14.6.2010

Suolainen piirakkapannari



Tämäkin ohje on sieltä "eräältä keskustelufoorumilta" xD Alkuperäinen ohje oli nimellä suolainen pannari, siitä tehty muunnos kinkku-paprika-piirakka ja mä itse en oikein osannut päättää kumpi tämä lopulta olisi. Koostumukseltaan ehkä enemmän pannarin puolelle taivutaan, mutta menee hyvin piirakastakin.

Piirakkapannarin sisältöäkään en lähtenyt tarkemmin otsikossa määrittelemään. Alkuperäiseen ohjeeseen tuli fetaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä (jolloin taikinaan ei tarvitse erikseen lisätä rasvaa). Muunnoksessa kuitenkin ehdotettiin kirsikkatomaatteja ak-tomaattien tilalle ja fetan jättämistä kokonaan pois. Vaikka feta/salaattijuusto ei tuolla juuri maistukaan niin itse tykkäsin siitä, että piirakassa on paljon täytettä :) Jauhoina voi käyttää myös täysjyväjauhoja, hiivaleipäjauhoja tms., jolloin piirakasta tulee ruokaisampaa. Vehnäjauho sen sijaan korostaa pannarimaisuutta.

4 kananmunaa
8 dl maitoa
1 prk 3:n juuston kermaa
5,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
50g voita tai margariinia
suolaa
paprikajauhetta
mustapippuria

300g kinkkusuikaleita
1 iso paprika
1 rasia kirsikkatomaatteja
200 g fetaa/salaattijuustoa
juustoraastetta



Pilko paprika ja halkaise kirsikkatomaatit.



Pilko/murenna salaattijuusto.



Raasta juusto.



Sekoita kananmunat ja puolet (4 dl) maidosta.



Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin.



Lisää vehnäjauhot ja vatkaa tasaiseksi.



Lisää loppu maito ja kerma. (Lisää myös sulatettu margariini/öljyfetan öljy tässä vaiheessa.)





Mausta. (Oman maun mukaan, mutta aika ronskilla otteella saa mausteita laittaa, kuten kuvasta näkyy.)



Kaada taikina leivinpaperilla peitetylle (syvälle) leivinpellille.



Ripottele taikinan päälle paprika, kinkkusuikaleet...



...tomaatit ja fetamuru.



Ripottele päälle reilusti juustoraastetta.



Paista 225 -asteisessa uunissa 25-40 minuuttia, kunnes piirakka on hyytynyt ja ruskistunut. (Itse paistoin se 40 min.)



----

Ostoslista:

Rainbow isot kananmunat - 1,95 € / 15 kpl
Arla Ingman maito - 0,87 € / litra
Valio maustettu ruokakerma kolme juustoa - 2,10 €
Sunnuntai erikoisvehnäjauho - 1,25 € / 2 kg
X-tra leivinjauhe - 1,03 € / 225 g
Sunnuntai leivontamargariini - 1,48 € / 500 g
paprikajauhe - 2,18 € / 75 g
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g

Portti pizzasuikaleet - 1,79 €
paprika - 0,69 €
kirsikkatomaattirasia - 1,09 €
Arla Apetina Classic - 1,90 €
Valio Oltermanni kermajuusto - 5,99 € / kg

Yhteishinta: 10,50 €

6 kommenttia:

  1. Nams, tätä iltapalaksi mulle tänään kiitos!! :D

    VastaaPoista
  2. Mmmm, mä voisin haluta makean pannarin tänään. Mutta tää suolainenkin on onneksi aivan yhtä helppo tehdä! :D

    VastaaPoista
  3. Tein eilen tämäntyylisen kinkku-feta-pinaattipannarin, tätä ohjetta vähän muunnellen. Aivan tosi hyvähän siitä tuli, mutta itselläki oli vähän kahden vaiheilla että oliko tämä pannari vai piirakka :D

    VastaaPoista
  4. Pinaattipannari kuulostaa hauskalta yhdistelmältä! :D Mä itse tykkään enemmän makeasta pannarista ja tuo mies ei tykkää oikein mistään pannareista niin harmittavan harvoin tulee tätäkään meillä tehtyä.

    VastaaPoista
  5. Teimme tätä illanistujaisissa ja sitä riitti vielä seuraavalle aamulle aamupalapöytäänkin. Oli oikein hyvää ja vieraat kehuivat. Meillä täytteitä tuli niin runsaalla kädellä, että koostumus jäi vähän vetiseksi, mutta se ei menoa haitannut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu! :) Ja hyvä, että pannariin mahtui runsaat täytteetkin :D

      Poista