8.11.2010

Aurajuusto-jauhelihakastikeToinen päivä peräkkäin jauhelihakastiketta, juusto vaan vaihtui välissä ja resepti oli perinteinen "kermaa ja jotain pannulle" :D Yleensä tää onkin vaan jauheliha+kerma+Aura, kun itse en juuri mausteita kaipaa. Parempaa tulee, kun tekee kanasta, mutta kiva perussössö vaihteluna jauhelihastakin. Meillä tästä tuli 3 annosta, mutta riittää varmaan neljällekin ja ainahan voi laittaa kermaa enemmän, jos haluaa riittämään kastikemaisempana useammalle.

400 g jauhelihaa
2 kynttä valkosipulia (tai 1 ykskyntinen)
2 dl ruokakermaa
1 pala (170 g) Aura -juustoa
ripaus mustapippuriaHeitä murskatut valkosipulit ja jauheliha pannulle. Ruskista jauheliha.Mausta mustapippurilla. Lisää ruokakerma ja Aura.Hauduttele hetki ja sekoittele, jotta Aura sulaa tasaisesti.Tarjoile esim. spagetin kanssa. Kuvassa täysjyväspagetti ja yksinkertainen fetasalaatti.

----

Ostoslista:

Lihatukku Jouni Partanen Oy nauta-sika jauheliha - 3,38 € / 0,786 kg
valkosipuli - 1,15 € / 100 g
Valio 15% ruokakerma - 0,85 €
Valio Aura -sinihomejuusto - 2,39 €
mustapippuri - 2,54 € / 70 g


Yhteishinta: 5,10 € / 3-4 annosta

5 kommenttia:

 1. Tätä pitää ehdottomasti kokeilla. En oo koskaan ajatellutkaan että aurasta ja jauhelihasta vois tehdä soosin :)Mitä luulet, tuleeko paistijauhelihasta yhtä hyvää?

  VastaaPoista
 2. Aurasta voi tehdä soosin ihan minkä tahansa kanssa! :D Varmasti onnistuu paistijauhelihastakin, koska ei tää lopulta sitten juuri maistunut miltään muulta kuin siltä Auralta ;) Parempaa tulee, kun tekee perusjauhelihakastikkeen (eli johonkin muuhun kuin pelkkään kermaan), jonka maustaa Auralla, mutta sinihomejuuston ystävälle uppoaa näinkin :)

  VastaaPoista
 3. Apua! Pakko testata! Sama kuin Tashalla, en ole koskaan ajatellutkaan että jauhelihakastikkeeseen auraa... Täytyy tehdä tätä sellainen yhden ihmisen annos ja isännälle sitten toisesta puolesta lihaa toisenlainen kun se polo ei hyvän päälle ymmärrä :D

  VastaaPoista
 4. Voi mies-raasua, mitä menettääkään! :D Tosiaan tää voi jonkun makuun olla omituinen yhdistelmä, mutta se riippuu ihan siitä mistä tykkää. Mä olen monet kerrat kyllä tehnyt Auralla maustettua jauhelihakastiketta, mutta tää pelkällä Auralla tekeminen on vähän tämmöinen laiskan ratkaisu :D

  VastaaPoista
 5. En osaa sanoa onko mitään parempaa kuin ruokablogi jonka kirjoittajalla on yhtä syvä kiintymys Auraan ja fetaan kuin allekirjoittaneella!
  Tähän asti olen aina syrtynnyt Auraa siihen annoksen päälle vain (niin, käytännössä minkä tahansa annoksen hernekeitto mukaan lukien) , mutta tässä reseptissä voisi olla suhteet niin hyvin kodallaan että huomenna testataan!;)

  VastaaPoista