9.11.2010

M&M Cookies



Harvoin itse keksejä leivon, mutta näihin Mustikkasuu -blogissa törmättyäni teki heti mieleni testata. Ja kyllähän nää vaan hyviä ovat! Tarkkuutta vaan paistamiseen taas :D Itse kolmesti olen tehnyt ja kaks kertaa kolmesta paistoin liian kauan, vaikka meillä ei kovin tehokas uuni edes ole. Keksien on tarkoitus jäädä keskeltä ihanan pehmeiksi ja, jos paistaa keksit liian tummiksi niin niistä saa helposti kivikovia :P

100 g voita tai margariinia
1 dl fariinisokeria (tiivis mitallinen)
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,25 tl suolaa
1,5 dl suklaarakeita

Paistaminen 175 asteessa n. 10-15 minuuttia.



Vatkaa hieman pehmennyt voi/margariini ja sokerit vaahdoksi.



Lisää kananmuna ja vaniljasokeri. Vatkaa kuohkeaksi.



Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhoihin leivinjauhe ja suola.



Kaada jauhoseos sekä suklaarakeet voivaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Älä enää vatkaa sähkövatkaimella, jotta makeiset eivät mene rikki.







Pyöritä taikinasta pallosia ja litistä pallot pellille, leivinpaperin päälle. (Jätä paljon tilaa pallosten väliin, sillä keksit leviävät uunissa!)





Paista keksejä 175 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat hiukan ruskistuneet reunoiltaan, mutta ovat vielä keskeltä pehmeitä. Anna keksien jäähtyä ennen kuin siirrät niitä.



----

Ostoslista:

Sunnuntai leivontamargariini - 1,48 € / 500 g
Dan Sukker fariinisokeri - 1,39 € / 500 g
Rainbow kidesokeri - 0,85 € / kg
Rainbow kananmuna - 1,45 € / 10 kpl
Dan Sukker vaniljasokeri - 1,75 € / 170 g
Bake Dreams puolikarkea vehnäjauho - 0,55 € / 2 kg
X-tra leivinjauhe - 1,03 € / 225 g
m&m's -suklaarakeet - 2,19 € / 190 g


Yhteishinta: ~ 2,40 € / n. 15-24 kpl

10 kommenttia:

  1. Nää on niin ihanan näköisiä... Jotenkin alkaa ihan lapsettaa kun katsoo noita pikkuleipiä ja kuvittelee kuinka herkullisa ne on.

    VastaaPoista
  2. Mulle itselleni tuli jotenkin tosi kodinhengetärfiilis näistä, kun koko koti tuoksui vastaleivotuille pikkuleiville :) Nää olis just semmoisia lapsille leivottavia niin vähän meinas itseäkin lapsettaa :D

    VastaaPoista
  3. Juuri tein yhden satsin. Oikein maukkaita tuli. Sattumiksi laitoin paloiteltuja joulukonvehteja. Kiitos maukkaasta reseptistä!

    VastaaPoista
  4. Kiva, että maistui! Onpa ovela tapa tuokin käyttää joulukonvehteja! :D Mullakin niitä olis vielä pari rasiaa jäljellä, ehkä hukkaan itsekin vielä osan näihin :)

    VastaaPoista
  5. Haaa, törmäsinpäs tähän reseptiin googlettamalla! ;D Lähti heti kokeiluun, ainoana erona että vaihdoin fariinisokerin tummaan muscovadoon. Ja aaaah kun tuli hyviä! Tekis mieli vetää koko pellillinen saman tien, mutta ei voi, kun pitää viedä noita "tuliaiseksi" kotopuoleen. :D

    VastaaPoista
  6. Ei siihen auta muu kuin leipoa uusi pellillinen itselle syötäväksi ;D Nää on kyllä onnistuessaan aika ihania ♥

    VastaaPoista
  7. Hei vaan! Mä bongasin tämän ihanan ohjeen myös googlereissullani. Ihan järkyttävän hyviä ja hyvin tekivät myös kauppansa nuorimman neitini syntymäpäivillä, niin lapsille kuin aikuisillekin. Kiitos!

    VastaaPoista
  8. Heips! :) Kiva juttu, että maittoi hyvin kaikille! Onnistuessaan nää ovatkin kyllä tosi ihania :D

    VastaaPoista
  9. Tuli tehtyä vaimokkeen kanssa tänään näitä, ja hyviä olivat, vaikkakin todella makeita. Ehkä jopa aavistuksen liian makeita meidän suihin :)

    VastaaPoista
  10. Harmi, etteivät keksit osuneet teidän makumieltymyksiinne! Nää on kieltämättä vähän tämmöisiä lastenkeksejä, jotka vaativat kunnon makeanhimon :D

    VastaaPoista