![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhez7Ktim9qKNofGA8OFKx3jXQkUi1XBfMQRtIzMXwN7Y4sVZNrv0STyRfQmRGbZA9NOuzfLtBVA6Qf62xa8U3c4B3RfP_vavQG-dStYMzvnqaNs9In8T-CAb-SqrZ9gVRWj9HwAXREHOJy/s400/Kuva+606.jpg)
Ehdottomasti Aurajuusto on paras täyte herkkusieniin, mutta jos vaihtelua haluaa niin välillä voi käyttää muitakin juustoja tai tehdä täytetahnan itse. Tämä resepti tuli vastaan Kotona -blogissa :) Itse kääräisin sienet vielä pekoniin, että sain tuon miehenkin syömään, mutta hyviä ovat ilmankin.
6 kpl jumboherkkusieniä (tai rasia tavallisia)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 isoa valkosipulinkynttä (tai 2 ykskyntistä)
1 tl mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
ripaus suolaa
1-2 pkt pekonia
Paistaminen 200 asteessa 15-20 minuuttia.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj0RtNyFNOVk9ZnOy3_ixi_bToHJW5uTAmCCFO8iR93SndI6gsoa9UDdooqpowVQkVWu0qzQerhpe9mF1oDM6N0KyMntuAV5-kXWeryfVgaEebL5NSBQWIoDV_X8rh-mFTcmTt6ZuTRTywS/s200/Kuva+521.jpg)
Puhdista sienet. Leikkaa varrenpäät pois. Koverra jalat sienestä (ja silppua ne täytteeseen).
Sekoita juusto, (jalkamurska), valkosipulisilppu ja mausteet tasaiseksi seokseksi.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhxormwdtT_NSx5cg8ou9MOsj4LiOwxDfjbGDiJRIBzpR5J_FsZtlBiRtOFhWFtZph_CK864ra8sNdqzsx4n0G8IeU7L61bH2HfbhgoTzt6hMq6rSFTMqnQdU6XG2DkNJOSy0JztHsyVNCt/s200/Kuva+533.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiDqg5xO9Vr1ND4vdRtqefjZEBv5-fMRxHpsHvSMWi0PHF8uMnPvlEvv3zXa7XJecmqpa5uiY68G61fbveYNj1FFjeionUs-nL1gEuyT1uPuu-2ZbRXkWKRIUcjUnW47XEm4vYIiPqhGNXu/s200/Kuva+545.jpg)
Täytä sienet.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi62bwJFecskKmw91YCV8oX3MD_7vvM1JGTmVTiKVxGQlP9GjsZ-HI9ER3Yr1Cx4xxgPmU5MZFP0ekxG0dqNNcbAyUAqjXnVYktjLR5n0YSElGnCWei1QDM59nz5-OOVymfvV2Ti_TDw9Zp/s200/Kuva+559.jpg)
(Kääri pekoniin.)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjbwb_90dCsNl0VIQDH5LedztJypUMeOPxuFsuHSboqFIaNHC6cMiArqdI2fnrwbq_jQ_knh8L6GCMj-W1qrMFWOhPon8ciG0Qxm5TFoVrgOr3y3APael-Si7CM9J2zYI5_fEV8U0sNzoFM/s200/Kuva+567.jpg)
Kypsennä 200-asteessa noin 15-20 minuuttia (kunnes pekoni on kypsää).
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgjIYTBmisKNfmc8EbM8CUndwPvZN0t8AhjMTuieLIk43B1qCVGYQw05aT0-yqyhrQjG7NwYk8ZNO-0UDQCKjpPzACtyFKmmsOkYHDR4wIbwFrlawqa3JRcfeyLTMCjr33B4bsM0OTu0N52/s200/Kuva+573.jpg)
Tarjoa sienet salaattipedillä tai sellaisenaan ruoan lisukkeena/naposteltavana.
----
Ostoslista:
Champ herkkusienet - 2,45 € / 200 g
Philadelphia Original - 1,79 € / 200 g
valkosipuli - 1,15 € / 100 g
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g
paprikajauhe - 2,18 / 75 g
HK Amerikan pekoni - 1,85 €
Yhteishinta: 4,60 € (pekonilla 8,30 € ) / pieniä sieniä 14-24 kpl
teinpäs muuten toissapäivänä näitä, tosin täytteeksi laitoin aurajuustoa ja oli ihan paras yhdistelmä ikinä! Mieskin joka ei tykkää herkkusienistä ja sinihomejuustosta myönsi nihkeästi, että tuo kokonaisuus oli herkullinen :D
VastaaPoistaHerkkusieniin Aura onkin kyllä paras täyte! :) Mä voisin auratäytteisillä pikkuherkkusienillä herkutella loputtomiin ♥ Yleensä nekin tulee käärittyä pekoniin, mutta maittaa loistavasti kyllä ilmankin.
VastaaPoista