18.11.2010

Cheddar-kastikeSinänsä ei ehkä ollut aivan loppuun asti harkittu ratkaisu tehdä edellisistä lihapullista niin minikokoisia, että jo ohimennen napostelin niistä ison osan itsekseni. Mutta riitti niistä kahden päivän ruoaksikin! Niinpä päätinkin nyt kirjata tänne blogiin nuo lihapullien kanssa tekemäni kastikkeetkin :)

Yleensä, jos meillä kastikkeita syödään, niin kastike itsessään on niin tuhtia (kana/jauheliha), että siihen ei tarvitse kuin jokin pasta tai riisi lisukkeeksi. Jos kuitenkin teen jotain sellaista ruokaa, johon kastike tulee lisukkeen asemassa niin näitä kastikkeita ei oikeastaan ole kuin kaksi.

Paprika-cheddarkastiketta tulee myös joskus tehtyä, mutta tässä nyt kaikkein yksinkertaisin kastike :D

2 dl ruokakermaa
200 g cheddar -sulatejuustoviipaleita
ripaus mustapippuriaLämmitä kerma hiljalleen ja sekoitellen.Paloittele cheddar-viipaleet ja sulata sekoitellen kerman joukkoon.

Mausta halutessasi mustapippurilla.Luokittelin tämän sekä ruokakastikkeisiin että dippikastikkeisiin, koska tää on tosi hyvää myös dippailuun tai texmex-henkisten mättöjen kylkeen :) Halutessaan pippurin voi jättää kokonaan pois. Toimii sekä lämpimänä että kylmänä. Lämmin kastike on melko juoksevaa, kun taas kylmä jähmettyy sen verran, että toimii hyvin esmes just dippailussa.

----

Ostoslista:

Valio ruokakerma - 0,85 €
Hochland cheddar -sulatejuustoviipale - 1,90
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g


Yhteishinta: 2,75 € / 3-4 annosta

2 kommenttia:

  1. Tein tätä juuri itsekin lihapullien kaveriksi ja ai että oli namiskaa :D tuli ihan uutta groovea allekirjoittaneen opiskelijakeittiöön!

    VastaaPoista
  2. Tää on kyllä kaikessa yksinkertaisuudessaan tosi hyvää ja helppoa eikä meilläkään tosiaan budjettia kaada, jos haluaa vähän jotain extrahyvää annokseen :D

    VastaaPoista