
Ehdottomasti Aurajuusto on paras täyte herkkusieniin, mutta jos vaihtelua haluaa niin välillä voi käyttää muitakin juustoja tai tehdä täytetahnan itse. Tämä resepti tuli vastaan Kotona -blogissa :) Itse kääräisin sienet vielä pekoniin, että sain tuon miehenkin syömään, mutta hyviä ovat ilmankin.
6 kpl jumboherkkusieniä (tai rasia tavallisia)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 isoa valkosipulinkynttä (tai 2 ykskyntistä)
1 tl mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
ripaus suolaa
1-2 pkt pekonia
Paistaminen 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Puhdista sienet. Leikkaa varrenpäät pois. Koverra jalat sienestä (ja silppua ne täytteeseen).
Sekoita juusto, (jalkamurska), valkosipulisilppu ja mausteet tasaiseksi seokseksi.


Täytä sienet.

(Kääri pekoniin.)

Kypsennä 200-asteessa noin 15-20 minuuttia (kunnes pekoni on kypsää).

Tarjoa sienet salaattipedillä tai sellaisenaan ruoan lisukkeena/naposteltavana.
----
Ostoslista:
Champ herkkusienet - 2,45 € / 200 g
Philadelphia Original - 1,79 € / 200 g
valkosipuli - 1,15 € / 100 g
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g
paprikajauhe - 2,18 / 75 g
HK Amerikan pekoni - 1,85 €
Yhteishinta: 4,60 € (pekonilla 8,30 € ) / pieniä sieniä 14-24 kpl
teinpäs muuten toissapäivänä näitä, tosin täytteeksi laitoin aurajuustoa ja oli ihan paras yhdistelmä ikinä! Mieskin joka ei tykkää herkkusienistä ja sinihomejuustosta myönsi nihkeästi, että tuo kokonaisuus oli herkullinen :D
VastaaPoistaHerkkusieniin Aura onkin kyllä paras täyte! :) Mä voisin auratäytteisillä pikkuherkkusienillä herkutella loputtomiin ♥ Yleensä nekin tulee käärittyä pekoniin, mutta maittaa loistavasti kyllä ilmankin.
VastaaPoista