28.2.2011

Raejuusto-kasvispihvit



Nyt kun mulla tuo lettupannu on niin olenkin päässyt kasvispihvien makuun :D Tuossa jokin aika sitten tosiaan tein elämäni ensimmäiset kasvispihvit. Oli aika jännää, sillä sen lisäksi, etten ollut ikinä kasvispihvejä tehnyt niin en ollut kasvispihvejä ikinä myöskään syönyt :O En tiedä, miten olen tältä onnistunut välttymään!

Mulla ei siis ollut mitään käsitystä siitä mitä oli odotettavissa. Ei mitään havaintoa, että millaista reseptiä kannattaisi lähteä etsimään tai millainen valmiiden pihvien koostumuksen pitäisi olla. Osuin kuitenkin kerrasta oikeaan ja tällä Valion reseptillä sain aikaan oikein syötäväksi kelvolliset kasvispihvit ;D Tällä reseptillä olenkin tehnyt jo muutaman kerran uudestaan ja, jos mä olen aiemmin jotain mun miehestäni sanonut niin näitä sekin yllättävän kiltisti syö :D

Mä nyt tällä kertaa jätin tuon sellerin pois, kun en sitä viitsinyt yksien pihvien takia taas ostaa ja laitoin tilalle vähän reilummin porkkanaa. Ja paljon valkosipulia. Nää olikin vähän porkkana-valkosipulipihvit, mutta eipä haitannut sekään. Parhaimmillaan nämä ovat ehdottomasti lämpiminä ja tuoreina.

14-16 kpl

2 kananmunaa
1 dl maitoa
2 dl (n. 70 g) raastettua porkkanaa
(1 dl (30 g) raastettua selleriä)
1 dl (35 g) hienonnettua purjoa
200 g raejuustoa
1-2 valkosipulin kynttä
0,5 tl suolaa
ripaus valkopippuria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl tuoretta persiljaa
(voita paistamiseen)



Raasta porkkana (ja selleri) hienoksi raasteeksi.



Hienonna purjo.



Hienonna persilja.



Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki.



Lisää kaikki muut ainekset ja sekoita hyvin.





Anna taikinan turvota ennen paistamista noin puoli tuntia.

Paista ohukaispannulla miedolla lämmöllä molemmin puolin ohuehkoja pihvejä. (Paistaa voi tavallisellakin pannulla, mutta silloin pihvien muodossaan pitäminen saattaa vaatia erityisponnisteluja :D )



----

Ostoslista:

Rainbow isot kananmunat - 2,15 € / 15 kpl
Arla Ingman täysmaito - 0,87 € / l
porkkanapussi - 1,05 € / kg
(varsiselleri - 1,59 €)
purjo - 0,36 € (2,39 €/kg)
Arla Ingman raejuusto - 1,25 €
valkosipuli - 1,15 € / 100 g
valkopippurijauhe - 1,59 € / 38 g
Sunnuntai erikoisvehnäjauho - 0,79 € / 2 kg
ruukkupersilja - 1,15 €
(Arla Ingman meijerivoi - 2,45 € / 500 g)


Yhteishinta: 2,80 € / 16 kpl

7 kommenttia:

  1. Mun on pitänyt tehdä porkkanapihviä jo ainakin vuosi, mutta ei siitä mitään oo tullut. :/ Tää resepti vaikuttais olevan vielä parempi kuin se mitä mun on pitänyt kokeilla, joten tää päätynee jonain päivänä mun kokeilulistalle! ^^

    Pitäisköhän munkin hommata tommonen pannu, että saisin yhtä täydellisiä pyörylöitä... :D

    VastaaPoista
  2. vosikohan tuossa paistaa jauhelihapiffejä :O

    VastaaPoista
  3. Pitää varmaan testailla, kun noi kasvisruuatkin kiinnostaa ja en oo niitä vieläpahemmin tehny:).

    VastaaPoista
  4. ja osaan näköjään taas kirjottaa...no syytän siitä neitiä, joka häärää tässä vieressä:D.

    VastaaPoista
  5. Henskis: Tää oli kyllä ihan kiva resepti, raejuuston ansiosta ei tullut liian porkkanaisia pihvejä mun makuuni :D

    Ja mä kyllä suosittelen tuollaisen pannun hankkimista! :D Pihvit ja letut tosiaan pysyy muodossaan ja jostain syystä tuolla on hirmu kiva paistaa kaikkea mahdollista xD Keksin sille koko ajan uutta käyttöä!

    maria: Kai tuossa vois..? En ole asiaa tullut ajatelleeksi, mutta ihan tavallinen pinnoitettu pannu toi noita koloja lukuunottamatta on :)

    NicoleS: Testaa ihmeessä! Mulla on nyt joku kasvisruokakausi meneillään, vaikka mäkään en yleensä kasvisruokaa juuri tee :D

    VastaaPoista
  6. Jaha, nääkin on testivuorossa justiinsa nyt. Taikina näyttää kaameelta :P

    VastaaPoista
  7. No sähän nyt olet innostunut kokkaamaan! :O Joo, taikina ei tosiaan mitenkään kovin houkuttelevannäköistä ole xP Mutta makuhan se pääasia on.

    VastaaPoista