogia läpi. xP

  Sit vielä tästä mustasta pohjasta, niin vaikka mustasta tykkäänkin oikein paljon, niin se vähän vaikeuttaa ainakin omien silmien toimintakykyä. xD Nimittäin jos lukee kovin pitkään valkoista tekstiä mustalta pohjalta, ja sitten kun katseen luo jonnekin muualle, niin ne tekstit vaan vilisee silmissä. :D

  Niin ja kasvisruoista: tekis niin mieli itekin kokeilla vaikka mitä kasvisruokia, mutta kun ei tuo mies syö niitä! *murinaapurinaa* :D

  Ja täytekakut pelottaa muakin... Tosin en niistä edes tykkää juurikaan, niin ei onneksi tarvi niitä tehdä. xD Onneksi on olemassa juustokakut, ahhh. <3

  VastaaPoista
 3. Heikki: Kiitos kivasta palautteesta! Mukavaa vaan saada palautetta ilman erillisiä kyselyitäkin :)

  Muhun ainakin ruokablogeilla on just päinvastainen vaikutus :D Mitä enemmän ruokablogeja selailee sitä enemmän löytyy ihania herkkuja, joita tekis itsekin mieli testata. Ja nälkää ainakin blogit hyvin herättelee :D

  Henskis: Mä tuota aakkostettua listaa jo aloittanut olenkin, mutta aikaa sen tekeminen tosiaan vie. Onneks se on vähän semmoista koomatoimintaa, kun klikkailee vaan copypastella linkkejä listaan :D

  Mäkään en tykkää pitkää tekstiä mustalta taustalta lukea, mutta blogeissa tää mun mielestäni toimii kyllä. Tai mä ainakin keskityn enemmän niihin kuviin xD Ja kuvat näyttää paremmalta mustaa taustaa vasten. Kun mun kuvat on surkean valaistuksen ja kameran takia väreiltään tosi hailakoita muutenkin :P

  Sun täytyy tehdä niin kuin mäkin tuon edellisen keittoreseptin kanssa :D Ensin tällää jotain jauhelihaa sekaan ja sitten, kun uuteen reseptiin on totuttu niin vaan "unohtaa" sen lihan sieltä ;D Meilläkin tulee jupinaa mun kasvisruokakokeiluistani aina, mutta kiltisti tuo syö, kun vaan eteen kantaa. Ja näistä mun blogini kasvisruoista on tuo mieskin kaikista tykännyt :)

  VastaaPoista